Chiazaad

Wat is Chiazaad?

Chiazaad komt van de Chiaplant, een Mexicaans familielid van de muntplant. De bloemen van deze plant produceren kleine zaadjes die op maanzaad lijken. Deze plant werd jaren lang door onder andere de Maya’s en Azteken gebruikt als medicijn en voedselbron.

Nog niet bewezen

Op veel internet sites staan fantastische verhalen over de kleine Chiazaadjes. Je zou er van afvallen, je stoelgang verbeterd en het helpt spieren opbouwen. Of dit allemaal waar is, is niet bewezen maar er zitten inderdaad veel gezonde vetten en vezels in Chiazaad. Ze bevatten veel alfa-linoleenzuur en gezonde omega 3 vetten, per 100 gram Chiazaad maar liefst 17 gram.

Wat zit er in Chiazaad

Ook leveren de Chiazaadjes mineralen zoals mangaan, calcium, en ijzer. Het nadeel is dat de Chiazaadjes heel klein en licht zijn, je moet er dus erg veel van eten wil je er echt effect van ondervinden. Ook de smaak is niet super, ze smaken eigenlijk nergens naar. Maar voeg ze gerust toe in een salade, kwark, groente of in een smoothie. Mensen die last hebben van een hoge bloeddruk en daarvoor medicijnen gebruiken of mensen met vochtafdrijvende medicijnen kunnen de Chiazaadjes beter niet eten.

De voordelen van Chiazaad

chiazaad superfood

Chiazaad kan zeker een bijdrage leveren aan je gezondheid want heb beschikt over een aantal eigenschappen die gunstig zijn voor je lichaam. Chiazaad bevat onder andere: calcium, magnesium, omega 3 vet, eiwitten, ijzer, selenium, kalium en heel veel vezels. Vooral je darmen kunnen vezels goed gebruiken.

De nadelen van Chiazaad

Chiazaad is niet voor iedereen geschikt, mensen die last hebben van een hoge bloeddruk en daarvoor medicijnen gebruiken of mensen met vochtafdrijvende medicijnen kunnen de Chiazaadjes beter niet eten. De Chiazaadjes kunnen je ook een opgeblazen gevoel geven, winderigheid of diarree veroorzaken of een misselijk gevoel geven. Bouw het daarom langzaam op en ga niet ineens overal Chiazaad doorheen doen. Wat ook kan helpen is dat je de zaadjes even laat weken in water. Chiazaad heeft een enzymenlaagje wat soms moeilijk te verteren is voor onze darmen.

Gebruik van Chiazaad

Omdat de chiazaadjes erg klein zijn en niet een heel sterke smaak hebben kun je ze makkelijk ergens door doen. Denk bijvoorbeeld aan een salade, kwark, yoghurt, smoothie of zelfs door een sausje of dressing.

Ervaringen met Chiazaad en afvallen

 • silhouet vrouw

  Nog geen reacties

 • silhouet vrouw

 • silhouet vrouw

Jouw ervaring hierbij? Heel graag! Stuur een reactie!

Het afvallen.com e-book:

afvallen e-book

Afvallen kan op oneindig veel manieren. Het is echter belangrijk dat u het niet te moeilijk maakt voor uzelf. In dit e-book leest u waar -en hoe- u moet beginnen om uw doel te bereiken: afvallen en uw droomfiguur bereiken. Lees verder

Chiazaad in het kort

 • Bevat gezonde Omega-3 vetten
 • Rijk aan mineralen
 • Bevat alfa-linoleenzuur
 • Rijk aan vezels

Sport en voeding in beeld

 • afvallen buik
 • boksen
 • hardlopen
 • asperges
 • sixpack
 • dieet
 • bmi
 • granaatappel

Meer informatie over afvallen met chiazaad? Vul in:

Afvallen.com biedt hulp bij gezond afvallen:

Overgewicht is een gevolg van uw levensstijl, wij richten ons op de oorzaak: uw levensstijl aanpassen.

Voeding, Sport, Diëten

Voeding en sport zijn absoluut de twee belangrijkste elementen van gezond en succesvol afvallen. Welk dieet en welke sport goed samen gaan om gezond af te vallen zijn. Lees verder

Dieet Advies

Dit advies is gebaseerd op uw huidige levenssituatie, gewicht en doelstelling. Dit advies gaat in op de twee belangrijkste elementen bij afvallen: voeding en lichamelijke beweging. Lees verder

Begeleiding

Een erkend gewichtsconsulent maakt een uniek, bij jou passend, sport- en eetschema om gezond af te vallen. Uw kans op succes (afvallen en uw streef-gewicht behouden) wordt vergroot. Lees verder