Press ESC to close

Avondsnacks voor gewichtsverlies


De keuze aan avondsnacks is van groot belang in de context van gewichtsverlies, vooral in het geval van de Indiase keuken. In plaats van snacks als verwennerij te beschouwen, kunnen strategische keuzes helpen de stofwisseling te reguleren, de honger onder controle te houden en essentiële voedingsstoffen te leveren. Het kiezen van gezonde opties die rijk zijn aan vezels, eiwitten en vitamines verzadigt de hunkering en ondersteunt gewichtsbeheersing. Het eten van voedzame avondsnacks kan overeten tijdens de daaropvolgende maaltijden voorkomen, de bloedsuikerspiegel stabiliseren en de energie verhogen. Deze benadering van avondsnacks voor gewichtsverlies zorgt voor een continue toevoer van voedingsstoffen naar het lichaam, bevordert een gevoel van volheid en minimaliseert de kans op ongezond tussendoortjes later op de avond, wat uiteindelijk bijdraagt ​​aan een succesvol plan voor gewichtsverlies.

Kunnen avondsnacks helpen om af te vallen?

Ja, goed geplande avondsnacks voor gewichtsverlies kunnen u helpen tijdens uw reis. Integrerend gezonde snacks tussen het avondeten en het naar bed gaan kan overmatige honger voorkomen, wat leidt tot een betere controle over de porties tijdens de maaltijden. Voedingsstoffen zoals fruit, groenten, noten of yoghurt leveren essentiële vitamines, mineralen en vezels, wat bijdraagt ​​aan de algehele verzadiging. Bovendien kan het hebben van een uitgebalanceerd tussendoortje helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, waardoor het verlangen naar ongezond voedsel ’s avonds wordt voorkomen. Kiezen voor eiwitrijke snacks kan de stofwisseling stimuleren, waardoor het vermogen van het lichaam om calorieën efficiënt te verbranden wordt bevorderd. Matiging is echter essentieel, en het zorgvuldig kiezen van tussendoortjes is cruciaal. Door verstandige avondsnacks voor gewichtsverlies op te nemen, kunnen individuen een duurzame en plezierige routine creëren die hun doelstellingen voor gewichtsverlies ondersteunt en tegelijkertijd een constante energietoevoer gedurende de dag garandeert.

Hoe kun je afvallen met avondsnacks?

Goed uitgebalanceerd inbouwen avond hapjes voor gewichtsverlies in uw routine kan een strategische benadering van uw reis zijn. Kies voor voedingsrijke opties die langdurige energie bieden, de honger beteugelen en de stofwisseling bevorderen. Hier zijn zeven tips om u te begeleiden:

 1. Bewuste keuzes: Bewust eten betekent het selecteren van voedzame, bevredigende voedingsmiddelen die bijdragen aan een gevoel van volheid. Dit kan overeten voorkomen, de portiecontrole ondersteunen en onnodige calorie-inname verminderen, wat uiteindelijk helpt bij het afvallen. Bewuste keuzes bevorderen een gezondere relatie met voedsel en bevorderen duurzame voedingsgewoonten.
 2. Controle over de porties: Controle van de porties is essentieel voor gewichtsverlies, omdat het overconsumptie van calorieën voorkomt. Door de portiegroottes te beheren, reguleren individuen de calorie-inname, waardoor een calorietekort wordt bevorderd dat essentieel is voor het kwijtraken van kilo’s. Het stimuleert bewuste eetgewoonten, helpt onnodig tussendoortjes voorkomen en draagt ​​bij aan een duurzame aanpak van gewichtsbeheersing.
 3. Timing is belangrijk: Timing speelt een cruciale rol bij gewichtsverlies door de stofwisseling te beïnvloeden en de honger onder controle te houden. Het consumeren van goed getimede maaltijden, inclusief avondsnacks om af te vallen; remt de trek in de late nacht en zorgt voor langdurige energie. Deze strategische aanpak ondersteunt het natuurlijke circadiane ritme van het lichaam, optimaliseert het gebruik van voedingsstoffen en helpt bij gewichtsbeheersing.
 4. Geef de voorkeur aan hele voedingsmiddelen: Volwaardige voedingsmiddelen zijn in hun natuurlijke staat rijk aan voedingsstoffen, vezels en essentiële verbindingen. Het kiezen van volwaardige voedingsmiddelen om af te vallen zorgt voor een uitgebalanceerd, voedzaam dieet dat de verzadiging bevordert. Deze onbewerkte opties dragen bij aan de algehele gezondheid, reguleren de eetlust en ondersteunen gewichtsbeheersing door langdurige energie en voeding te bieden.
 5. Eiwitboost: Eiwitten in avondsnacks voor gewichtsverlies zijn van cruciaal belang omdat ze de verzadiging bevorderen, de eetlust verminderen en het spieronderhoud ondersteunen. Het verteren van eiwitten vereist meer energie, wat bijdraagt ​​aan een hogere calorieverbranding. Het opnemen van eiwitrijk voedsel in uw dieet helpt spierverlies tijdens gewichtsverlies te voorkomen, bevordert een slanker lichaam en ondersteunt een gezond metabolisme.
 6. Vermijd suikerhoudende opties: Suikerhoudende opties dragen niet direct bij aan gewichtsverlies. Overmatige suikerinname kan leiden tot gewichtstoename als gevolg van toegevoegde calorieën en mogelijke pieken in de bloedsuikerspiegel, wat leidt tot meer trek in suiker. Door te kiezen voor alternatieven met een lager suikergehalte en te focussen op keuzes die rijk zijn aan voedingsstoffen, wordt een gezondere benadering van gewichtsbeheersing ondersteund. Als je het wilt weten Hoe 10 kg afvallen in 10 dagen Je kunt onze blog over gewichtsverlies bekijken

15 beste avondsnacks voor gewichtsverlies?

Het kiezen van geschikte avondsnacks voor gewichtsverlies is cruciaal. Kies voor opties die rijk zijn aan voedingsstoffen en die de onbedwingbare trek stillen en tegelijkertijd essentiële vitamines en mineralen bevatten. Hier is een lijst met 15 gezonde Avondsnacks voor gewichtsverliesinclusief fruit, noten, yoghurt en volle granen, die u kunnen ondersteunen bij het afvallen zonder afbreuk te doen aan de smaak of voeding.

 1. Griekse yoghurt met bessen
 2. Hardgekookte eieren
 3. Gemixte noten
 4. Popcorn uit de lucht
 5. Gebakken zoete aardappelfrietjes
 6. Groene thee met een handvol bessen
 7. Chiazaadpudding
 8. Donkere chocolade met amandelen
 9. Volkoren Toast Met Avocado
 10. Spruitsalade
 11. Masala-haver
 12. Dhokla
 13. Moong Dal Chilla
 14. Gepofte Rijst Bhel
 15. Fruitchaat

1. Griekse yoghurt met bessen

Ingrediënten:

 • 1 kopje Griekse yoghurt
 • Diverse bessen (aardbeien, bosbessen, frambozen)
 • Honing (optioneel)
 • Noten (amandelen, walnoten) voor crunch (optioneel)

Zo maak je het lekker):

 • Specerijen: Strooi een snufje chaat masala of een scheutje kardemompoeder voor een vleugje Indiase smaak om dit het lekkerst te maken Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Indiase zaden: Voeg een crunch toe met geroosterd lijnzaad of chiazaad.
 • Saffraan-infusie: Laat de saffraanstrengen in warm water trekken en meng dit door de yoghurt voor een uniek tintje.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Eiwitrijk: Griekse yoghurt bevat veel eiwitten, bevordert de verzadiging en helpt bij het spieronderhoud tijdens gewichtsverlies.
 • Laag in calorieën: Bessen zijn caloriearme vruchten boordevol vezels, die de spijsvertering ondersteunen en de totale calorie-inname verminderen.
 • Gezonde vetten: Noten leveren gezonde vetten, dragen bij aan een vol gevoel en helpen de eetlust onder controle te houden.
 • Voedingsrijk: De combinatie biedt een voedzame snack en levert essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten voor de algehele gezondheid.

2. Hardgekookte eieren

Ingrediënten:

 • Eieren
 • Water

Routebeschrijving:

 • Specerijen: Strooi een snufje zwart zout, chaat masala of een scheutje peper voor extra smaak.
 • Pittige twist: Druppel wat citroensap over de eieren voor een pittige kick.
 • Kruideninfusie: Garneer met gehakte koriander, munt of peterselie.
 • Pittige dip: Serveer met een munt- of korianderchutney voor een pittig element.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Rijk aan eiwitten: Eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten, bevorderen de verzadiging en helpen bij het behoud van de spieren tijdens gewichtsverlies.
 • Laag in calorieën: Ze bevatten relatief weinig calorieën, waardoor ze een bevredigende en voedzame snack zijn.
 • Voedingsrijk: Eieren leveren essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B12 en D, selenium en choline, waardoor de algehele gezondheid tijdens gewichtsbeheersing wordt ondersteund.
 • Handig en vullend: Hardgekookte eieren zijn draagbaar, gemakkelijk te bereiden en bieden een handige, vullende optie om de honger te beteugelen en overeten te voorkomen.

3. Gemengde noten

Ingrediënten:

 • Amandelen
 • Walnoten
 • Cashewnoten
 • Pistachenoten
 • Rozijnen

Routebeschrijving:

 • Kruidenmix: Rooster de noten met een snufje chaat masala of een mix van komijn en zwart zout voor een hartige Indiase twist.
 • Met rietsuiker bedekt: Voeg een vleugje zoetheid toe door de noten te mengen met een beetje rietsuikerpoeder.
 • Kurkuma-infusie: Strooi tijdens het braden een beetje kurkumapoeder voor een warme, aardse smaak.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Gezonde vetten: Noten bevatten gezonde vetten, waaronder enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, die ervoor zorgen dat u zich vol en tevreden voelt. Daarom worden ze beschouwd als een van de beste noten. Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Eiwitkracht: Noten zijn een goede bron van plantaardige eiwitten en ondersteunen het spierbehoud tijdens gewichtsverlies.
 • Vezelgehalte: De vezels in noten bevorderen de spijsvertering en dragen bij aan een vol gevoel, waardoor het totale calorieverbruik wordt verminderd.
 • Voedingsdichtheid: Gemengde noten zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten en bieden essentiële voedingsstoffen en zijn tegelijkertijd een handig en bevredigend tussendoortje voor gewichtsbeheersing. Hiermee kun je ook leren Hoe 15 kg in een maand te verliezen door onze blog te bekijken.

4. Popcorn met luchtpop

Ingrediënten:

 • Popcornkorrels

Routebeschrijving:

 • Masala-magie: Strooi chaat masala, zwart zout of een mix van komijn en chilipoeder voor een hartige Indiase smaak.
 • Ghee-verrukking: Besprenkel een beetje gesmolten ghee voor een volle smaak en schep de popcorn om voor een gelijkmatige coating.
 • Kurkuma Twist: Voeg tijdens het knallen een snufje kurkumapoeder toe voor een warme, aardse smaak.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Laag in calorieën: Popcorn bevat van nature weinig calorieën, waardoor het een schuldvrij en bevredigend tussendoortje is.
 • Rijk aan vezels: Het vezelgehalte bevordert een vol gevoel, beperkt de honger en voorkomt overeten.
 • Volkoren goedheid: Popcorn is een volkorengraan, waardoor het een van de beste is Avondsnacks voor gewichtsverliesomdat het essentiële voedingsstoffen levert en de spijsvertering bevordert.
 • Controle over de porties: Het is gemakkelijk om de porties met popcorn te bepalen, waardoor u een volumineus tussendoortje krijgt dat u vult zonder overtollige calorieën en uw doelstellingen voor gewichtsverlies ondersteunt.
 1. Gebakken zoete aardappelfrietjes:

Ingrediënten:

 • Zoete aardappelen
 • Olijfolie
 • Specerijen (paprika, komijn, knoflookpoeder)
 • Zout en peper

Routebeschrijving:

 • Kruidenfusie: Meng zoete aardappelfrietjes met een mix van Indiase kruiden zoals garam masala of chaat masala voor een exotisch tintje. Er is niemand die niet graag in aloo-chips vertoeft en deze gebakken zoete aardappelchips zijn gewoon de beste Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Pittige twist: Knijp citroensap over de gebakken frietjes voor een pittige kick.
 • Koriander Garnering: Verse korianderblaadjes of gemalen koriander kunnen een vleugje frisheid en smaak toevoegen.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Rijk aan vezels: Zoete aardappelen zijn rijk aan vezels, bevorderen een vol gevoel en verminderen de totale calorie-inname.
 • Voedingsdichtheid: Ze zitten boordevol vitamines en mineralen en bieden essentiële voedingsstoffen zonder overtollige calorieën.
 • Laag vetgehalte: Gebakken zoete frietjes zijn een gezonder alternatief voor traditionele frietjes, omdat ze minder vet en calorieën bevatten.
 • Verzadiging en tevredenheid: De combinatie van vezels, voedingsstoffen en smaken maakt ze tot een bevredigende en gezonde snack, die gewichtsverlies ondersteunt door de onbedwingbare trek te beteugelen.

6. Groene thee met een handvol bessen

Ingrediënten:

 • Groene theeblaadjes of zakjes
 • Water
 • Diverse bessen (aardbeien, bosbessen, frambozen)

Routebeschrijving:

 • Gekruide infusie: Voeg tijdens het brouwen een snufje kaneel of een paar verse muntblaadjes toe voor een geurige twist.
 • Gember Zing: Voeg tijdens het weken een schijfje verse gember toe voor een licht pittige smaak.
 • Citroenlift: Knijp een beetje citroensap in de thee voor een citrusachtige kick.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Metabolisme boost: Groene thee bevat catechinen die de stofwisseling kunnen verbeteren en kunnen helpen bij het afvallen.
 • Antioxiderende kracht: Bessen zijn rijk aan antioxidanten, ondersteunen de algehele gezondheid en dragen mogelijk bij aan gewichtsbeheersing, wat bijdraagt ​​aan het beste Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Hydratatie: Goed gehydrateerd blijven met groene thee en bessen kan de eetlust onder controle houden en de kans op overeten verkleinen.
 • Laag in calorieën: Deze drank bevat weinig calorieën en biedt een smaakvol en bevredigend alternatief voor suikerhoudende dranken, en ondersteunt de inspanningen om af te vallen.

7. Chiazaadpudding

Ingrediënten:

 • Chia zaden
 • Melk (amandelmelk, kokosmelk of gewone melk)
 • Zoetstof (honing, ahornsiroop of agavesiroop)
 • Vanille-extract (optioneel)

Routebeschrijving:

 • Kardemom essentie: Voeg een snufje gemalen kardemom toe voor een traditionele Indiase smaak.
 • Saffraan elegantie: Laat de saffraanstrengen in warme melk weken voordat u ze mengt voor een rijke en aromatische toets.
 • Rozenwatergeluk: Een paar druppels rozenwater kunnen een heerlijke bloemige toon geven.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Rijk aan vezels: Chiazaden zijn rijk aan oplosbare vezels, bevorderen een vol gevoel en helpen bij gewichtsbeheersing.
 • Hydratatie Ondersteuning: Chiazaden absorberen vloeistof en zwellen op, zorgen voor hydratatie en dragen bij aan een gevoel van verzadiging en worden daarom als de beste beschouwd Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Voedingsdichtheid: Chiazaadpudding zit boordevol omega-3-vetzuren, eiwitten en verschillende voedingsstoffen en biedt voedingsvoordelen zonder overtollige calorieën.
 • Langzame energieafgifte: De combinatie van eiwitten, vezels en gezonde vetten in chiazaden ondersteunt een gestage afgifte van energie, voorkomt energiecrashes en beteugelt ongezonde tussendoortjes.

8. Pure chocolade met amandelen

Ingrediënten:

 • Pure chocolade (70% cacao of hoger)
 • Amandelen

Routebeschrijving:

 • Chili-infusie: Strooi een snufje rode chilipoeder of cayennepeper over pure chocolade voor een pittige kick.
 • Saffraan elegantie: Voeg saffraanstrengen toe aan gesmolten chocolade voor een exotisch tintje.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Controle over de porties: Pure chocolade met amandelen biedt een bevredigende en portiegecontroleerde traktatie, die de trek in zoet helpt onderdrukken.
 • Verzadiging: Amandelen leveren gezonde vetten en eiwitten, dragen bij aan een vol gevoel en verminderen het totale calorieverbruik. Geroosterde amandelen zijn altijd de beste Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Antioxidantvoordelen: Pure chocolade is rijk aan antioxidanten en ondersteunt mogelijk de algehele gezondheid en het metabolisme.
 • Stemmingsversterker: De combinatie van pure chocolade en amandelen kan voor een stemmingsboost zorgen, waardoor de kans op emotioneel eten tijdens het afvallen kleiner wordt.

9. Volkoren toast met avocado

Ingrediënten:

 • Sneetjes volkoren brood
 • Rijpe avocado
 • Zout en peper
 • Citroensap (optioneel)
 • Chilivlokken of chaat masala voor Indiase twist

Routebeschrijving:

 • Pittig genot: Pureer de avocado met een scheutje chaat masala of strooi chilivlokken voor een smaakvolle, pittige kick.
 • Citrusuitbarsting: Knijp een beetje citroensap over de avocado voor een pittige frisheid.
 • Kruidenfusie: Garneer met gehakte koriander of munt voor een kruidige toets.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Met vezels gevuld: Volkorenbrood levert vezels, bevordert een gevoel van volheid en ondersteunt de spijsvertering.
 • Gezonde vetten: Avocado bevat enkelvoudig onverzadigde vetten, die bijdragen aan een gevoel van verzadiging en de algehele gezondheid ondersteunen.
 • Voedingsrijk: Avocado zit boordevol vitamines en mineralen en biedt voedingsvoordelen zonder overmatige calorieën.
 • Evenwichtige snack: De combinatie van volle granen en gezonde vetten maakt het tot een uitgebalanceerd en bevredigend tussendoortje, dat helpt de honger onder controle te houden tijdens het afvallen.

10. Spruitsalade

Ingrediënten:

 • Gemengde spruiten (moong, mot, kikkererwten, etc.)
 • Ui, fijngehakt
 • Tomaat, in blokjes gesneden
 • Komkommer, in blokjes gesneden
 • Groene chili, fijngehakt (optioneel)
 • Verse koriander, gehakt
 • Chaat masala
 • Citroensap
 • Zout naar smaak

Routebeschrijving:

 • Pittige twist: Voeg een flinke scheut citroensap toe voor een pittige smaak.
 • Chaat Masala-magie: Strooi rijkelijk chaat masala voor die klassieke Indiase chaat-smaak, die hem het beste maakt Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Pittig genot: Als je van hitte houdt, voeg dan fijngehakte groene pepers of een snufje rode chilipoeder toe.
 • Kruideninfusie: Garneer met verse koriander voor een kruidige toets.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Rijk aan vezels: Spruiten zijn rijk aan vezels, bevorderen de verzadiging en bevorderen de spijsvertering.
 • Eiwitkracht: Spruiten zijn een goede bron van plantaardige eiwitten en ondersteunen het spierbehoud tijdens gewichtsverlies.
 • Laag in calorieën: Een voedingsrijke en caloriearme optie, spruitsalade is bevredigend zonder overmatige energie-inname.
 • Voedingsrijk: Deze salade zit boordevol vitamines en mineralen en biedt essentiële voedingsstoffen voor de algehele gezondheid en ondersteunt tegelijkertijd gewichtsbeheersing.

11. Masala-haver

Ingrediënten:

 • Haver
 • Water of melk
 • Ui, fijngehakt
 • Tomaat, gehakt
 • Groene chili, fijngehakt
 • Gember, geraspt
 • Curry bladeren
 • Mosterdzaden
 • Komijnzaad
 • Kurkuma poeder
 • Rode chilipoeder
 • Garam masala
 • Zout naar smaak
 • Verse koriander, gehakt
 • Citroenpartjes voor garnering (optioneel)

Routebeschrijving:

 • Voorbereiding: Verhit olie of ghee in een pan. Voeg komijnzaad en mosterdzaad toe. Zodra ze sputteren, voeg je fijngehakte uien, groene chili en geraspte gember toe. Fruit tot de uien goudbruin zijn.
 • Groenten: Voeg de gemengde groenten toe en bak een paar minuten tot ze licht gaar zijn.
 • Specerijen: Voeg kurkumapoeder, rode chilipoeder, garam masala en zout toe. Meng goed zodat de groenten met de kruiden bedekt zijn.
 • Haver toevoeging: Voeg de haver toe aan de pan en rooster ze 2-3 minuten, onder voortdurend roeren.
 • Vloeibare mix: Giet er water of melk bij, afhankelijk van uw voorkeur. Roer goed om klontjes te voorkomen.
 • Koken: Kook de haver op laag vuur tot ze zacht zijn en het vocht hebben opgenomen. Pas de consistentie naar wens aan door meer water of melk toe te voegen.
 • Tomaat Garnering: Voeg de gehakte tomaten toe en kook nog eens 2 minuten. Zorg ervoor dat de haver gaar is en geniet ervan Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Garneer: Garneer met verse koriander en serveer warm.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 1. Rijk aan vezels: Haver is rijk aan oplosbare vezels, bevordert een vol gevoel en bevordert de spijsvertering.
 2. Caloriearme optie: Masala-haver kan worden bereid met minimale olie, waardoor het een caloriearme maar vullende keuze is voor gewichtsbeheersing.
 3. Evenwichtige voedingsstoffen: De combinatie van haver en groenten zorgt voor een uitgebalanceerde mix van koolhydraten, vezels en essentiële voedingsstoffen.
 4. Specerijen en smaak: Het gebruik van Indiase kruiden verbetert niet alleen de smaak, maar kan ook de stofwisseling stimuleren, wat bijdraagt ​​aan inspanningen om af te vallen.

12. Dhokla

Ingrediënten:

Voor Dhokla-beslag:

 • Grammeel (besan)
 • Griesmeel (sooji)
 • Yoghurt
 • Gembergroene chilipasta
 • Kurkuma poeder
 • Citroensap
 • Natriumcarbonaat
 • Zout naar smaak
 • Water

Voor tempereren:

 • Mosterdzaden
 • Curry bladeren
 • Groene pepers, gespleten
 • Asafoetida (hing)
 • Olie

Routebeschrijving:

 • Bereid het beslag:Meng in een mengkom grammeel, griesmeel, yoghurt, gembergroene chilipasta, kurkumapoeder, citroensap en zout. Voeg geleidelijk water toe tot een glad beslag met een gietconsistentie ontstaat. Laat het 15-20 minuten rusten.
 • Zuiveringszout toevoegen: Voeg vlak voor het stomen baking soda toe aan het beslag. Meng goed en je zult merken dat het beslag gaat schuimen.
 • Stomen:Vet een stoomplaat of dhokla-vormen in met olie. Giet het beslag in de vormen of borden en stoom ongeveer 15-20 minuten of totdat een ingestoken tandenstoker er schoon uitkomt.
 • Temperen: Verhit olie in een pan. Voeg mosterdzaad, komijnzaad, asafoetida, curryblaadjes en groene pepers toe (indien gebruikt). Laat ze sputteren. Giet deze temperering over de gestoomde dhokla.
 • Garneer: Garneer met gehakte korianderblaadjes.
 • Snijden en serveren: Laat de dhokla een paar minuten afkoelen. Snijd het in vierkanten of ruiten en geniet van de beste Indiaan Avondsnacks voor gewichtsverlies.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Caloriearme optie: Dhokla wordt gestoomd, waardoor er minder olie nodig is, waardoor het een caloriearm alternatief is en daarom de meeste voorkeur heeft Indiase avondhapjes voor gewichtsverlies.
 • Eiwitboost: Grammeel en yoghurt leveren eiwitten en ondersteunen het spieronderhoud tijdens gewichtsverlies.
 • Gefermenteerde goedheid: Gefermenteerd voedsel zoals dhokla kan de darmgezondheid bevorderen en de spijsvertering bevorderen.
 • Verzadiging: De combinatie van vezels uit griesmeel en grammeel, samen met de gestoomde bereiding, draagt ​​bij aan een gevoel van volheid en helpt de eetlust onder controle te houden.

13. Moong Dal Chilla

Ingrediënten:

 • Gespleten gele moong dal (groene gram), geweekt
 • Gember, geraspt
 • Groene chili, fijngehakt
 • Ui, fijngehakt
 • Tomaat, fijngehakt
 • Verse koriander, gehakt
 • Komijnzaad
 • Kurkuma poeder
 • Zout naar smaak
 • Water
 • Olie of ghee om te koken

Routebeschrijving:

 • Bereid het beslag:Spoel de geweekte moongdal af en laat hem uitlekken. Meng het in een mixer of blender samen met groene chili, gember, komijnzaad en zout. Voeg geleidelijk water toe tot een glad beslag met een gietconsistentie ontstaat.
 • Vulling voorbereiden: Meng fijngesneden uien, tomaten, groene paprika, verse koriander, zout en peper in een kom voor de vulling.
 • Verwarm de bakplaat: Verhit een bakplaat of koekenpan met antiaanbaklaag en vet deze licht in met olie of ghee.
 • Chilla maken: Giet een pollepel moongdalbeslag op de bakplaat en verdeel het in cirkelvormige bewegingen tot een dunne pannenkoek (chilla).
 • Vulling toevoegen: Schep de voorbereide vulling op de chilla en verdeel deze gelijkmatig.
 • Koken: Kook op middelhoog vuur tot de randen omhoog komen en de onderkant goudbruin wordt. Draai om en bak de andere kant.
 • Herhalen: Herhaal het proces voor het resterende beslag en pas de grootte van de chili naar wens aan.
 • Dienen: Doe de moong dal chilla op een bord, snij in stukjes en serveer warm.

.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Eiwitverpakt: Moong dal is rijk aan eiwitten, bevordert de verzadiging en ondersteunt het spieronderhoud.
 • Laag in calorieën: Chilla’s kunnen worden bereid met minimale olie, waardoor ze een caloriearme optie zijn en daarom als de beste worden beschouwd Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Vezelrijk: Het gebruik van hele moong dal en groenten voegt vezels toe, bevordert de spijsvertering en houdt de honger onder controle.
 • Evenwichtige voedingsstoffen: Moong dal chillas bieden een mix van koolhydraten, eiwitten en essentiële voedingsstoffen, waardoor ze een gezonde en bevredigende maaltijd bieden tijdens het afvallen, waardoor dit de meest geprefereerde maaltijd is Indiase avondhapjes voor gewichtsverlies.

14. Gepofte rijstbhel

Ingrediënten:

 • Gepofte rijst (murmura)
 • Ui, fijngehakt
 • Tomaat, fijngehakt
 • Groene chili, fijngehakt
 • Rauwe mango, geraspt
 • Verse koriander, gehakt
 • Tamarindechutney
 • Muntchutney
 • Geroosterde pinda’s
 • Sev (optioneel)
 • Chaat masala
 • Zout naar smaak
 • Citroenpartjes ter garnering

Routebeschrijving:

 • Chutney-fusie: Meng zowel tamarinde- als muntchutneys voor een balans tussen zoete en pittige smaken.
 • Fruitinfusie: Voeg granaatappelpitjes of gehakte ananas toe voor een sappige twist.
 • Knapperig genot: Voeg vlak voor het serveren wat knapperige sev toe voor extra textuur.
 • Kruiden in overvloed: Pas de groene chili en chaat masala aan volgens jouw kruidenvoorkeur.

Routebeschrijving:

 • Caloriearme crunch: Gepofte rijst is licht en caloriearm, waardoor het een schuldvrij tussendoortje is.
 • Met vezels gevuld: De toevoeging van groenten, vooral rauwe mango en pinda’s, zorgt voor vezels, helpt bij de spijsvertering en bevordert de verzadiging, waardoor het de beste Indiase Avondsnacks voor gewichtsverlies.
 • Hydratatie Ondersteuning: Gepofte rijst is uitgedroogd, dus wanneer het wordt gemengd met sappige ingrediënten zoals tomaten en rauwe mango, voegt het hydratatie toe zonder overtollige calorieën.
 • Evenwichtige snack: Gepofte rijstbhel is een uitgebalanceerd tussendoortje en biedt een mix van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten, waardoor het een bevredigende en gewichtsvriendelijke optie is.

15. Fruitsalade

Ingrediënten:

 • Appel, in blokjes gesneden
 • Banaan, gesneden
 • Druiven, gehalveerd
 • Granaatappelzaadjes
 • Oranje segmenten
 • Kiwi, geschild en in plakjes gesneden
 • Chaat masala
 • Zwart zout
 • Verse muntblaadjes, gehakt
 • Citroensap

Routebeschrijving:

 • Chaat-smaken: Strooi chaat masala en zwart zout voor een pittige en hartige twist.
 • Honingmotregen: Voeg een scheutje honing toe voor zoetheid en een glanzende afwerking.
 • Pittige kick: Een snufje rode chilipoeder kan warmte toevoegen voor degenen die van kruiden houden.
 • Nootachtige crunch: Garneer met gehakte noten zoals amandelen of walnoten voor extra textuur.

Hoe het helpt bij gewichtsverlies:

 • Laag in calorieën: Fruit bevat van nature weinig calorieën, waardoor fruitsalade een lichte en voedzame optie is.
 • Rijk aan vezels: Het vezelgehalte bevordert de spijsvertering, bevordert een vol gevoel en helpt de eetlust onder controle te houden.
 • Hydratatieboost: Fruit heeft een hoog watergehalte, wat bijdraagt ​​aan de hydratatie en de kans op overeten verkleint.
 • Voedingsrijk: Fruitsalade zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten en biedt essentiële voedingsstoffen zonder overmatige calorieën, waardoor de algehele gezondheid tijdens gewichtsbeheersing wordt ondersteund.

Voordelen van avondsnacks voor gewichtsverlies

Als ze verstandig worden gekozen, kunnen avondsnacks voor gewichtsverlies een nuttig onderdeel zijn van de reis. Het opnemen van voedingsrijke opties in gecontroleerde porties kan helpen de honger onder controle te houden, energie te leveren en overeten tijdens volgende maaltijden te voorkomen.

Voordelen van avondsnacks voor gewichtsverlies:

 1. Duurzame energie: Goed uitgebalanceerde avondsnacks kunnen helpen het energieniveau op peil te houden, waardoor extreme honger en mogelijk overeten later op de dag worden voorkomen, wat het een van de belangrijkste is. voordelen van avondsnacks voor gewichtsverlies.
 2. Metabolisme boost: Het eten van een lichte, gezonde snack in de avond kan de stofwisseling actief houden, wat helpt bij de verbranding van calorieën.
 3. Controle over de porties: Slimme snackkeuzes kunnen overmatige trek in de nacht beteugelen, de controle over de porties tijdens het avondeten bevorderen en de calorie-inname minimaliseren. Als u meer wilt weten, kunt u onze kopen plannen voor gewichtsverlies.
 4. Inname van voedingsstoffen: Avondsnacks bieden de mogelijkheid om essentiële voedingsstoffen op te nemen, ter ondersteuning van de algemene gezondheids- en gewichtsverliesdoelen.
 5. Bloedsuikerregulatie: Door te kiezen voor snacks met een goede balans tussen eiwitten, vezels en gezonde vetten, helpt u de bloedsuikerspiegel te reguleren voordelen van avondsnacks voor gewichtsverlies; dus het vermijden van pieken en crashes die kunnen leiden tot ongezonde voedingskeuzes.

Hoe kan ik avondsnacks toevoegen aan het afslankplan?

Het opnemen van avondsnacks voor een afslankplan houdt in dat u voedingsrijke opties in gematigde porties selecteert. Doordachte keuzes kunnen helpen de honger onder controle te houden, het energieniveau op peil te houden en bij te dragen aan het algehele caloriebeheer.

Stappen:

 1. Vooruit plannen: Maak een lijst met gezonde tussendoortjes en houd ze bij de hand om impulsieve keuzes te voorkomen.
 2. Balans is de sleutel: Kies voor snacks met een mix van eiwitten, vezels en gezonde vetten om de verzadiging te bevorderen en de hunkering naar voedsel onder controle te houden.
 3. Controle over de porties: Houd rekening met de portiegroottes om overeten te voorkomen en een evenwicht te bewaren met de calorie-inname van de dag.
 4. Tijdig verbruik: Consumeer snacks een paar uur voor het avondeten om de honger te beteugelen zonder de hoofdmaaltijd te beïnvloeden.
 5. Hydratatie: Combineer snacks met water of kruidenthee om gehydrateerd te blijven en het gevoel van volheid te versterken.
 6. Vermijd lege calorieën: Blijf uit de buurt van suikerhoudende en verwerkte snacks; focus op nutriëntrijke opties voor duurzame energie.
 7. Luister naar je lichaam: Besteed aandacht aan hongersignalen en kies snacks die aansluiten bij de voedingsbehoeften in plaats van bij emotionele verlangens. Om meer gemotiveerd te zijn en oprecht aan je doel te werken, kun je de Dieetplan voor gewichtsverlies van 85 tot 60 kg.

Expertrecensie over avondsnacks voor gewichtsverlies

Evening Snacks for Weight Loss benadrukt de strategische integratie van snacks in een uitgebalanceerd plan voor gewichtsverlies. Individuen kunnen de honger onder controle houden, het energieniveau reguleren en overeten tijdens de hoofdmaaltijden vermijden door voedzame opties in gematigde porties te kiezen. Het belang van vooruit plannen, het handhaven van een evenwicht tussen eiwitten, vezels en gezonde vetten, en het oefenen van portiecontrole wordt benadrukt. Tijdige consumptie van snacks, een paar uur voor het avondeten, voorkomt overmatige trek en helpt bij een betere controle van de eetlust. De blog benadrukt de noodzaak om gehydrateerd te blijven, te kiezen voor hele, onbewerkte snacks en te luisteren naar de signalen van het lichaam voor effectief gewichtsbeheer. Uiteindelijk onderstreept het artikel de rol van doordachte snackkeuzes bij het ondersteunen van de algehele gezondheid en duurzaam gewichtsverlies.

Referenties

2009. YouTube: Thuis. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23980738/.

“De invloed van een fruitsmoothie of een ontbijt met ontbijtgranen en melk op de daaropvolgende inname via de voeding: een pilotstudie.” 2019. PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30599809/.

“Split- of full-body workoutroutine: wat is het beste om de spierkracht en hypertrofie te vergroten?” 2021. PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34468591/.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik eten in avondsnacks om af te vallen?

Avondsnacks om af te vallen helpen je bij het kiezen voor voedzame keuzes, zoals een handvol amandelen, Griekse yoghurt met bessen of groentesticks met hummus. Deze opties brengen eiwitten, vezels en gezonde vetten in balans, bevorderen de verzadiging en helpen de calorie-inname tijdens de avond onder controle te houden.

Wat is een gezonde avondsnack?

Bij een gezonde avondsnack hoort een stuk fruit met een klein handje noten, Griekse yoghurt met granola of volkoren crackers met kaas. Deze keuzes bieden een mix van essentiële voedingsstoffen, zoals vezels en eiwitten, die bijdragen aan een bevredigende en voedzame snack die de algehele gezondheid en gewichtsbeheersing ondersteunt en bijdraagt ​​aan de gezondheid. voordelen van avondsnacks voor gewichtsverlies.

Welke Indiase snacks zijn goed voor gewichtsverlies?

Gezonde Indiase avondsnacks voor gewichtsverlies zijn onder meer geroosterde kikkererwten, spruitjessalade, komkommerchaat, masala chana en dhokla gemaakt met besan. Deze opties zijn rijk aan eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen, bevorderen de verzadiging en helpen gewichtsbeheersing als ze met mate worden geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Kan ik tussendoortjes eten tijdens het afvallen?

Ja, je kunt tussendoortjes eten terwijl je afvalt. Kies voor voedingsrijke keuzes zoals fruit, groenten, noten en yoghurt. Oefen portiecontrole en kies snacks die rijk zijn aan eiwitten en vezels om de honger te helpen beheersen en het energieniveau op peil te houden. Mindful tussendoortjes kunnen een waardevol onderdeel zijn van een uitgebalanceerd plan voor gewichtsverlies.

Wat is het gezondste tussendoortje om af te vallen?

De gezondste snacks om af te vallen zijn vers fruit, rauwe groenten met hummus, Griekse yoghurt met bessen en gemengde noten. Deze keuzes zijn rijk aan voedingsstoffen, bieden vezels, eiwitten en essentiële vitamines, terwijl ze weinig toegevoegde suikers en ongezonde vetten bevatten. Portiecontrole is van cruciaal belang voor effectief gewichtsbeheer.

Wat moet ik ’s avonds eten om af te vallen?

Kies een klein bakje Griekse yoghurt met bessen, volkoren toast met amandelboter of een handvol gemengde noten voor een afslankvriendelijke avondsnack. Deze keuzes brengen eiwitten en gezonde vetten in balans, helpen de honger onder controle te houden en ondersteunen het algehele gewichtsbeheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *