Press ESC to close

Natriumrijke voedingsmiddelen


Het belang van zout kan worden afgeleid uit het feit dat het een revolutie teweegbracht waaraan we allemaal onze vrijheid te danken hebben. Natrium is een essentieel mineraal dat substantieel betrokken is bij het verbeteren van veel lichaamsfuncties. Zout is de belangrijkste bron van natrium in ons lichaam. Natrium is een van de belangrijkste elektrolyten die aanwezig is in elektrocellulaire vloeistof. Deze elektrolyten spelen een cruciale rol bij de spiercontractie en het goed functioneren van enzymen. Natriumrijke voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte en kunnen de voordelen bieden die aanwezig zijn in natrium. Sommige van deze voedingsmiddelen omvatten tafelzout, rode biet, karnemelk, olijven, smeltkaas, enz. Deze voedingsmiddelen voorzien het lichaam van de noodzakelijke natriuminname, het mineraal dat essentieel is voor het vochtbehoud en de osmoregulatie in het lichaam. De gewenste inname van natrium moet beperkt worden tot 2300 milligram per dag. Blijf lezen terwijl we diep ingaan op de natriumrijke voedingsmiddelen en hun gezondheidsvoordelen.

Wat zijn natriumrijke voedingsmiddelen?

Natriumrijke voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen die een aanzienlijke hoeveelheid natrium bevatten om aan de natriumbehoefte van ons lichaam te voldoen. Natriumrijk voedsel is essentieel om de elektrolyten in ons lichaam in evenwicht te brengen en helpt bij het samentrekken van de spieren en de werking van enzymen. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die van nature natrium bevatten, zoals eieren en groenten. De meest voorkomende en directe bron van natrium is zout, dat bestaat uit 40% natrium en 60% chloride, dat vaak extern wordt toegevoegd aan verschillende maaltijden die we gedurende de dag consumeren. Er zijn nog meer voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte die eigenlijk goed zijn voor de gezondheid. Sommige hiervan omvatten noten, zaden en notenboter, gefermenteerde voedingsmiddelen zoals koolzuur en kimchi, olijven en ingeblikte zeevruchten. Deze natriumrijke voedingsmiddelen hebben tal van gezondheidsvoordelen, zoals het reguleren van vloeistoffen, het in evenwicht brengen van ionen, het voorkomen van waterverlies, het verlichten van krampen, het bevorderen van de gezondheid van de hersenen en de huid en nog veel meer. De dagelijkse inname van natrium voor een individu wordt medisch aanbevolen op 2300 milligram. Deze limiet kan echter gemakkelijk escaleren als men de gewoonte heeft bewerkte voedingsmiddelen te consumeren, omdat deze een onnodige hoeveelheid natrium bevatten.

20 beste natriumrijke voedingsmiddelen

Natrium is een net zo belangrijk mineraal als alle andere mineralen die ons lichaam nodig heeft om bepaalde essentiële functies uit te voeren. Het mineraal fungeert als een elektrolyt en werkt samen met andere elektrolytmineralen zoals kalium, calcium en magnesium, die kunnen helpen de waterniveaus in onze cellen in evenwicht te brengen. Dit speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van zenuwimpulsen en bij het samentrekken van spieren. Het mineraal komt ook de gezondheid van het hart ten goede door ons bloedvolume en onze bloeddruk te reguleren. De consumptie van natriumrijk voedsel zoals rode biet, selderij, ingeblikt vlees of saladedressings kan helpen bij het functioneren van deze mechanismen. Hieronder staan ​​enkele van de natriumrijke voedingsmiddelen die u in uw dieet kunt opnemen.

 1. Noten, zaden en notenboter
 2. Gefermenteerde voedingsmiddelen
 3. Olijven
 4. Ingeblikte zeevruchten
 5. Hüttenkäse
 6. Bonen in blik
 7. Groenten SAP
 8. Vlees in blik
 9. Soja Sauzen
 10. Salade-dressings
 11. Soepen
 12. Verwerkte Kaas
 13. Selderij
 14. Snijbiet
 15. Biet
 16. Karnemelk
 17. Augurken
 18. Macaroni met kaas
 19. Koekjes
 20. Tomatensap

1. Noten, zaden en notenboter

Noten, zaden en notenboter zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium en meerdere gezondheidsvoordelen hebben, waardoor ze veilig kunnen worden geconsumeerd. De consumptie van walnoten kan het goede HDL-cholesterol helpen verhogen, wat doorgaans een positieve invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Mensen die zich zorgen maken over een overmatige natriuminname kunnen kiezen voor natriumarme of minder gezouten opties. Noten en zaden zijn ook een goede bron van gezonde vetten, vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Deze producten bevatten onverzadigde vetten en diverse andere voedingsstoffen die het hart kunnen beschermen en ook de gevolgen van diabetes kunnen verminderen.

2. Gefermenteerde voedingsmiddelen

Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi, kraut of kombucha hebben een aantal gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van de darmgezondheid, het verminderen van hartgerelateerde complicaties, het helpen bij de spijsvertering, het versterken van de immuniteit en het bevorderen van gewichtsverlies. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan darm-gezonde probiotica en zijn ook van nature zout. Dit zijn ook voedingsmiddelen die men in één keer matig consumeert, waardoor een overmatige natriuminname wordt voorkomen.

3. Olijven

De heerlijke verrukking van olijfolie is rijk aan vitamine E en andere antioxidanten, waardoor ze gunstig zijn voor het hart en beschermen tegen osteoporose en kanker. Het belangrijkste onderdeel van het mediterrane dieet is olijfolie, die wordt gewonnen uit de gezonde vetten uit olijfolie. Olijven zijn van nature ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium vanwege hun zoute textuur. Je kunt olijven in minimale hoeveelheden consumeren om aan de natriuminname en andere voedingsstoffen te voldoen, want ze zitten boordevol gezonde vetten, vitamines, mineralen en fytonutriënten.

4. Ingeblikte zeevruchten

Zeevruchten zijn van nature voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte. In ingeblikte zeevruchten is echter zout toegevoegd. Zeevruchten helpen het nuttige HDL-cholesterol in het lichaam te verbeteren, waardoor ze hartvriendelijk zijn. Verder bevatten ze ook Omega-3-vetzuren met ontstekingsremmende eigenschappen waarvan bekend is dat ze helpen bij artrose en de gezondheid van de gewrichten bevorderen. Het natriumgehalte in ingeblikte zeevruchten is aanzienlijk hoog, maar als u het met mate consumeert zonder andere bewerkte en sterk gezouten voedingsmiddelen te gebruiken, zal uw natriuminname niet als zodanig escaleren.

5. Kwark

In elke portie kwark van een halve kop is ongeveer 400 gram natrium aanwezig, waardoor dit nog een voedsel is dat rijk is aan natrium. Het is altijd beter om je kaas te combineren met ander fruit, zoals bessen of perziken en zelfs noten. Hiervan een smoothie maken kan ook een goede optie zijn om de eiwitinname te verhogen. Kwark is ook rijk aan calcium en eiwitten en bevat relatief weinig vet. Om sterke botten te laten groeien, is calciumrijk voedsel zeer essentieel. De verschillende gezondheidsvoordelen van kwark zijn dat ze de gezondheid van de botten ondersteunen, essentiële aminozuren leveren die de immuungezondheid en slaap verder kunnen verbeteren, de bloedsuikerspiegel onder controle houden en nog veel meer.

6. Ingeblikte bonen

Bonen uit blik zijn een van de beste bronnen van plantaardige eiwitten. In slechts 171 gram ingeblikte bonen zitten 15,4 gram eiwitten. Het is bekend dat deze gezonde lekkernijen het risico op hartziekten en diabetes type 2 verminderen en de stofwisseling en hersenfunctie verbeteren. Het superfood is ook een van de voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium, waardoor ze nuttig zijn bij het voldoen aan uw natriumbehoefte en het binnenkrijgen van uw eiwitten en vezels.

7. Groentesap

Groentesap is een ander gerecht dat op de lijst met natriumrijke voedingsmiddelen staat. Groentesap zit boordevol verschillende essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten die helpen verschillende chronische ziekten op afstand te houden. Ze helpen ook bij het verbeteren van de gezondheid van de hersenen en het bevorderen van de huid- en haargroei. Bovendien zijn groentesappen in de natuur voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte die regelmatig kunnen worden geconsumeerd om wat gezond natrium binnen te krijgen.

8. Ingeblikt vlees

Ingeblikt vlees is een van de voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte vanwege het zoutgehalte. Er is bijvoorbeeld ongeveer 500 mg natrium aanwezig in een portie kip van 100 g. Als iemand zich zorgen maakt over het beperken van zijn natriuminname, kan hij kiezen voor huisgemaakt vlees dat ook even rijk is aan andere voedingsstoffen, zoals magere eiwitten, vitamine B, vitamine D, calcium en ijzer. Al deze helpen bij de spiergroei en het algehele welzijn van de gezondheid. Het consumeren van eiwitrijk voedsel is van cruciaal belang, omdat eiwit een van de belangrijkste voedingsstoffen is, omdat het helpt bij de groei van spieren, weefselherstel en nog veel meer.

9. Sojasausen

Sauzen worden vaak aan voedingsmiddelen toegevoegd om de extra smaak en textuur aan uw maaltijd te geven. Sojasaus is een van de voedingsmiddelen die aanzienlijk veel natrium bevatten. Hoewel het natriumgehalte in sojasaus veel te hoog is, als u uw inname van bewerkte voedingsmiddelen beperkt. Sojasaus kan uw gezondheid ten goede komen door de darmgezondheid te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

10. Saladedressings

Saladedressing valt ook in de categorie voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium, aangezien er per portie van 100 gram ongeveer 1000 mg zout aanwezig is. Een dergelijke hoge natriuminname kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit natriumgehalte kan echter worden verlaagd door minder zout aan de saladedressing toe te voegen. Een beter alternatief is om thuis saladedressing te bereiden en te kiezen uit een verscheidenheid aan opties, variërend van olijfolie, azijn, citroensap, peper, zout en andere.

11. Soepen

Soepen zijn in principe een gezonde aanvulling om aan uzelf te geven, omdat ze een grote hoeveelheid water bevatten, de lichaamscellen kunnen voeden en ook de huid kunnen verfrissen. Het zijn ook voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op uw maaltijden voor een gezonde natriuminname. In een portie soep van 100 g kan men bijvoorbeeld 500 mg natrium innemen. Deze inhoud kan echter worden aangepast door voor gezondere alternatieven te gaan, zoals zelfgemaakte soepen of natriumarme opties.

12. Verwerkte kaas

Smeltkaas is een ander item op de lijst met natriumrijke voedingsmiddelen. Vergeleken met gewone kaas hebben ze een hoger zoutgehalte, waardoor ze ook natriumrijk zijn. Omdat er 1400 mg natrium aanwezig is in een portie smeltkaas van 100 gram. Kaas is een geweldige bron van calcium tussen alle voedingsopties en bevat ook veel vitamine B12 en eiwitten. Ze zijn goed voor de gezondheid van botten en tanden.

13. Selderij

Selderij is een geweldige bron van antioxidanten, is ook rijk aan vezels en andere voedingsstoffen en bevat weinig calorieën. Selderij is een van de gezondste bronnen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium, omdat het ook een goede bron is van enkele nuttige enzymen, vitamine C en K, samen met kalium en foliumzuur. Het natriumgehalte in een portie selderij van 110 gram is 88 mg.

14. Snijbiet

De bladgroene verrukking van snijbiet zit boordevol essentiële voedingsstoffen, vitamines en fytochemicaliën. Deze groenten zijn ook exponentieel rijk aan flavonoïde antioxidanten, vitamines, calcium en ijzer. Snijbiet is een ander item dat valt in de categorie voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium en bevat 77 mg natrium in een portie van 36 gram. De aanwezigheid van vitamine K maakt snijbiet gunstig voor de gezondheid van de botten, terwijl vitamine A de gezondheid van de huid en het gezichtsvermogen verbetert. Bladgroenten bevatten ook veel vitamine C en vitamine C-voedingsmiddelen kunnen de immuniteit versterken en de gezondheid van ogen, hart en huid verbeteren.

15. Rode biet

Rode biet is een van de beste bronnen van natriumrijk voedsel, omdat het ook even rijk is aan kalium. Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan zowel kalium als natrium kan aanzienlijk helpen natrium te neutraliseren en de nadelige effecten ervan op het lichaam te verminderen. Rode bieten zitten boordevol essentiële voedingsstoffen zoals vezels, foliumzuur (vitamine B9), mangaan, kalium, ijzer en vitamine C. De talrijke gezondheidsvoordelen van rode bieten omvatten het verbeteren van de bloedstroom, het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de gezondheid van ogen, huid en haar.

16. Karnemelk

Karnemelk is een van de gezondste bronnen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium. Naast dat het hydraterend en verkoelend van aard is, bevat een portie karnemelk van een volle kop 363 mg natrium. Dit kan effectief helpen bij het vasthouden van water in uw lichaam en het reguleren van de bloeddruk. Naast dat karnemelk rijk is aan natriumrijke voedingsmiddelen, wordt karnemelk ook geleverd met de complementaire combinatie van natrium en kalium.

17. Augurken

Augurken zijn de zoute en kruidige verrukking die wordt bereid door middel van fermentatie, waardoor ze in wezen rijk zijn aan probiotica. Gefermenteerde voedingsmiddelen zijn aanzienlijk goed voor de darmgezondheid. Augurken zijn ook een van de beste voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium: 143 gram augurk bevat 1.251 milligram natrium. Wanneer augurken worden gemaakt van bepaalde soorten fruit en groenten, hebben ze de extra voordelen van antioxidanten.

18. Mac n’ Cheese

Als je het met mate consumeert, kunnen macaroni en kaas een gezond genot zijn. De gezouten kaas in het gerecht zit boordevol natrium, aangezien een portie van 100 gram van het gerecht 350 mg natrium bevat. Kaas is een geweldige bron van eiwitten en calcium, die de gezondheid van botten en tanden bevordert. De pasta in het gerecht is rijk aan vezels en energieproducerende koolhydraten.

19. Koekjes

Koekjes worden voornamelijk geconsumeerd als zoet genot en tot uw verbazing bevatten ze ook een hoog zout- en natriumgehalte. Eén enkel gezouten koekje kan bijvoorbeeld uit ongeveer 800 mg natrium bestaan. Wanneer ze licht worden geconsumeerd, kunnen koekjes uw natriuminname vervullen en een heerlijke traktatie bieden. Men moet echter voorzichtig zijn met het consumeren van te veel ervan om de natriuminname te beperken.

20. Tomatensap

Tomatensap is een van de gezonde voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium. In 100 gram tomatensap kun je je lichaam vullen met 10 gram natrium. Het natriumgehalte is hoger in tomatensappen dan in echte tomaten. Het sap heeft ook de voordelen van vitamine C, die helpt bij het voorkomen van vrije radicalen uit het lichaam en het verminderen van ontstekingen. Ze bevatten ook geen cholesterol, wat kan helpen een gezond hart te behouden.

Gezondheidsvoordelen van natriumrijke voedingsmiddelen

Natrium is een van de belangrijkste elektrolyten die een cruciale rol speelt bij spiercontracties en enzymoperaties. De natriumrijke voedingsmiddelen geven verschillende gezondheidsvoordelen weg dan alleen het voldoen aan de natriumbehoefte van het lichaam. De verschillende gezondheidsvoordelen van natriumrijk voedsel zijn onder meer het reguleren van de vloeistof, het voorkomen van waterverlies, het verwijderen van overtollig CO2, het bevorderen van de gezondheid van de hersenen en het gebit. Hieronder staan ​​enkele van de essentiële gezondheidsvoordelen die kunnen worden gehaald uit voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium.

1. Brengt ionen in evenwicht
De mix van natrium en bicarbonaat helpt exponentieel bij het handhaven van een correct evenwicht tussen negatief en positief geladen ionen. Het ladingsverschil door de celmembranen wordt in stand gehouden via natrium, waardoor de zenuwcellen berichten kunnen verzenden en tegelijkertijd kunnen helpen bij het samentrekken van de spieren.

2. Voorkomt krampen
Uitdroging en disbalans in elektrolyten zijn de belangrijkste redenen voor spierkrampen. Uitdroging is een veelvoorkomend probleem tijdens de verzengende hitte van de zomer. Tijdens uitdroging zijn natriumrijke voedingsmiddelen degenen die hierbij kunnen helpen, evenals bij spiercontractie.

3. Reguleert vloeistoffen
Natriumrijk voedsel heeft nog een ander gezondheidsvoordeel: het reguleren van de vloeistof. Het pompen van vloeistoffen in het lichaam wordt ondersteund door natrium. De vloeistofbeweging door permeabele membranen naar gebieden met een hoog zoutgehalte wordt vergemakkelijkt door natrium, waardoor het samen met chloor een belangrijk mineraal wordt bij het voorkomen van waterverlies uit het menselijk lichaam.

4. Verwijdert overtollig Co2
Naast het helpen bij het samentrekken van de spieren en het voorkomen van krampen, helpt natriumrijk voedsel ook aanzienlijk bij het verwijderen van overtollig CO2 uit het lichaam. Wanneer de longen de overtollige kooldioxide niet uit het systeem kunnen verwijderen, kan dit leiden tot het probleem van respiratoire acidose. Voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte of vloeistoffen kunnen allemaal helpen bij het verwijderen van overtollige kooldioxide die zich in het menselijk lichaam ophoopt.

5. Verbetert huid en tanden
Een onjuiste reiniging van de tanden kan aanleiding geven tot tandplak, geurtjes en andere tandheelkundige complicaties. Natrium kan fungeren als een uitstekend reinigingsmiddel voor tanden en mond. Natriumrijke voedingsmiddelen zoals zout kunnen worden gebruikt als reinigend element voor uw tanden en mond. Vrije radicalen zijn de vloek die ervoor kan zorgen dat de huid er dof uitziet. Veel mensen gebruiken antiverouderingscrèmes om hun huid er helder en jeugdig uit te laten zien. Natrium is een van de belangrijkste componenten die in de meeste van deze antiverouderingscrèmes voorkomen. Natriumrijk voedsel kan op natuurlijke wijze helpen de huid te hydrateren en de eerste tekenen van veroudering effectief op afstand te houden. U kunt dus voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte consumeren om uw soepele huid wat extra glans te geven.

Hoe kunt u natriumrijke voedingsmiddelen in uw dieet opnemen?

Natriumrijk voedsel omvat rode biet, karnemelk, snijbiet, sauzen zoals soja- en tomatensaus, selderij en nog veel meer. Er zijn ook verschillende gezondheidsvoordelen die uit deze natriumrijke voedingsmiddelen kunnen worden gehaald. Sommige hiervan omvatten het handhaven van de juiste balans tussen negatief en positief geladen ionen, het reguleren van vloeistoffen, het bevorderen van de gezondheid van de hersenen, het voorkomen van uitdroging, het neutraliseren van gifstoffen, het verlichten van brandend maagzuur, het helpen bij spiercontractie en meer. Er zijn verschillende manieren waarop je natriumrijk voedsel in je dieet kunt opnemen, waarvan er één kan zijn om onze zoutinname te verhogen. Niet alle opties voor zoutinname zullen echter gezond zijn. De verschillende bewerkte, verpakte en overmatig gezouten voedingsmiddelen hebben een hoog zoutgehalte dat mogelijk aan het natriumgehalte voldoet, maar het is mogelijk niet gunstig voor onze gezondheid. Enkele van de gezondste manieren zijn het consumeren van voedsel dat van nature rijk is aan natrium, zoals soepen, sauzen en snacks; kaas en andere zuivelproducten; vlees en gevogelte; zeevruchten; groenten zoals bieten, selderij of wortels.

Wat is de beste tijd om natriumrijk voedsel te eten?

Het grootste deel van het natrium dat we consumeren, wordt ingenomen als natriumchloride in de vorm van keukenzout. Bewerkte voedingsmiddelen zijn een andere belangrijke bron van de totale inname van natrium. Enkele andere bronnen van natriumrijk voedsel zijn ingeblikt vlees, ingeblikte bonen, vis, eieren, olijven, rode biet, karnemelk en nog veel meer. Er is geen vaste tijd om natriumrijk voedsel te consumeren, maar de geconsumeerde hoeveelheid is belangrijk. Voor mannen en vrouwen van 14 jaar en ouder en zwangere vrouwen bedraagt ​​de adequate inname 1.500 milligram per dag. Om chronische ziekten bij mannen en vrouwen van 14 jaar en ouder en zwangere vrouwen te verminderen, bedraagt ​​de adequate inname 2.300 milligram.

Enkele feiten over natriumrijke voedingsmiddelen

Feit 1: Keukenzout is de belangrijkste bron van natrium in de voeding.

Feit 2: Natriumhoudende specerijen en saus zijn, naast keukenzout, een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan onze natriuminname.

Feit 3: Voedingsmiddelen zoals melk, vis, groenten en drinkwater bevatten een natuurlijk natriumgehalte, zij het in zeer minimale hoeveelheden.

Feit 4: Mensen die de neiging hebben om gemakkelijker natrium vast te houden, lopen een groter risico op het ontwikkelen van hypertensie.

Feit 5: De nadelige effecten van natrium kunnen worden geneutraliseerd als men voedsel consumeert dat rijk is aan natrium en kalium. Men kan ook kaliumrijk voedsel consumeren voor extra gezondheidsvoordelen.

Expertrecensie over natriumrijke voedingsmiddelen

Natriumrijk voedsel is voedsel dat natrium bevat, zoals rode biet, karnemelk, snijbiet, ingeblikt vlees, ingeblikte bonen, kwark en andere. Er zijn ook verschillende gezondheidsvoordelen die uit deze natriumrijke voedingsmiddelen kunnen worden gehaald. Sommige hiervan omvatten het handhaven van de juiste balans tussen negatief en positief geladen ionen, het reguleren van vloeistoffen, het bevorderen van de gezondheid van de hersenen, het voorkomen van uitdroging, het neutraliseren van gifstoffen, het verlichten van brandend maagzuur, het helpen bij spiercontractie en meer. De talrijke manieren om natriumrijk voedsel aan het dieet toe te voegen omvatten het consumeren van voedsel dat van nature rijk is aan natrium, zoals soepen, sauzen en snacks; kaas en andere zuivelproducten; vlees en gevogelte; zeevruchten; groenten zoals bieten, selderij of wortels.

Referenties

Calliope, Sonia R. en Norma C. Samman. 2019. “Natriumgehalte in veelgebruikte voedingsmiddelen en de bijdrage ervan aan de dagelijkse inname.” NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7020006/.

Keidan, Ilan. 2021. “Kooldioxide-eliminatie na toediening van natriumbicarbonaat als een nieuwe methode om het hartminuutvolume te beoordelen: een pilotstudie.” NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8574226/.

“Fysiologie, kooldioxideretentie – StatPearls.” en NCBI. Betreden op 16 februari 2024. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482456/.

Veelgestelde vragen

1. Welke voedingsmiddelen bevatten het hoogste natriumgehalte?

Gerookt, gezouten, gezouten of ingeblikt vlees, vis, bevroren gepaneerd vlees en diners, zoals burrito’s en pizza, bonen in blik en gezouten noten zijn enkele van de voedingsmiddelen met het hoogste natriumgehalte.

2. Welk voedsel is het beste voor natrium?

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zowel natrium als kalium worden als de beste beschouwd, omdat dit de nadelige effecten van natrium kan helpen verminderen. Sommige hiervan omvatten rode biet en karnemelk.

3. Bevat melk veel natrium?

Het natriumgehalte is hoog in vloeibare en poedervormige volle koemelk, waarvan het gehalte per portie in vloeibare melk hoger is dan in melkpoeder.

4. Zijn eieren rijk aan natrium?

Het natriumgehalte in één gekookt ei is 65 mg, wat goed is voor 4-5% van de dagelijkse natriuminname. Hardgekookte eieren worden als relatief laag in natrium beschouwd als ze puur worden geconsumeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *