Press ESC to close

Hoeveel calorieën moet ik per dag eten?


Velen van ons hebben deze vraag in gedachten: hoeveel calorieën moet ik per dag eten? Verschillende factoren, waaronder uw leeftijd, geslacht, gewicht, lengte, activiteitenniveau en gezondheidsdoelstellingen, bepalen het aantal calorieën dat u per dag moet consumeren. Om uw basaal metabolisme (BMR), dat aangeeft hoeveel calorieën uw lichaam in rust nodig heeft, te schatten, kunt u een basisrichtlijn gebruiken, zoals de Harris-Benedict- of de Mifflin-St Jeor-vergelijking. Om vervolgens rekening te houden met uw mate van fysieke activiteit, vermenigvuldigt u uw BMR met een activiteitsfactor. Dus hier zullen we proberen het antwoord te vinden op uw vraag hoeveel calorieën ik per dag moet eten, op basis van leeftijd.

Verschillen de calorieën die ik per dag moet eten volgens mijn doel?

Begrijpen “Hoeveel calorieën moet ik per dag eten?” is cruciaal voor het bereiken van uw fitnessdoelen. Ja, het aantal calorieën dat u per dag moet consumeren, hangt af van uw unieke gezondheids- en fitnessdoelen. Dus: “Hoeveel calorieën moet ik per dag eten?” verschilt van persoon tot persoon. Uw calorieverbruik moet overeenkomen met uw doelstellingen voor gewichtsverlies, gewichtsbehoud of gewichtstoename. Dit zijn de drie belangrijkste doelen:

 • Gewichtsverlies- Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen? Om af te vallen moet je een calorietekort genereren, wat betekent dat je minder calorieën consumeert dan je lichaam verbrandt. Dit houdt meestal in dat u uw normale calorieverbruik verlaagt. Een populaire aanbeveling is om te streven naar een dagelijks calorietekort van 500-1.000, wat kan resulteren in een langzaam en consistent gewichtsverlies van ongeveer 1-2 pond per week. Om te antwoorden op de vraag: ‘Hoeveel calorieën moet ik per dag eten, op basis van leeftijd?’ Overweeg om nauwkeurig een geregistreerde diëtist te raadplegen of online rekenmachines te gebruiken. Als u specifiek wilt zijn over uw voedselconsumptie, kunt u een voedselcaloriecalculator.
 • Gewichtsbehoud- Om op uw huidige gewicht te blijven, moet uw calorie-inname nauw aansluiten bij het aantal calorieën dat uw lichaam verbrandt (ook wel onderhoudscalorieën genoemd). U kunt uw onderhoudscalorieën bepalen met behulp van online calculators die rekening houden met kenmerken zoals leeftijd, geslacht, trainingsniveau en metabolisme. Uw dagelijkse calorie-inname is afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht, activiteitenniveau en gewichtsdoelen. Dus: “Hoeveel calorieën moet ik per dag eten?” verschilt van persoon tot persoon. A calculator voor dagelijkse calorie-inname zal u helpen uw calorieën te achterhalen.
 • Gewicht verwerven- Om aan te komen moet je meer calorieën eten dan je lichaam verbrandt. Dit staat algemeen bekend als een calorieoverschot. De hoeveelheid eigen risico die u nodig heeft, wordt bepaald door uw doelen en metabolisme. Voor progressieve en gecontroleerde gewichtstoename wordt een dagelijks overschot van 250-500 calorieën aanbevolen. Nu weet je het antwoord: hoeveel calorieën moet ik per dag eten om aan te komen!

Voor gewichtsverlies

Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen? Verschillende factoren, waaronder uw leeftijd, geslacht, gewicht, lengte, activiteitenniveau en doelstellingen voor gewichtsverlies, bepalen het aantal calorieën dat u elke dag moet consumeren om af te vallen. Uitzoeken: “Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?” is de eerste stap in elk traject van gewichtsverlies. Een typische vuistregel is om een ​​calorietekort te genereren, wat inhoudt dat je minder calorieën eet dan je lichaam op een dag verbrandt. Na verloop van tijd zal dit tekort resulteren in gewichtsvermindering. “Hoeveel calorieën moet ik per dag eten?” wordt vooral belangrijk tijdens de zwangerschap, wanneer de voedingsbehoeften toenemen.

 • Om te bepalen “Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?” het is belangrijk om uw dagelijkse caloriebehoefte te berekenen. Een calorietekort van 500 tot 1.000 calorieën per dag wordt doorgaans aanbevolen, wat kan resulteren in een gezond en duurzaam gewichtsverlies van 1 tot 2 pond (0,45 tot 0,9 kilogram) per week.
 • Daarom hebben we geprobeerd te antwoorden: “Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?” Dat is een veel voorkomende vraag onder degenen die kilo’s willen kwijtraken. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen universele formule voor bestaat hoe snel afvallen en het hangt af van individuele behoeften.

Hoewel het antwoord op de vraag: hoeveel calorieën per dag voldoende zijn, kan variëren voor gewichtsbehoud, gewichtstoename of gewichtsverlies. We hebben veel gesproken over gewichtsverlies, laten we het nu hebben over gewichtstoename of het behouden ervan!

Aankomen

Hoeveel calorieën moet ik per dag eten? Om aan te komen moet je meer calorieën eten dan je lichaam op een dag verbruikt. Hier is een algemene vuistregel:

Bepaal uw basaal metabolisme (BMR) –Dit is het aantal calorieën dat uw lichaam in rust nodig heeft om basisfuncties zoals ademhaling, spijsvertering en celaanmaak te behouden. Om uw BMR te berekenen, gebruikt u de Harris-Benedict-vergelijking of een van de vele online BMR-calculators.

Denk aan uw mate van activiteit- Gebruik na het berekenen van uw BMR de Harris-Benedict-vergelijking of een vergelijkbare methode om rekening te houden met uw dagelijkse activiteitenniveau. Hiermee berekent u uw totale dagelijkse energie-uitgaven (TDEE). De TDEE houdt rekening met uw fysieke activiteit en met de calorieën die nodig zijn om uw huidige gewicht te behouden.

Verhoog uw calorie-inname om aan te komen. Een veel voorkomende aanbeveling is om te streven naar een overschot van 250 tot 500 calorieën per dag, wat kan leiden tot een geleidelijke en duurzame gewichtstoename.

Om op gewicht te blijven en spieren op te bouwen

Het is essentieel om prioriteit te geven aan voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen bij het bepalen van ‘Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen of spieren op te bouwen. De hoeveelheid calorieën die u moet consumeren om uw gewicht te behouden en spieren te laten groeien, wordt bepaald door verschillende factoren, zoals uw leeftijd, geslacht, gewicht, lengte, activiteitenniveau en metabolisme. Hier is een algemene richtlijn die u moet volgen, maar houd er rekening mee dat individuele eisen kunnen verschillen:

 • Bepaal uw basaal metabolisme (BMR) door deze stappen te volgen: Uw BMR is het aantal calorieën dat uw lichaam in rust nodig heeft om basisactiviteiten zoals ademhalen en spijsvertering uit te voeren. Om uw BMR te berekenen, gebruikt u de Mifflin-St Jeor-vergelijking of de Harris-Benedict-vergelijking.
 • Bepaal uw totale dagelijkse energie-uitgaven (TDEE) door het volgende te doen: Uw TDEE houdt rekening met uw BMR en activiteitenniveau. Er zijn verschillende activiteitenniveauvermenigvuldigers die u kunt gebruiken om uw TDEE te schatten, variërend van sedentair (weinig tot geen lichaamsbeweging) tot krachtig (veel lichaamsbeweging).
 • Creëer een calorieoverschot: om spieren te krijgen, moet u meer calorieën consumeren dan uw TDEE. Een populaire richtlijn is om te streven naar een dagelijks calorieoverschot van 250-500. Dit overschot voorziet je lichaam van de extra energie die het nodig heeft voor spierherstel en groei.

Het is heel belangrijk om te weten dat wanneer u bijhoudt hoeveel calorieën u per dag kunt eten, u rekening moet houden met de voedingswaarde van het voedsel dat u consumeert.

Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?

Eén benadering om erachter te komen: “Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?” is om een ​​geregistreerde diëtist te raadplegen. Uw leeftijd, geslacht, huidig ​​gewicht, activiteitenniveau en doelstellingen voor gewichtsvermindering bepalen de hoeveelheid calorieën die u moet consumeren om af te vallen. Om een ​​caloriedoel voor gewichtsvermindering in te stellen, moet u eerst een calorietekort genereren, wat betekent dat u minder calorieën eet dan u verbrandt. Het is ook van cruciaal belang om te onthouden: “Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?” moet in evenwicht zijn met een gezond dieet. Het in evenwicht brengen van uw inname van macronutriënten en het totale aantal calorieën is essentieel voor de algehele gezondheid als u bedenkt: “Hoeveel calorieën moet ik per dag eten, op basis van leeftijd?”

We zullen proberen u een overzicht te geven van hoeveel calorieën u moet eten om af te vallen en voor dat doel zullen we u een tabel geven waarnaar u kunt verwijzen en een idee kunt krijgen van hoeveel calorieën u per dag voldoende kunt consumeren. .

Vrouw Leeftijd – 21 jaar en gewicht 40 kg.
Calorieën voor gewichtsbehoud Om het huidige gewicht te behouden, ongeveer 1.400 – 1.600 calorieën per dag.
Calorietekort Om af te vallen, ongeveer 1.100 – 1.300 calorieën per dag.
Man Leeftijd – 30 jaar en gewicht 70 kg.
Calorieën voor gewichtsbehoud Ongeveer 1.800 – 2.000 calorieën per dag
Calorietekort Ongeveer 1.500 – 1.700 calorieën per dag

Hoeveel calorieën moet ik eten om aan te komen?

Dus als je een idee hebt hoeveel calorieën ik per dag moet eten om af te vallen. Op dezelfde manier bepalen verschillende factoren, waaronder uw huidige gewicht, activiteitenniveau, metabolisme en doelstellingen voor gewichtstoename, de hoeveelheid calorieën die u moet consumeren om aan te komen. Het monitoren van uw calorie-inname kan u helpen een gezonde levensstijl te bereiken en te behouden, dus aarzel niet om professionele begeleiding te zoeken om te bepalen “Hoeveel calorieën moet ik per dag eten?”

We zullen proberen u een overzicht te geven van hoeveel calorieën u moet eten om aan te komen en voor dat doel zullen wij u een tabel geven waarnaar u kunt verwijzen zodat u een idee krijgt van hoeveel calorieën er per dag voldoende zijn om te consumeren. .

Voor vrouwen als het gewicht van de vrouw 38 kg is, leeftijd 21 jaar-

Berekeningsstap Formule Resultaat
BMR (Harris-Benedictus) 655 + (9,6 * gewicht in kg)+ (1,8 * lengte in cm) – (4,7 * leeftijd in jaren) 1272,8 kcal
Totaal aantal dagelijkse calorieën BMR * Activiteitsniveau (matig: 1,55) 1974,64 kcal

Hoeveel calorieën mag een man per dag consumeren, vraagt ​​u zich af? Nou, laten we het uitzoeken! Als het gewicht van de man 45 kg is en 25 jaar oud is-

Berekeningsstap Formule Resultaat
BMR (Harris-Benedictus) 66 + (13,75 * gewicht in kg) + (5,003 * lengte in cm) – (6,75 * leeftijd in jaren) 1434,25 kcal
Totaal aantal dagelijkse calorieën BMR * Activiteitsniveau (matig: 1,55) 2223,13 kcal

Hoeveel calorieën moet ik eten om op gewicht te blijven en spieren op te bouwen?

Het begrijpen van “Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen” is essentieel voor het opstellen van een effectief dieetplan. Maar het is net zo belangrijk om te begrijpen hoeveel calorieën er per dag nodig zijn als je spiermassa wilt opbouwen. Het aantal calorieën dat u moet eten om uw gewicht te behouden en spieren op te bouwen, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw leeftijd, geslacht, huidige gewicht, activiteitenniveau en metabolisme. U moet ook op de hoogte zijn van de Body Mass Index en een online proberen BMI-calculator.

We zullen proberen u een overzicht te geven van het aantal calorieën dat u nodig heeft eet om op gewicht te blijven en spieren op te bouwen en heb ongeveer hetzelfde idee. Om onderhoudscalorieën te berekenen, kunt u de Harris-Benedict-vergelijking gebruiken. Deze vergelijking schat uw basaal metabolisme (BMR) en vermenigvuldigt deze vervolgens met een activiteitsfactor:

Voor onderhoudscalorieën-

Mensen vragen vaak: Hoeveel calorieën moet ik per dag consumeren als ik mijn huidige gewicht wil behouden?

Voor vrouwen is het gewicht van de vrouw 38 kg en de leeftijd 21 jaar.

BMR = 655 + (9,6 x gewicht in kg) + (1,8 x lengte in cm) – (4,7 x leeftijd in jaren) Je kunt ook online zoeken naar een BMR-calculator.

Voor mannen: als het gewicht van de man 45 kg is en de leeftijd 25 jaar is:

BMR = 66 + (13,7 x gewicht in kg) + (5 x lengte in cm) – (6,8 x leeftijd in jaren)

Na het berekenen van de BMR vermenigvuldigt u deze met een activiteitsfactor:

 • Sedentair (weinig of geen lichaamsbeweging): BMR x 1,2
 • Licht actief (lichte lichaamsbeweging of sport 1-3 dagen/week): BMR x 1,375
 • Matig actief (matige lichaamsbeweging of sport 3-5 dagen/week): BMR x 1,55
 • Zeer actief (zwaar sporten of sporten 6-7 dagen per week): BMR x 1.725
 • Superactief (zeer zware inspanning of fysiek werk en 2x/dag sporten): BMR x 1,9

Supplementen voor spieropbouw-

Veel mensen vragen zich af: “Hoeveel calorieën moet ik per dag eten als ik spieren moet opbouwen?” en we begrijpen de verwarring, vooral als je een beginner bent. Maar maak je geen zorgen! Wij hebben u gedekt! Lees verder voor meer informatie over het antwoord op deze vraag! Een calorieoverschot is vaak nodig om spieren te laten groeien. Een veel voorkomende tip is om uw onderhoudscalorieën met 250-500 calorieën te verhogen. Houd er rekening mee dat dit slechts schattingen zijn en dat individuele verschillen, zoals het metabolisme en het activiteitenniveau, een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de caloriebehoefte. Het is ook van cruciaal belang om een ​​goede balans te vinden tussen macronutriënten, vooral eiwitten, om de spieropbouw te ondersteunen.

Hoeveel calorieën moet ik per dag eten, afhankelijk van de leeftijd?

Veel mensen hebben vragen als: Is er een aanbevolen richtlijn voor hoeveel calorieën ik per dag moet eten, op basis van leeftijd? Heeft u een grafiek van hoeveel calorieën ik per dag per leeftijd moet eten? Kunt u mij een schatting geven van het aantal calorieën dat ik per dag per leeftijd zou moeten eten? Ons antwoord hierop is dat de caloriebehoefte aanzienlijk varieert, afhankelijk van leeftijd, geslacht, trainingsniveau en algehele gezondheid. Het is van cruciaal belang om uw calorie-inname aan te passen aan uw unieke situatie en doelen. Dit zijn slechts schattingen en individuele vereisten kunnen verschillen:

 • Kinderen (2 tot 18 jaar):

Hoeveel calorieën per dag worden doorgaans aanbevolen voor een tiener die groeit en actief is?

De caloriebehoefte van kinderen varieert sterk, afhankelijk van hun groeisnelheid en activiteitenniveau.

Kinderen hebben gemiddeld 1.000 tot 2.500 calorieën per dag nodig.

 • Volwassenen (19 tot 50 jaar):

Velen van ons hebben deze vraag: kunt u mij vertellen hoeveel calorieën per dag worden aanbevolen voor een sedentaire volwassene? Volwassen vrouwen hebben gemiddeld 1.800 tot 2.400 calorieën per dag nodig.

Volwassen mannen hebben ongeveer 2.200 tot 3.000 calorieën per dag nodig.

 • Volwassenen ouder dan 51 jaar:

En hoeveel calorieën zijn er per dag nodig voor volwassenen ouder dan 51 jaar?

De caloriebehoefte neemt doorgaans af naarmate de spiermassa en het activiteitenniveau afnemen.

Vrouwen ouder dan 50 jaar hebben mogelijk 1.600 tot 2.200 calorieën per dag nodig.

Oudere mannen hebben mogelijk tussen de 2.000 en 2.800 calorieën per dag nodig.

Conclusie

Bij het zoeken naar antwoorden op de vraag ‘Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen’, geef prioriteit aan uw welzijn en raadpleeg indien nodig een zorgverlener. Terwijl we er genoeg over hebben gesproken Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen. Het is ook belangrijk om te weten dat iedereen een ander fitnessdoel heeft en op basis van dat doel moet men beslissen over zijn voedingsgewoonten. Niettemin varieert het antwoord op de vraag ‘hoeveel calorieën iemand per dag nodig heeft’ afhankelijk van factoren als leeftijd, geslacht en activiteitenniveau.

Veelgestelde vragen

Hoeveel calorieën moet ik per dag eten om af te vallen?

Het aantal calorieën dat per dag moet worden gegeten om af te vallen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw leeftijd, geslacht, huidige gewicht, activiteitenniveau en doelstellingen voor gewichtsverlies. “Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?” kan worden aangepast naarmate u dichter bij uw doel komt.

Hoeveel calorieën moet ik eten om in 30 dagen 10 kg af te vallen als mijn gewicht 85 kg is?

Weet jij nu het antwoord op hoeveel calorieën ik per dag moet eten? Om in 30 dagen 10 kg af te vallen, moet u uw basaalmetabolisme berekenen en vervolgens een calorietekort creëren. Het antwoord op de vraag ‘Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen’ varieert dus afhankelijk van factoren zoals leeftijd, activiteitenniveau en metabolisme.

Hoeveel calorieën moet ik eten om 10 kg aan te komen?

U moet eerst uw basaal metabolisme berekenen en vervolgens een calorieoverschot creëren om aan te komen.

Verschillen de calorieën die ik per dag moet eten per leeftijd?

Ja, de calorieën die men per dag eet, verschillen per leeftijd. Naarmate u ouder wordt, kan uw caloriebehoefte veranderen als gevolg van verschuivingen in uw metabolisme, spiermassa en fysieke activiteitsniveaus.

Hoeveel calorieën moet ik per dag eten, afhankelijk van de leeftijd?

De caloriebehoefte varieert aanzienlijk, afhankelijk van leeftijd, geslacht, trainingsniveau en algehele gezondheid. Het is van cruciaal belang om uw calorie-inname aan te passen aan uw unieke situatie en doelen en uw antwoord te ontdekken op de vraag hoeveel calorieën ik per dag per leeftijd moet eten.

Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?

Welnu, het antwoord is heel eenvoudig. Eet minder calorieën dan je verbrandt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *