Press ESC to close

Soorten en technieken van ademwerk

Lichaam Geestelijke gezondheid

Ademwerk is een term die verwijst naar een verscheidenheid aan ademhalingsoefeningen en procedures die mensen uitvoeren voor verbetering van de gezondheid en gewichtsverlies. Mensen nemen vaak deel aan deze activiteiten om hun emotionele, lichamelijke en morele welzijn te verbeteren. Ademwerk is het doelbewust veranderen van je ademhalingsritme.

Ademtherapie is een vorm van behandeling waarbij bewust en systematisch wordt ademgehaald. Met andere woorden, ademwerk is voor veel mensen nuttig omdat het diepe ontspanning teweegbrengt of ervoor zorgt dat ze zich verfrist voelen. In dit artikel bespreken we alles wat te maken heeft met ademwerk, soorten en technieken. Wil je ademwerk voor beginners leren? Blijf lezen.

Soorten ademwerk

Er zijn zoveel soorten ademwerk, maar we zullen er in dit werk een paar noemen.

 • Mindfulness ademwerk
 • Neurodynamica ademwerk
 • Transformerend ademwerk
 • Sjamanistisch ademwerk
 • Hergeboorte ademwerk
 • Levendigheid
 • Holotropisch ademwerk enz
 • Holotropisch ademwerk

  Holotropische ademhaling is therapeutische ademhaling die tot doel heeft emotionele genezing en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Er wordt beweerd dat het hallucinaties veroorzaakt. Minuten tot uren snel ademhalen is onderdeel van het proces. Als gevolg hiervan wordt de koolstofdioxide-zuurstofbalans van het lichaam verstoord. Je hebt iemand nodig die getraind is in dit soort emotionele ontlading en die je door het proces leidt.

  Het doel van deze techniek is echter om u te helpen bij het verbeteren van uw psychologische en spirituele verbetering. Fysieke voordelen voor holotrope ademhaling zijn onthuld. Het hele ding is ontworpen om u te helpen uw inherente genezende vermogens aan te boren. Het is een sterk aanbevolen vorm van ademwerk.

  Ademwerktechnieken

  Er zijn veel ademhalingstechnieken, en ze zijn allemaal goed voor je gezondheid, maar we zullen de twee beste methoden voor beginners met je delen.

 • Ademwerk Focustechniek
 • Het is een diepe ademhalingstechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen of waarbij de nadruk ligt op woorden en zinsneden. U kunt een focuszin selecteren die een glimlach op uw gezicht tovert, u ontspant of neutraal is om over na te denken. Loslaten of ontspannen zijn echter enkele voorbeelden, maar u kunt zich tijdens het oefenen concentreren op elk woord dat bij u past en herhalen.

  U kunt beginnen met een sessie van minimaal 10 minuten terwijl u uw ademhalingsconcentratieoefening ontwikkelt. Verleng de duur van uw trainingen tot ze minstens 20 minuten of zelfs langer duren.

 • 4-7-8 Techniek
 • Andrew Weil, MD, introduceerde ontspannende ademhaling, ook bekend als 4-7-8 ademwerk. Het helpt het lichaam te kalmeren. We vertragen de hartslag, brengen onze geest en emoties naar het huidige moment en vertragen de neurologische systemen. Dit alles draagt ​​bij aan een gevoel van veiligheid en rust.

  Neurodynamisch ademwerk

  NeuroDynamic is een ademoefening die minimaal 2 uur online workshopervaringen voor persoonlijke ontwikkeling omvat. Het is voornamelijk georganiseerd om het proces van zelfgenezing en zelfbekrachtiging mogelijk te maken, waarin we gevoelens verwerken en ontladen, opnieuw verbinding maken met onze intuïtieve en fantasierijke impulsen, en ook de gezondheid en het welzijn verbeteren terwijl we naar dynamische muziek luisteren terwijl we zitten of liggen. in een veilige ruimte die door de facilitator ter beschikking wordt gesteld.

  De meeste ademwerksessies worden persoonlijk gehouden en vergen aanzienlijke financiële en tijdsinvesteringen. Toch kunnen NeuroDynamic-ademwerkworkshops online en tegen lage kosten vanuit uw eigen huis worden gevolgd.

  Ademwerk Mindfulness

  Mindfulness-ademwerk is een soort ademwerk waarbij we door middel van mindfulness leren bewuster te zijn van ons dagelijks leven en meer aanwezig te zijn bij onze ervaringen.

  We zouden kunnen zeggen dat meditatie een meer formele manier is om mindfulness te beoefenen – door jezelf een toegestane ruimte en tijd te geven om bewust te zitten, waardoor onze externe prikkels worden verminderd en mogelijk een duidelijke focus wordt gekozen om aandachtig op te zijn – zoals onze ademhaling.

  Wanneer er echter een gedachte opduikt in de vorm van afleiding, hoeft u deze alleen maar te negeren en de focus te behouden.

  Conclusie

  De ademoefening verbetert uw reis naar gezondheid en gewichtsverlies. Om er meer over te leren, hoe je het kunt oefenen, en verschillende soorten en technieken van de brekercursus. Wij hebben alle hulp die u nodig heeft.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *