Press ESC to close

Hoe het metabolisme verhogen?


De stofwisseling van uw lichaam kan een grote rol spelen in hoe snel of langzaam u afvalt. Als u een snellere stofwisseling heeft, kunt u sneller calorieën verbranden. In deze blog gaan we het hebben over hoe je de stofwisseling kunt verhogen en de voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen.

Wat is metabolisme?

Laten we dus beginnen met het beantwoorden van de vraag die u wellicht heeft: wat is metabolisme? De stofwisseling van je lichaam bestaat in eenvoudige bewoordingen uit de chemische reacties die plaatsvinden in de cellen en die het voedsel dat we eten, omzetten in energie. Je lichaam heeft de energie nodig om te overleven en basislevensfuncties uit te voeren.

Er zijn veel factoren die een rol spelen in hoe langzaam of snel uw stofwisseling zal zijn. Dergelijke factoren zijn onder meer uw leeftijd, geslacht, levensstijl, spiermassa en meer. Als u een langzame stofwisseling heeft, verbrandt u langzamer calorieën, maar als u een hoge stofwisseling heeft, verbrandt uw lichaam sneller calorieën. U kunt leren hoe u de stofwisseling kunt verhogen door enkele veranderingen in uw levensstijl aan te brengen.

15 manieren om uw metabolisme te verhogen

Moeite om het te weten hoe verhoog je je stofwisseling? We hebben 15 manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat u uw stofwisseling kunt verhogen met behulp van veranderingen in uw voedingspatroon en levensstijl.

1. Drink voldoende water om uw metabolisme te verhogen

Water is een noodzaak, het is cruciaal voor het lichaam en u zult verbaasd zijn te weten dat het u ook kan helpen uw stofwisseling te verhogen. Er zijn verschillende onderzoeken geweest die hebben geconcludeerd dat het drinken van voldoende water je stofwisseling kan versnellen.

Volgens de John Hopkins Universiteit stimuleert het drinken van water de warmteproductie of thermogenese in je lichaam, vooral als het water gekoeld is. Het lichaam zet de energie uit om de vloeistof op lichaamstemperatuur te brengen. Door deze energie-uitbreiding gaat je stofwisseling omhoog. Weten hoe je de stofwisseling kunt verhogen en gewichtsverlies bevorderen, kunt u:

 • Drink drie keer per dag ongeveer 500 ml water voor het ontbijt, de lunch en het avondeten.
 • Voor betere resultaten kunt u toevoegen voedingsmiddelen die de stofwisseling ook in uw dieet verhogen.

2. Voer intensieve trainingen uit om het metabolisme te verhogen

hoe het metabolisme verhogen.png

Als je wilt weten hoe Om de stofwisseling te verhogen, moet je proberen een training met hoge intensiteit te doen. Er zijn verschillende onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat trainingen met hoge intensiteit de stofwisseling urenlang kunnen verhogen, zelfs nadat u klaar bent met de oefening.

Dit kan nuttig zijn als u probeert af te vallen, omdat uw lichaam calorieën blijft verbranden, zelfs nadat u klaar bent met de training. U kunt HIIT aan uw trainingsroutine toevoegen om uw stofwisseling te verhogen. De volgende HIIT trainingen kunnen een einde maken aan jouw vraag, hoe de stofwisseling stimuleren?

 • Burpees
 • Springende lunges
 • Russische wendingen
 • Kettlebell-swing

3. Hef zware gewichten op om het metabolisme te verhogen

hoe het metabolisme verhogen.jpg

Als het gaat om afvallen en kracht opbouwen, is er niets beter dan krachttraining. Maar weet je dat hoe kun je de stofwisseling ermee verhogen? Gewichtheffen kan de ruststofwisseling van uw lichaam verhogen, ook wel RMR genoemd.

Dit gebeurt omdat als je met krachttraining doet, je uiteindelijk wat droge spiermassa wint. Ook als u klaar bent met trainen, verbrandt uw lichaam in rust nog steeds calorieën. Wil weten hoe u uw stofwisseling kunt stimuleren, probeer deze oefeningen

 • Dommel bankdrukken
 • Barbell-squats
 • Schouderpers
 • Helling bankdrukken
 • Roemeense deadlift

Je kunt je metabolisme nog meer versnellen als je dit toevoegt voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen, toe te voegen aan uw dieet.

4. Voeg voldoende eiwitten toe aan uw dieet om het metabolisme te verhogen

1 hoe het metabolisme verhogen.png

Als je van eiwitten houdt, dan is er goed nieuws voor je. Een hoge eiwitinname kan uw stofwisseling stimuleren. Er zitten veel redenen achter. Ten eerste verbrand je calorieën om meer spiermassa te krijgen als je eiwitten consumeert in combinatie met krachttraining.

Van alle andere voedingsstoffen heeft eiwit het hoogste Thermische Effect van Voedsel (TEF). In eenvoudige woorden: je lichaam gebruikt de meeste calorieën om eiwitten te verteren en te absorberen van alle andere voedingsstoffen. Dit kan helpen bij het stimuleren van uw metabolisme. Daarom, als u zich ooit in de war voelt hoe u de stofwisseling kunt verhogen Zorg ervoor dat u voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen, zoals eiwitrijke voedingsmiddelen, aan uw dieet toevoegt.

Hoe kun je de stofwisseling stimuleren, vraag je? Probeer deze eiwitrijke voedingsmiddelen.

 • Zalm
 • Kip
 • Eieren
 • Tofu
 • Paneer

Heb je deze ook geprobeerd Calciumrijke voedingsmiddelen

5. Drink groene thee om het metabolisme te verhogen

2 hoe het metabolisme verhogen.png

Als het aankomt op voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen, er wordt veel over groene thee gesproken. Het wordt veel geconsumeerd in de fitnesswereld vanwege de gezondheidsvoordelen. Het bevat weinig calorieën, veel antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Wat kun je nog meer verwachten van een enkel kopje thee?

Terugkomend op hoe je de stofwisseling kunt verhogenGroene thee bevat cafeïne en epigallocatechinegallaat, een bioactieve stof die je stofwisseling een boost kan geven. Er zijn onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat het drinken van groene thee ervoor kan zorgen dat je lichaam in rust meer calorieën verbrandt, tot wel 3-4%! Dus als je het wilt weten hoe je de stofwisseling kunt verhogen om af te vallen, Zorg er de volgende keer voor dat je ’s ochtends een kopje groene thee pakt. Wist je hiervan vitamine D-voedsel

6. Eet meer gekruid voedsel om het metabolisme te verhogen

3 hoe het metabolisme verhogen.png

Goed nieuws voor liefhebbers van pittig eten: jouw liefde voor pittig eten stimuleert je stofwisseling. De kruiden zoals kaneel, kurkuma, paprika en pepers kunnen uw RMR of ruststofwisseling verhogen.

De stof capsaïcine die in chilipepers aanwezig is, kan het vermogen van het lichaam om vet af te breken en meer energie te verbranden vergroten, wat resulteert in een snellere stofwisseling. Je kunt f toevoegenVoedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen, zoals chilipepers, in uw dieet opnemen. Daarom kan het een beetje op smaak brengen van uw voedsel uw antwoord zijn op de vraag: hoe je de stofwisseling kunt verhogen.

7. Zorg voor minimaal 7 uur slaap per dag om je metabolisme te verhogen

4 hoe het metabolisme verhogen.png

Goede hoeveelheden slaap zijn noodzakelijk voor het lichaam. Het helpt het lichaam optimaal te functioneren en houdt stress op afstand. Maar wist je dat het ook je stofwisseling kan beïnvloeden? Volgens NCBI kan slaapgebrek metabolische gevolgen hebben voor het lichaam.

Er zijn twee soorten neurotransmitters in het lichaam die uw eetlust onder controle houden: ghreline en leptine. Ghreline maakt je hongerig en leptine zorgt voor een vol gevoel. Gebrek aan slaap kan ghreline, het hongerhormoon, verhogen en leptine verminderen, waardoor u gedwongen wordt meer te eten. Daarom, als je het wilt weten hoe u de stofwisseling kunt verhogen, begin met voldoende slaap en voeg voedingsmiddelen toe die de stofwisseling verhogen, zoals groene thee, bonen en peulvruchten, aan uw dieet.

8. Drink zwarte koffie om het metabolisme te verhogen

5 hoe het metabolisme verhogen.png

Koffie maakt onze dag een stuk beter. Het zorgt ervoor dat we ons actief voelen als we ons traag voelen en helpt ons om ons beter te concentreren. Laten we ook niet vergeten dat het een geweldige stemmingsstimulans is. Als je moeite hebt om het te weten hoe je de stofwisseling kunt verhogen, dan kan het drinken van een kop zwarte koffie voldoende zijn.

Koffie bevat veel biologisch actieve stoffen, zoals cafeïne, theobromine, chlorogeenzuur en theofylline. Ze helpen allemaal om uw stofwisseling te verhogen. Uit onderzoek blijkt dat koffie je ruststofwisseling met 3-11% kan verhogen. Daarom, als je het je afvraagt hoe je de stofwisseling kunt stimuleren of hoe je de stofwisseling kunt verhogen om af te vallen, een kopje goede zwarte koffie kan het antwoord zijn. Naast koffie om af te vallen, heb je deze afslankdrankjes ook geprobeerd

9. Voer uw training op om het metabolisme te verhogen

6 hoe het metabolisme verhogen.png

Ben je fysiek fit en probeer je er nog steeds achter te komen hoe de stofwisseling verhogen? Het antwoord op je vraag Toour workout. Om uw metabolisme te stimuleren, moet u mogelijk de intensiteit van uw trainingen verhogen. Simpel gezegd, meer zweet breken.

Wanneer u klaar bent met uw training, is uw lichaam bezig met het herstelproces. Hierbij wordt energie gebruikt en uw lichaam verbrandt calorieën om uw spieren te herstellen. Dit is afhankelijk van hoe intensief je training is. Hoe intenser de training, hoe langer uw lichaam nodig heeft voor het herstelproces. Om de voordelen te maximaliseren, kunt u ook toevoegen voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen, toe te voegen aan uw dieet. Hier leest u ook hoe u de stofwisseling kunt stimuleren met lichaamsbeweging. Probeer deze intensieve oefeningen

 • Hoge knieën
 • Bergbeklimmers
 • Longeer sprongen
 • Burpees

10. Vermijd crashdiëten om het metabolisme te verhogen

7 hoe het metabolisme verhogen.png

Wil weten hoe het metabolisme verhogen om af te vallen? zeg nee tegen crashdiëten. Een crashdieet betekent, simpel gezegd, vanaf het allereerste begin het verminderen van calorieën. Meestal worden crashdiëten niet aanbevolen, omdat de drastische vermindering van calorieën negatieve gevolgen kan hebben voor het lichaam.

Wanneer u een crashdieet volgt, nemen de hongerhormonen in uw lichaam, ghreline genaamd, toe en krijgt u honger. Dit kan uw stofwisseling belemmeren. Zorg voor uitgebalanceerde maaltijden om een ​​goede stofwisseling te garanderen.

11. Eet voldoende calorieën om het metabolisme te verhogen

8 hoe het metabolisme verhogen.png

Ik vraag me af hoe om de stofwisseling te verhogen om gewicht te verliezen? Je hebt per dag voldoende calorieën nodig, afhankelijk van je lichaamsgewicht. Wanneer u een goed dieet volgt, bijvoorbeeld een eiwitrijk dieet, verbrandt uw lichaam voortdurend calorieën terwijl u in rust bent om dat eiwit te verteren en te absorberen. Dit kan uw stofwisseling verhogen en ook helpen bij het afvallen.

Daarom, als je het je nog steeds afvraagt hoe u de stofwisseling kunt verhogen, zorg ervoor dat u deze calorieën niet uithongert en voeg voedingsmiddelen toe die de stofwisseling verhogen aan uw dieet.

12. Probeer weerstandstraining om het metabolisme te verhogen

9 hoe het metabolisme verhogen.png

Ik vraag me af hoe de stofwisseling verhogen? Probeer weerstandstraining. AZoals de naam al doet vermoeden, gaat het om weerstand tijdens de training. Als gevolg hiervan breken je spieren en gaat je lichaam aan de slag om deze te herstellen, en raad eens wat daarvoor nodig is? Calorieën!

Wanneer u meer spiermassa krijgt, moet uw lichaam bovendien harder werken om die spieren te behouden, wat ook helpt om de stofwisseling te verhogen. Enkele voorbeelden van weerstandstraining zijn onder meer

 • Hurken
 • Deadlift
 • Bankdrukken
 • Biceps krullen

13. Verminder stress om het metabolisme te verhogen

10 hoe het metabolisme verhogen.png

Als het op weten aankomt hoe je de stofwisselingsstress kunt verhogen kan een belemmering zijn. Als je gestrest bent, maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Het zet een pauze in uw normale lichaamsfuncties en vertraagt ​​ook uw stofwisseling. Te veel cortisol in het lichaam verhoogt ook uw bloedsuikerspiegel.

Het beste wat u kunt doen om uw stofwisseling te stimuleren, is door een stressvrij leven te leiden. De beste manier om dit te doen is door een actieve levensstijl te leiden en gezond te eten.

14. Voeg vitaminen toe aan uw dieet om het metabolisme te verhogen

11 hoe het metabolisme verhogen.png

Als je het wilt weten hoe u de stofwisseling kunt verhogen, zorg er dan voor dat u uw dagelijkse dosis vitamines binnenkrijgt. Als het om gezondheid en fitheid gaat, worden vitamines vaak genegeerd. Weinig mensen weten dat deze echt essentieel zijn voor het lichaam. Ze helpen bij het gezond houden van uw huid, de hormoonproductie en ja, bij het verhogen van uw stofwisseling.

Vitaminen zoals B-vitamines helpen koolhydraten, vetten en eiwitten te metaboliseren. Deze B-vitamines helpen ook om vet te verbranden in plaats van dat het in het lichaam wordt opgeslagen. Heb je deze vitamine E-voedingsmiddelen in uw dieet?

15. Eet op regelmatige tijden om uw metabolisme te verhogen

12 hoe het metabolisme verhogen.png

Elke dag op vaste tijden eten kan veel voordelen voor uw gezondheid bieden, zoals een boost in uw stofwisseling. Wanneer u gedurende de dag op vaste tijdstippen eet, krijgt uw lichaam een ​​stabiele afgifte van energie. Dit helpt uw ​​stofwisseling voortdurend bezig te zijn.

Om de voordelen te maximaliseren, kunt u meer eiwitrijk voedsel in uw dieet eten. Eiwit heeft van alle voedingsstoffen het hoogste Thermische Effect van Voedsel (TEF). In eenvoudige woorden: je lichaam verbrandt de grootste hoeveelheid calorieën tijdens het verteren en absorberen van eiwitten. Daarom, als je het wilt weten hoe u de stofwisseling kunt verhogen, zorg ervoor dat u uw maaltijden overslaat. Zorg er ook voor dat u deze vitamine B12-voedingsmiddelen aan uw dieet toevoegt.

Voedingsmiddelen die het metabolisme verhogen

Dus inmiddels weet je het wel wat is metabolisme. Als je het wilt weten hoe u de stofwisseling kunt verhogen met veranderingen in het dieet, waarna het eten van de juiste voedingsmiddelen erg nuttig kan zijn. Laten we eens kijken naar enkele voedingsmiddelen die u aan uw dieet kunt toevoegen.

1. Voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte

Eiwitrijk voedsel staat op het podium als het gaat om voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen. Eiwit heeft van alle andere macronutriënten het hoogste thermische effect van voedsel (TEF). Dit betekent dat je lichaam meer calorieën verbrandt als het eiwitten verteert en absorbeert. Als u een eiwitrijk dieet volgt, kan dit helpen uw stofwisseling de hele dag op gang te houden.

Hier zijn een paar eiwitrijk voedsel voor u.

2. Chili

Als je het wilt weten hoe u de stofwisseling kunt verhogen of hoe u de stofwisseling kunt stimuleren met veranderingen in het voedingspatroon, waarna het pittiger maken van uw eten misschien wel voldoende is. Als het aankomt op voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen, er wordt niet veel over chilipepers gesproken. Chilipepers hebben een chemische stof genaamd capsaïcine. Het helpt het lichaam om sneller calorieën te verbranden.

Dit kan uw stofwisseling verhogen. Een ander groot voordeel van capsaïcine is dat het ook de eetlust kan helpen verminderen. Er zijn verschillende onderzoeken geweest die aangeven dat het consumeren van capsaïcine je lichaam kan helpen ongeveer 50 calorieën per dag te verbranden. Nu hoef je niet de hele chilipeper te eten zoals hij is. Je kunt ze aan je recepten toevoegen om ze een pittige kick te geven

Ben je van plan wat af te vallen? Lees over hoe snel afvallen

3. Een goede kop koffie

Iedereen houdt van een goede kop koffie in de ochtend, maar wist je dat dit er één van is? voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen? De cafeïne die in koffie wordt aangetroffen, kan samen met andere verbindingen de snelheid verhogen waarmee uw lichaam calorieën verbrandt.

Koffie kan het lichaam ook helpen vet als brandstof te gebruiken, wat effectief kan zijn bij het afvallen. Daarom, als u in de war bent hoe je de stofwisseling kunt verhogen, een goede kop koffie kan helpen.

4. Groene thee

Een van de beste voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen zijn thee, vooral groene thee. Er zitten enkele gezondheidsbevorderende stoffen in thee, catechines genaamd, die kunnen helpen bij het stimuleren van de stofwisseling van het lichaam.

Bepaalde soorten thee, zoals oolongthee en matcha groene thee, kunnen u helpen extra calorieën te verbranden als u deze tijdens het sporten inneemt. Bovendien stimuleert het het lichaam om opgeslagen vet te gebruiken voor energie, wat ook erg effectief kan zijn bij het afvallen. Daarom, als je het je afvraagt hoe je de stofwisseling kunt verhogen, zorg ervoor dat je ’s ochtends van die groene thee nipt.

5. Gember

Hoe de stofwisseling verhogen? Voeg meer gember toe aan je dieet! Gember is een van de vele voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen. Er zijn onderzoeken geweest die aantonen dat drinkwater je kan helpen extra calorieën te verbranden. Gember is ook effectief in het geven van een vol gevoel en het verminderen van de honger.

Voordelen van het verhogen van het metabolisme

De stofwisseling van uw lichaam speelt een cruciale rol in uw welzijn. Door gezond te eten en bepaalde levensstijlveranderingen aan te brengen, kunt u uw stofwisseling de broodnodige boost geven en de voordelen zullen volgen

1. Betere bloedcirculatie

Een betere stofwisseling betekent een betere bloedcirculatie. Je lichaam absorbeert en transporteert micronutriënten sneller als je stofwisseling hoog is. Dit kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam via de darm.

2. Betere immuniteit

Een goede bloedcirculatie betekent dat de witte bloedcellen beter in staat zijn ziekten te bestrijden. Daarom is het echt noodzakelijk om te hebben voedingsmiddelen die de stofwisseling in uw dieet verhogen.

3. Gewichtsverlies

Een van de beste dingen die u kunt doen om af te vallen, is ervoor zorgen dat uw lichaam altijd aan het werk is. Nu betekent dit niet dat je de hele dag in de sportschool of op de atletiekbaan doorbrengt. Wanneer u het juiste voedsel eet en lichamelijk actief bent, helpt het het lichaam calorieën te verbranden tijdens het herstelproces, de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen.

Dit kan je een extra voorsprong geven als het gaat om afvallen. Toevoegen voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen, kunnen ook een grote hulp zijn. Dit afslankdieet kan u helpen om af te vallen.

Hoe beïnvloedt het metabolisme uw gezondheid?

Veel mensen denken dat er een enorme relatie bestaat tussen de stofwisseling, maar de realiteit is verre van dat. Uw stofwisseling kan een rol spelen bij hoeveel u weegt, maar het is niet de enige factor. Factoren zoals uw geslacht, leeftijd, gezondheidstoestand en genetica spelen ook een rol.

Veel mensen willen het ook weten hoe je de stofwisseling kunt verhogen om af te vallen. Als u wat gewicht wilt verliezen, moet u zich concentreren op het eten van gezond voedsel en een actieve levensstijl. Als u dit doet, wordt uw stofwisseling automatisch versneld.

Veelgestelde vragen

Wat is metabolisme en welke factoren beïnvloeden het?

Veel mensen weten het niet wat is metabolisme. Simpel gezegd zijn het de chemische reacties die in de cellen plaatsvinden en die het voedsel dat we eten, omzetten in energie. Je lichaam heeft de energie nodig om te overleven en basislevensfuncties uit te voeren.

Welke voedingsmiddelen verhogen de stofwisseling?

Er zijn veel voedingsmiddelen die de stofwisseling verhogen, zoals koffie, oolongthee, bonen en peulvruchten, en gember. Het toevoegen van deze voedingsmiddelen aan uw dieet kan heel goed zijn voor uw stofwisseling.

Wat is het 2 2 2 metabolisme?

De 222-methode voor metabolisme is een programma van zes weken, bestaande uit twee maaltijden gedurende twee weken per dag, waarbij de nadruk ligt op koolhydraten en eiwitten. Vervolgens wisselden de volgende 4 weken af ​​tussen keto- en koolhydraatbelasting.

Wat zijn de tekenen van een langzame stofwisseling?

Als je je de hele dag moe voelt, moeite hebt met afvallen en je voortdurend opgeblazen voelt, kunnen dit tekenen zijn van een langzame stofwisseling.

Wat vertraagt ​​de stofwisseling?

Uw metabolisme is het resultaat van veel factoren, zoals uw leeftijd, geslacht en levensstijl. Als je te weinig calorieën eet, eiwitten overslaat in je maaltijden en een luie levensstijl leidt, kun je een trage stofwisseling ervaren.

Hoe verhelp je een langzame stofwisseling?

In eenvoudige woorden: gezonde voeding en beweging. Deze twee factoren spelen een grote rol bij het stimuleren van uw metabolisme. Je kunt ook drankjes zoals koffie en oolongthee aan je dieet toevoegen.

Wat veroorzaakt een snelle stofwisseling?

Voor sommige mensen is een snelle stofwisseling genetisch bepaald, voor anderen is het een gevolg van een gezonde levensstijl.

Wat is een natuurlijke stofwisselingsversterker?

Een gezonde levensstijl leiden. Het is de meest effectieve manier om uw stofwisseling te stimuleren. Wanneer u traint, verbrandt uw lichaam veel calorieën tijdens het herstelproces en de vertering en opname van voedsel.

Wat is de 14-daagse metabolisme-reset?’

De 14-daagse stofwisselingsrust is een dieet met heel weinig calorieën. Het is ontworpen om milde ketose in het lichaam te introduceren. De calorieën in dit dieet kunnen variëren van 800-900 calorieën met 50-70 g koolhydraten.

Hoe kun je de stofwisseling thuis stimuleren met voedsel?

Er zijn veel voedingsmiddelen bij u thuis die u kunnen helpen uw stofwisseling te stimuleren. Gember, groene thee en zwarte koffie om er maar een paar te noemen.

Hoe kun je de stofwisseling stimuleren met zelfgemaakt eten?

Er zijn bepaalde ingrediënten die u kunt toevoegen aan uw zelfgemaakte recepten, zoals gember en chilipepers, die kunnen helpen uw stofwisseling te verhogen.

Hoe de stofwisseling verhogen om af te vallen?

Eet gezond, slaap op tijd en eet eiwitrijk voedsel. Deze gezonde veranderingen in levensstijl kunnen helpen bij het verhogen van uw metabolisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *