Press ESC to close

Hoe een dubbele kin verminderen?


Het indrukwekkende gezicht dat we aan de wereld laten zien, verdient de beste zorg. Het vet dat zich tussen de kin en de nek afzet, staat bekend als een onderkin. Dit extra gewicht zorgt er vaak voor dat de kin prominenter lijkt en de kaak ongestructureerd. De dubbele kin komt niet uit de lucht vallen; het is meestal het gevolg van obesitas of overgewicht. Naast de desoriëntatie van de gezichtsstructuur vormt een onderkin op zichzelf geen gevaar voor de gezondheid. Het onderliggende probleem dat de onderkin veroorzaakt, kan echter een gezondheidsrisico zijn. De route om antwoorden te vinden over hoe je van een dubbele kin af kunt komen, is een stap in de richting van het bestrijden van zwaarlijvigheid, omdat dit de weg kan vrijmaken voor andere chronische ziekten zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2, hartziekten en meer. Specifieke oefeningen zoals tongdrukken en plafondkus kunnen de onderkin helpen verminderen, samen met natuurlijke manieren zoals de inname van groene thee of watermeloen, wat helpt. Laten we diep duiken in de wetenschap van de dubbele kin en hoe we er afscheid van kunnen nemen.

Wat veroorzaakt dubbele kin?

Een studie gepubliceerd door de National Library of Medicine in 2018 benadrukte het verband tussen iemands uiterlijk en de daarmee samenhangende gevoelens van aantrekkelijkheid en hoe dit het zelfrespect verlaagt of verhoogt. De extra laag vetweefsel die onder uw onderkaak terechtkomt, wordt gewoonlijk een dubbele kin genoemd. Door het overgewicht kan bij sommigen de kaaklijn helemaal verdwijnen. Tevredenheid met de gezichtsstructuur kan het gevoel van eigenwaarde vergroten, en een lichte minachting daarvoor kan een negatief effect hebben op het gevoel van eigenwaarde. Rimpels in het gezicht, wallen onder de ogen, sproeten of puistjes, of zelfs een minuscuul litteken kunnen van invloed zijn op hoe iemand hun uiterlijk waarneemt. De structuur van de kin en kaaklijn is een veelvoorkomend probleem met betrekking tot het uiterlijk. Een reeks redenen kan een dubbele kin veroorzaken, en deze zijn niet allemaal noodzakelijkerwijs te wijten aan obesitas. De oorzaken van een onderkin kunnen ook genetische of levensstijlfactoren zijn. De meest prominente en meest voorkomende oorzaak is echter vaak obesitas of licht overgewicht. Er zijn verschillende redenen voor dubbele kin bij mensen. Hieronder worden enkele van de belangrijkste oorzaken hiervan opgesomd.

Obesitas
Obesitas, of overgewicht, is een van de belangrijkste en meest voorkomende redenen achter de onderkin. Een BMI binnen het bereik van 18,5 tot 25 wordt als gezond beschouwd; alles wat hoger is, wordt als overgewicht beschouwd, en als het boven de 30 escaleert, wordt het het geval van obesitas. Een hogere BMI is de reden voor een overmatige vetconcentratie in het lichaam, die wordt waargenomen in alle lichaamsdelen, inclusief armen, benen of kin.

Leeftijd
Naarmate men het grijze tijdperk ingaat, worden het collageen en de elasticiteit van de huid uitgeput en verzwakt. Door middel van hyaluronzuur en elastine helpt collageen de elasticiteit, het volume en het vochtgehalte van de huid te behouden. Het uitputtende collageen zorgt ervoor dat de huid slap wordt, waardoor een extra laag weefsel onder je kaak wordt afgezet, waardoor een onderkin ontstaat.

Genetica
We kunnen mensen tegenkomen die een dubbele kin hebben, maar er niet ongezond of overgewicht uitzien. In hun gevallen is de dubbele kin vaak te wijten aan genetica en familiegeschiedenis die bijdragen aan vetophopingen onder de onderkaak.

Houding
Een slechte houding kan ook een belangrijke oorzaak zijn van vetophopingen onder je kin. Een hangende houding verzwakt de spieren rond uw nek en kin, wat leidt tot een verslechtering van de elasticiteit van de kinspieren en een concentratie van extra vet eronder.

Hoe zich te ontdoen van dubbele kin?

We zuchten allemaal, de een of de ander, over de benarde situatie van het verminderen van de onderkin. Het kan zijn dat wij die persoon zijn. Het is niet zeldzaam dat mensen klagen over het submentale vet. Het verlangen naar een gezond gewicht en uiterlijk is prima. Er zijn een aantal dingen waarin je kunt investeren om die extra laag weefsel onder de kaak kwijt te raken. Je overgeven aan oefeningen zoals tongdrukken of plafondkus en deze aanvullen met gezichtsyoga kan opmerkelijke effecten opleveren. Trainingen moeten altijd worden aangevuld met een flinke portie gezonde voeding. U kunt investeren in aanvullende dingen, zoals gezichtsmassage of cosmetische behandelingen die u kunnen helpen het probleem van het verminderen van de onderkin te genezen. Je kunt het ook proberen overslaan voor gewichtsverlies en helpen bij het verminderen van de dubbele kin

Oefeningen om de dubbele kin te verminderen

We zijn er op tijd bij geweest om u te helpen dezelfde oude kreet van “hoe de onderkin te verminderen” te overwinnen. De manier om zwaarlijvigheid of overgewicht te bestrijden is door een uitgebalanceerde mix van een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging te volgen. Het kan echter zijn dat je dat al doet, omdat je een fit lichaam hebt en te maken hebt met het lot van een onderkin. Onderkin is in iedereen te behandelen, ongeacht of het genetisch, leeftijd of gewicht is. Hieronder bespreken we enkele oefeningen die zich richten op het wegwerken van een onderkin:

 1. Tongpers
 2. Simhasana
 3. Plafond kus
 4. De O’
 5. Rechte kaak vooruit
 6. Onderkaak gejut

1. Tongpers

Verlang je ernaar om jezelf uit de eindeloze benarde situatie van ‘hoe kom je van een dubbele kin af’ te bevrijden? De eenvoudige dubbele kinoefening kan worden gedaan door op te staan ​​of te gaan zitten. Men mag echter wensen. Begin door je mond zo wijd mogelijk te openen. Steek vervolgens uw tong tegen uw gehemelte en breng deze zo ver mogelijk. Houd uw tong ruim 10 seconden in deze positie. Tijdens de oefening strekken de spieren rond je kin en nek zich uit. Herhaal de oefening maar liefst 10 keer per dag en zie na enkele weken sprankelende resultaten.

2. Simhasana

Zou het nieuw leven inblazen van de kinderlijke truc om je tong uit te steken het antwoord zijn op je vraag hoe je de dubbele kin op volwassen leeftijd kunt verminderen? Welnu, het is waar en wordt vaak gevolgd als de Simhasana-oefening. Simhasana is een yogahouding die helpt de kinspieren te versterken en gezichtsvet te verminderen. De yogahouding kan snel worden uitgevoerd door rechtop te blijven staan ​​en naar voren te kijken, vervolgens je mond te wijden en de tong zoveel mogelijk uit te steken. Houd deze positie nog eens 10 seconden vast en ontspan dan. Voer dagelijks 10 sets van deze yogahouding uit en vind positieve antwoorden op uw vraag ‘Hoe u in 5 dagen een dubbele kin kunt verliezen’.

3. Plafondkus

Ben je het beu om te vragen: “Hoe een onderkin te verliezen”? Nou, kijk omhoog, letterlijk! Ondanks de verdraaide naam is het beoefenen van plafondkus behoorlijk effectief in het verminderen van het overtollige vet dat onder de kin is opgeslagen. De oefening is eenvoudig en aanzienlijk effectief. Als u naar het plafond staart, worden uw kinspieren uitgerekt en aangespannen, wat helpt het vet te verbranden.

De manier om deze oefening uit te voeren is door uw schouders en rug recht te houden, uw hoofd te kantelen en omhoog te kijken. Vouw je lippen en span de huid rond je nek en kin aan. Houd de positie van uw gezicht ruim 15 seconden vast en ontspan dan. Ga door met deze beweging 15 keer per dag, en je kunt positieve antwoorden opschrijven over hoe je de onderkin kunt verliezen.

4. De ‘O’

Stel je voor hoe leuk het zou zijn om je twijfel uit te spreken over hoe je van een dubbele kin af kunt komen door eigenzinnige gezichten te trekken. Ja, dat kan nu met de O-vormige oefening. De oefening kan worden gedaan door de rug en schouders te strekken. Plaats uw hoofd naar boven door de lippen goed gesloten te houden. Je zult merken dat je lippen een O-vorm maken. Blijf 10 seconden in deze houding en herhaal dagelijks twee sets van 10 dezelfde oefeningen.

5. Rechte kaak vooruit

De rechte kaak naar voren steken is een eenvoudig uit te voeren en effectieve oefening die kan helpen substantiële oplossingen te vinden voor het verliezen van de onderkin. Vooruitgaan met de pose is het hoofd naar achteren kantelen en recht naar het plafond kijken. Probeer uw onderkaak naar voren te duwen, waarbij u de spieren rond de kin en onderkaak rekt. Blijf 10 seconden in deze positie, laat dan je kaak los en ontspan. Dagelijks 10 sets rechte kaakoefeningen kunnen aanzienlijke resultaten opleveren bij het verminderen van het geconcentreerde vet rond uw kin.

6. Onderkaak vooruit

Wil je een adembenemende uitweg zien uit de puzzel hoe je van een onderkin af kunt komen met kaakoefeningen? Als het antwoord ja is, volg dan mee. De onderkaak naar voren steken kan door naar het plafond te kijken en het hoofd naar achteren te kantelen. Kijk naar rechts en schuif je onderkaak naar voren. Blijf nog 10 seconden in deze positie en ontspan vervolgens je kaak. Herhaal de oefening, maar houd nu je blik naar links gericht. Doe de oefening 10 keer per dag en zie binnen enkele weken resultaat.

Natuurlijke manieren om dubbele kin te verminderen

Een onderzoek van de American Society for Dermatologic Surgery uit 2017 onthulde de wijdverbreide discussie rond de onderkin en het effect ervan op de perceptie van mensen van hun uiterlijk. Van de 7322 respondenten gaf 72% aan bezorgd te zijn over de afzetting van extra vet onder de kin of onderkaak. De hierboven genoemde oefeningen zijn ongelooflijk effectief in het verminderen van de onderkin. Sommige natuurlijke huismiddeltjes kunnen echter thuis worden gebruikt om van het onvermurwbare kinvet af te komen. Hieronder noemen we enkele van de meest gunstige natuurlijke manieren om de onderkin te verminderen:

 1. Drink en breng groene thee aan
 2. Eet watermeloen
 3. Tarwekiemoliemassage
 4. Breng het Eiwitmasker aan

1. Drink en breng groene thee aan

De gezondheidsvoordelen van groene thee zijn voor de meeste mensen geen nieuws. De ontstekingsremmende eigenschappen van groene thee en de aanwezigheid van catechine en antioxidanten helpen specifiek bij gewichtsverlies of vermindering van de onderkin. Het drinken van groene thee zal je stofwisseling stimuleren en je helpen de vraag te beantwoorden “hoe je de onderkin kunt verminderen”. Als je regelmatig groene thee drinkt, bewaar dan de theezakjes en masseer je huid ermee. Het aanbrengen van groene theemaskers is voor sommige mensen ook effectief gebleken. Probeer Groene thee voor gewichtsverlies en kom uit de dagelijkse ellende waarin u zich afvraagt ​​hoe u van een onderkin af kunt komen.

2. Eet watermeloen

Watermeloen zit boordevol vitamines, kalium en magnesium, die allemaal gezamenlijk waarde toevoegen aan uw dieet, waardoor het stevig en gezond wordt. Watermeloen bevat ook eigenschappen die je stofwisseling kunnen helpen stimuleren. Een hogere stofwisseling kan iemand helpen overgewicht of zwaarlijvigheid te bestrijden, en helpt ook bij het verminderen van kinvet. Voordelen van watermeloensap de huid door deze te verzachten en de spijsvertering te verbeteren.

3. Tarwekiemoliemassage

Kiemolie bevat vitamine E, wat goed is voor het verbeteren van de elasticiteit van de huid en het strakker maken ervan. Het dagelijks masseren van uw huid met tarwekiemolie kan essentiële voordelen weggeven. Giet olie op je handpalm en wrijf het tegen elkaar om het op te warmen. Breng de olie aan op je kin, van de nek tot aan de kin. Doe dit gedurende 15-20 minuten; u hoeft misschien nooit op te zoeken hoe u de onderkin kunt verminderen.

4. Breng het Eiwitmasker aan

In het ei zijn allerlei aminozuren aanwezig, waardoor het een volwaardige eiwitbron is. Dit helpt dode cellen te verwijderen en nieuwe cellen te vormen, waardoor het gezicht wordt gereinigd. Het aanbrengen van eiwitmaskers kan ook helpen om de huid steviger te maken. Neem een ​​ei, breek het open en scheid het witte gedeelte. Voeg enkele druppels citroen toe aan de jukvloeistof en breng het met behulp van een penseel rondom uw nek en kin aan. Laat het 10-15 minuten inwerken en was het daarna voorzichtig met water. U kunt ook rechtstreeks eieren aan uw maaltijd toevoegen om de eiwitconsumptie te verhogen en zo te helpen bij het afvallen.

Tips om dubbele kin te verminderen

De trend van de moderne wereld is zodanig dat je gedoemd bent om ongefilterd naar de spiegel te staren en een lange reeks kenmerken te vinden die traditioneel als gebreken worden beschouwd. De realiteit die tot ons doordringt is echter dat gezond zijn essentieel is en niet voldoet aan de normen van de samenleving. Dit is de reden waarom de bezorgdheid over de onderkin alarmerend kan zijn, omdat het een direct gevolg kan zijn van overgewicht of obesitas. Bovendien is het prima om even stil te staan ​​bij de zorgen over het verliezen van een dubbele kin en er actief aan te werken om hetzelfde te veranderen. Hieronder volgen enkele tips die u kunnen helpen uw angst over het verminderen van de onderkin te verminderen.

 1. Eet kauwgom
 2. Rol je nek
 3. Kinrol tennisbal

1. Eet kauwgom

Hoewel het meest gebruikelijk is, kan kauwgom langzamer resultaat opleveren dan je misschien zou verwachten. Maar het helpt op de lange termijn de dubbele kin te verminderen. Kauwgom kan een gemakkelijke en smaakvolle training voor uw kaak zijn, waardoor de huid strakker wordt en uiteindelijk het vet onder de kin afneemt. Dagelijks een uur kauwgom kauwen kan helpen het vet onder je kaken te verbranden.

2. Rol je nek

Het rollen van je nek is een effectieve en gemakkelijk uit te voeren oefening die je huid strakker maakt en de spieren rond de nek, kaaklijn en kin versterkt. De oefening is ook nuttig bij het opwekken van een ontspannende slaap en het verlichten van stress. De oefening kan zittend of staand worden uitgevoerd. Ga rechtop staan ​​en houd uw hoofd in een normale positie; Leun langzaam uw hoofd naar één kant, uitgelijnd met uw kin, en draai het vervolgens in een cirkelvormige beweging. Doe dit tegen de klok in en met de klok mee, telkens 3-4 keer.

3. Kinrol van de tennisbal

Een tennisbal om je nek rollen lijkt misschien nogal vreemd, maar je weet niet dat dit misschien wel de volgende toevlucht zou kunnen zijn voor je twijfel over hoe je de onderkin kunt verminderen. Deze oefening is zeer effectief bij het versterken van de spieren van uw kin. Het helpt de huid rond de kin stevig te maken en vermindert de afzetting van extra vetlagen. Plaats de tennisbal onder je kin en laat je nek zakken, waarbij je de bal stevig tegen je keel houdt. Druk de bal stevig onder je kin en blijf tien seconden in deze positie. Het tweemaal per dag herhalen van deze oefening kan effectieve resultaten opleveren.

Behandelingen om van dubbele kin af te komen

Gewicht kan een van de redenen zijn waarom iemand last heeft van een onderkin. Het is echter niet de enige oorzaak; genetica of leeftijd kunnen ook enkele van de factoren zijn die te wijten zijn aan de dubbele kin. In dergelijke gevallen kan het zijn dat afvallen uw problemen niet oplost. Een goed dieet en goede lichaamsbeweging zijn vaak de meest effectieve manieren om gezondheidsproblemen te omzeilen. Er zijn echter medische behandelingen beschikbaar die de onderkin kunnen helpen verminderen. Hierna worden de twee behandelingen genoemd waar men gebruik van kan maken:

 1. Lipolyse
 2. Mesotherapie

1. Lipolyse

Ook wel intralipotherapie genoemd, lipolyse is een medische behandeling die wordt gebruikt om vet op specifieke gebieden te verwijderen. De behandeling is niet-chirurgisch en wordt behandeld met injecties die vetoplossende stoffen bevatten. De resultaten van de lipolyse zijn zeker, veilig, effectief en blijvend. Injectielipolyse wordt voornamelijk gebruikt om hardnekkig vet te verbranden dat gewoonlijk niet verslijt door lichaamsbeweging of een dieet. Submentaal, buccaal, buikvet en vet rond de achterkant van de armen zijn voornamelijk de geconcentreerde vetten die met deze behandeling worden verwijderd.

Lipolyse gebruikt de warmte van de laser om de huid te smelten en te versterken. Omdat de behandeling wordt uitgevoerd via injecties en niet chirurgisch is, is anesthesie het enige dat nodig is om het te behandelen gebied te verdoven. De therapie werkt uitstekend bij mensen die verder gezond en slank zijn, maar te maken hebben met het onvermurwbare vet dat aan hun kin kleeft. Lipolyse is geen behandeling die kan worden gebruikt voor het verwijderen van vet over het hele lichaam, maar alleen voor bepaalde geconcentreerde gebieden.

Bijwerkingen

De behandeling van lipolyse is onlangs in gebruik genomen, dus de implicaties op de lange termijn van de praktijk moeten nog worden ontdekt. Kleine blauwe plekken en ongemak zijn enkele van de bekende bijwerkingen na de behandeling, die u na enkele dagen na de operatie kunt voelen. Na de behandeling is postoperatieve zorg nodig, die, als deze niet goed wordt uitgevoerd, aanleiding kan geven tot infecties of littekens. In sommige gevallen kunnen ook bloedstolsels optreden. Bij elke ongewone zwelling, pijn of overmatig ongemak moet onmiddellijk een arts worden geraadpleegd.

2. Mesotherapie

Mesotherapie wordt behandeld door enzymen, vitamines, hormonen en plantenextracten in de huid te brengen om deze strakker te maken en een vleugje van de vroegere glans te doen herleven. Het is ook nuttig bij het verwijderen van het extra vet. De techniek van Mesotherapie werd in 1952 ontwikkeld door een Franse arts. Mesotherapie kan het geconcentreerde vet op bepaalde gebieden, zoals de kin, buik, dijen, enz. verminderen en helpt de losgemaakte huid strakker te maken. De behandeling wordt uitgevoerd door meerdere keren zeer fijne naalden in de middelste laag van de huid te injecteren. Specifiek onderzoek heeft tot de conclusie geleid dat mesotherapie relatief minder effectief is dan de behandeling van lipolyse.

Bijwerkingen

Mesotherapie vertoont een minimaal risico als het professioneel en met uiterste zorg wordt uitgevoerd door getrainde beoefenaars. Misselijkheid, zwelling, pijn, gevoeligheid, roodheid en blauwe plekken zijn echter enkele van de vaak gemelde bijwerkingen van mesotherapie. De behandeling van Mesotherapie is niet-invasief; men is in een mum van tijd klaar om verder te gaan met het dagelijkse leven, afgezien van een rustperiode van een dag of twee vanwege de zwelling of blauwe plekken.

Wat kan ik nog meer doen om Double Chin te verwijderen?

Misschien worstelt u met uw alarmerende zoektocht naar “hoe u de onderkin kunt verminderen”? Als dat het geval is, bent u op de juiste pagina terechtgekomen. Zoals hierboven uitgelegd, is er niet altijd één enkele reden voor overgewicht of zwaarlijvigheid die verantwoordelijk is voor de groei van de onderkin. Leeftijd, genetica of houding dragen bij aan de toenemende bezorgdheid over submentaal vet. Een ongezond voedingspatroon kan ook een belangrijke reden tot bezorgdheid zijn. Naast het volgen van de hierboven genoemde tips, kan men zich overgeven aan andere gewoonten om een ​​einde te maken aan de vraag hoe je de onderkin kunt verminderen.

1. Verbetering van het dieet

Het verbeteren van voeding en levensstijl is essentieel voor het handhaven van een gezonde levensstijl en kan aanzienlijk bijdragen aan een vermindering van de onderkin. Het is raadzaam om de inname van calorieën te verminderen en de consumptie van meer groenten en fruit te verhogen. Het is van cruciaal belang om junkfood, gefrituurd of bewerkt voedsel te vermijden om het overtollige vet op afstand te houden. Er zijn verschillende Gezonde recepten dat u kunt proberen effectieve resultaten te behalen.

2. Consistente oefening

Vetreductie is moeilijk, dus je moet je richten op het totale gewicht om uiteindelijk het vet rond de kin en kaak te verminderen. Sommige oefeningen zijn echter specifiek gericht op gezichts- of kinvet. Probeer een paar van de beste gezichtsoefeningen om uw huid te versterken en het fiasco van het verminderen van de onderkin te grijpen.

3. Gezichtsbehandelingen

Applicators zoals kinapplicators kunnen helpen bij het vergelijken van collageen, vitamines en cafeïne om glans aan uw huid te geven. Je kunt ook gezichtsmassages en gezichtsyoga’s proberen die helpen bij het verminderen van vetafzetting rond je kin en kaaklijn.

Referenties

“Fat Busters: Lipolyse voor gezicht en hals.” en NCBI. Geraadpleegd op 5 december 2023. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6128158/.

“Topische formulering van natriumdeoxycholaat voor submentale lipolyse.” 2023. NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10155785/.

Veelgestelde vragen

Kunnen dubbele kin verdwijnen?

De kans dat de dubbele kin vanzelf verdwijnt is zeer klein, maar het is ook niet onmogelijk. U kunt een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging in uw levensstijl opnemen om de zorgen over het verliezen van de onderkin weg te nemen. Er zijn ook cosmetische behandelingen die submentaal vet permanent helpen verwijderen.

Hoe kun je op natuurlijke wijze een dubbele kin verliezen?

Groene thee is een effectieve manier om een ​​onderkin te verliezen. Je kunt de thee consumeren en er ook gezichtsmaskers van aanbrengen om resultaten te bereiken. Er wordt ook gezegd dat watermeloen helpt de huid gehydrateerd en verjongd te houden.

Wat zijn de oorzaken van dubbele kin?

Obesitas en overgewicht worden conventioneel beschouwd als de belangrijkste oorzaak van de onderkin. Leeftijd, houding, ongezonde voeding of genetica kunnen echter evenzeer verantwoordelijk zijn voor de extra vetlaag onder uw kin of kaak.

Is een dubbele kin permanent?

Er zijn gevallen waarin een onderkin permanent kan blijven zitten en stijf genoeg wordt om er nooit meer vanaf te komen. Als u echter alle oefeningen en een goed dieet heeft geprobeerd, maar er geen acht op slaat, kunt u medische behandelingen overwegen. Technieken als lipolyse en mesotherapie kunnen u helpen definitief van het gezicht af te komen.

Hoe dubbele kin in 5 dagen te verliezen?

Veel mensen blijven stilstaan ​​bij de vraag “hoe je de dubbele kin in 5 dagen kunt verliezen”. Alles wat te maken heeft met gewichtsbeheersing of vetreductie vergt aanzienlijke tijd en moeite. Hoewel de oefeningen of het gezonde dieet misschien niet van de ene op de andere dag resultaat opleveren, beginnen ze binnen een paar weken positieve resultaten te vertonen. Een cosmetische behandeling ondergaan is een manier om gezichtsvet in minder dan vijf dagen te verminderen.

Hoe kan ik mijn dubbele kin uit mijn gezicht verwijderen?

Gezichtsmassages of gezichtsyoga’s zijn een effectieve manier om uw antwoord te vinden op de vraag hoe u de onderkin kunt verminderen. Het aanvullen van de eiwitinname en het afsnijden van calorieën, suikerhoudende of bewerkte diëten kunnen ook aanzienlijke resultaten opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *