Press ESC to close

Nul Calorie Voedsel


Obesitas is een van de grote problemen in India geworden en geen wonder dat steeds meer mensen elke dag graag dat extra gewicht willen verliezen! Laten we het eens hebben over caloriearme voedingsmiddelen die zeker kunnen helpen! Voedsel zonder calorieën betekent niet dat ze letterlijk 0 calorieën bevatten! Het betekent simpelweg dat deze voedingsmiddelen relatief veel minder calorieën bevatten! U consumeert caloriearm voedsel terwijl u dit dieet met 0 calorieën volgt. We zullen leren hoe ze helpen bij het afvallen, een lijst met voedingsmiddelen zonder calorieën met de beste voedingsmiddelen met 0 calorieën en meer!

Wat zijn caloriearme voedingsmiddelen?

Nulcalorisch voedsel, dat ook wel “voedsel met negatieve calorieën,” hebben een caloriegehalte dat zo laag is dat het lichaam besteedt meer energie om ze te verteren dan ze opleveren. Zij zijn voornamelijk water en vezels, met een minimale energieopbrengst. Voorbeelden hiervan zijn bladgroenten, komkommers en selderij. Terwijl het lichaam deze voedingsmiddelen afbreekt, verbrandt het calorieën, waardoor ze een populaire keuze zijn voor gewichtsbeheersing. De term is echter misleidend, omdat geen enkel voedsel echt nul calorieën bevat. Schadelijke calorierijke voedingsmiddelen spelen een rol bij het verminderen van de totale calorie-inname en het leveren van essentiële voedingsstoffen, waardoor het belang van een uitgebalanceerd dieet voor de gezondheid en gewichtsbeheersing wordt benadrukt.

Lijst van 30 caloriearme voedingsmiddelen

Laten we eens kijken naar de beste caloriearme voedingsmiddelen die u mogelijk in uw dieet overweegt. Verrassend genoeg kun je er ook een paar toevoegen terwijl je caloriearme drankjes bereidt!

 1. Appels
 2. Bieten
 3. Broccoli
 4. Spruitjes
 5. Wortels
 6. Selderij
 7. Komkommers
 8. Boerenkool
 9. Paprika’s
 10. Papaja
 11. Fruit en groenten
 12. Aardbeien
 13. Vissen En Zalm
 14. Watermeloen
 15. Peulvruchten
 16. Zwarte koffie
 17. Ijsbergsla
 18. Rucola
 19. Perziken
 20. Kool
 21. Radijs
 22. Raap
 23. Koriander
 24. Munt
 25. Tomaat
 26. Paddestoelen
 27. Uien
 28. Groene bonen
 29. Citroengras
 30. Venkel

1. Appels

Appels staan ​​bekend om hun hoge watergehalte en voedingsvezels. Deze kenmerken dragen bij aan een gevoel van volheid of verzadiging. De vezels in appels kunnen de spijsvertering helpen vertragen en ervoor zorgen dat je je langer tevreden voelt, wat handig kan zijn als je probeert je calorie-inname onder controle te houden.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
182 gram (1 Appel) 95 25 gram 0,5 gr 0,3 gr

Behalve appels, onderzoek deze Koolhydraatrijke voedingsmiddelen die u aan uw dieet kunt toevoegen!

2. Bieten

nul calorie voedsel.png

Bieten zijn een van de vele caloriearme voedingsmiddelen en zijn een goede bron van essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Ze bevatten ook een hoog watergehalte, wat bijdraagt ​​aan het dagelijkse hydratatieniveau van het lichaam.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100 gr
44
10 gram
1,7 g 0,2 gr

3. Broccoli

1 nul calorie voedsel.png

Broccoli staat bekend om zijn levendige groene kleur en zijn rijke voedingswaarde. Het bevat weinig calorieën en koolhydraten, maar zit boordevol essentiële vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het hoge watergehalte draagt ​​ook bij aan de algehele lage calorische dichtheid. Het wordt beschouwd als een van de beste caloriearme voedingsmiddelen!

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100 gr
35
7,2 gr
2,4 gr
0,4 gr

4. Spruitjes

2 nul calorie voedsel.png

Spruitjes staan ​​bekend om hun rijke voedingswaarde. Ze hebben een laag calorie- en koolhydraatgehalte en zijn rijk aan essentiële vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het hoge watergehalte in spruitjes draagt ​​ook bij aan hun algehele lage calorische dichtheid.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100 gr
36
7,2 gr
2,6 g
0,5 gr

5. Wortelen

3 nul calorie voedsel.png

Gemiddeld bevat een middelgrote rauwe wortel ongeveer 25 calorieën. Ze bevatten weinig calorieën en koolhydraten, maar zitten boordevol vitamines, mineralen en voedingsvezels. Hun gezondheidsvoordelen maken ze tot een populaire keuze voor het bereiden van caloriearme dranken en voor degenen die voedselrijk voedsel met minder calorieën in hun dieet willen opnemen.

Portiegrootte calorieën koolhydraten eiwitten vetten
100g 36 8,4 g 0,8 g 0,2 g

6. Selderij

4 nul calorie voedsel.png

Selderij is herkenbaar aan de knapperige textuur en milde smaak. Het bevat weinig calorieën en koolhydraten en bevat een opmerkelijke hoeveelheid water, waardoor het verfrissend en bevredigend is. Het hoge water- en vezelgehalte dragen bij aan een vol gevoel.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100g 16 3 gram 0,7 gr 0,2 g

7. Komkommers

5 nul calorie voedsel.png

Komkommers staan ​​bekend om hun koele en verfrissende karakter, vaak genoten als een van de beste caloriearme snacks en kunnen worden toegevoegd aan salades. Ze hebben een zeer laag calorie- en koolhydraatgehalte, en hun hoge watergehalte maakt ze ongelooflijk hydraterend. De combinatie van water en vezels in komkommers draagt ​​bij aan een vol gevoel.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
201 g( 1 Komkommer) 30 7,3 gr 1,3 gr 0,2 g

8. Boerenkool

6 nul calorie voedsel.png

Boerenkool heeft donkergroene bladeren en staat goed aangeschreven vanwege zijn rijke voedingsprofiel. Gemiddeld bevat een kopje gehakte boerenkool ongeveer 33 calorieën, en voor een beter begrip kunt u leren hoe u voedselcalorieën kunt berekenen. Boerenkool bevat weinig calorieën en koolhydraten en zit boordevol vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het kan worden toegevoegd aan caloriearme drankjes voor je ontbijt en pre-workoutroutine!

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100 gr 28 5,7 gr 2 gram 0,4 gr

9. Paprika’s

7 nul calorie voedsel.png

Paprika’s zijn er in verschillende kleuren en maten, elk met zijn unieke smaak en voedingsvoordelen. Ze bevatten weinig calorieën en koolhydraten, maar zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het hoge watergehalte in paprika’s draagt ​​bij aan hun algehele lage calorische dichtheid, waardoor ze de meest effectieve keuze zijn in de voedingsmiddelenlijst met 0 calorieën!

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
114 gr 32 7,5 gr 1,1 gram 0,2 gr

10. Papaja

8 nul calorie voedsel.png

Papaja kan een verfrissende en voedingsrijke toevoeging aan uw dieet zijn. Het heeft een tropische smaak en een relatief laag caloriegehalte, waardoor het een populaire keuze is voor diegenen die diverse, caloriearme opties in hun maaltijden willen opnemen. Je kunt genieten van papajaschijfjes met andere calorievrije snacks of ze gewoon toevoegen tijdens het bereiden van calorievrije drankjes!

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100 gr 43 11,2 gram 0,5 gr 0,3 gr

11. Groenten en fruit

9 nul calorie voedsel.png

Hoewel we bepaalde groenten en fruit in deze lijst met caloriearme voedingsmiddelen hebben uitgelicht, is het belangrijk om te beseffen dat groenten en fruit als voedselgroep gezamenlijk opvallen als de beste keuzes voor caloriearme voedingsmiddelen die je in je dieet kunt opnemen.

Laten we eens kijken naar het overzicht van het voedingsprofiel van fruit en groenten;

Vruchten Groente
Fruit, zoals bessen, citrusvruchten en appels, zorgt voor een natuurlijke zoetheid, samen met vitamines zoals vitamine C en mineralen zoals kalium. Ze zijn vaak rijk aan antioxidanten die het lichaam kunnen helpen beschermen tegen oxidatieve stress. Groenten, waaronder bladgroenten, kruisbloemige groenten en wortelgroenten, bieden een breed scala aan voedingsstoffen. Bladgroenten zoals spinazie en boerenkool bevatten veel ijzer, calcium en vitamine K en zijn een van de voedingsmiddelen met de beste calorieën.

Wortelgroenten zoals wortelen en zoete aardappelen zijn bronnen van bètacaroteen, dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A.

Het hoge watergehalte en de vezels in groenten en fruit dragen bij aan hun verzadigende effect, helpen de eetlust onder controle te houden en de calorie-inname onder controle te houden. Ze bevatten over het algemeen ook weinig vet en natrium, waardoor ze hart-gezonde opties zijn. Fruit is de beste caloriearme snack, die u wellicht in uw levensstijl wilt opnemen.

12. Aardbeien

10 nul calorie voedsel.png

Aardbeien worden gekoesterd vanwege hun levendige rode kleur, zoete smaak, voedingswaarde en de lekkerste caloriearme drankjes die je aan je dieet kunt toevoegen! Ze bevatten weinig calorieën en koolhydraten, maar zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het hoge watergehalte in aardbeien draagt ​​bij aan hun algehele lage calorische dichtheid.

Portiegrootte 100g
Calorieën 32,5 g
Koolhydraten 7,7 g
Eiwitten 0,7 g
Vetten 0,3 g

13. Vis en zalm

11 nul calorie voedsel.png

Vis en zalm zijn zowel voedzame als populaire keuzes in veel diëten. Vis omvat als bredere categorie een grote verscheidenheid aan soorten, zoals kabeljauw, schelvis, tilapia en meer. Ze bevatten over het algemeen weinig calorieën en veel eiwitten, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen die een gezond gewicht willen behouden of hun eiwitinname willen verhogen.

Zalm, een specifieke vissoort, staat vooral bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan omega-3-vetzuren, die essentieel zijn voor de gezondheid van hart en hersenen. Zalm is ook een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100 gr 127 0 gram 20,5 gr 4,4 gr

14. Watermeloen

12 nul calorie voedsel.png

Watermeloen is een populair superfood voor de zomer vanwege het sappige en hydraterende karakter. Het bevat weinig calorieën en koolhydraten en biedt essentiële vitamines, mineralen en hydratatie. Gemiddeld bevat een kom in blokjes gesneden watermeloen ongeveer 46 calorieën. Gekoelde watermeloenschijfjes vormen een van de perfecte caloriearme snacks die je tijdens de zomer aan je routine kunt toevoegen!

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
286 gr 86 22 gram 1,7 gram 0,4 gr

15. Peulvruchten

13 nul calorie voedsel.png

Peulvruchten, zoals bonen, linzen en kikkererwten, zijn rijk aan voedingsstoffen en bieden verschillende gezondheidsvoordelen, maar ze bevatten wel calorieën. Peulvruchten als voedselgroepen staan ​​bekend om hun hoge eiwit- en vezelgehalte, waardoor ze waardevolle toevoegingen zijn aan de 0-calorievoedsellijst! Ze bieden essentiële vitamines, mineralen en complexe koolhydraten. Meer ontdekken eiwitrijk voedsel die je aan je dieet moet toevoegen!

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100 gr 139 25,2 gr 9,5 gr 0,4 gr

16. Zwarte koffie

14 nul calorie voedsel.png

Hoewel zwarte koffie zelf een uiterst minimaal aantal calorieën bevat, doorgaans ongeveer 2 calorieën per kopje van 8 ounce, wordt het algemeen als een caloriearme optie beschouwd.

Zwarte koffie wordt gemaakt van koffiebonen en bevat geen toegevoegde ingrediënten zoals melk, room of zoetstoffen. Dit maakt zwarte koffie een populaire keuze voor wie op zoek is naar een warme en smaakvolle drank met heel weinig calorieën, en een van de vele calorievrije snacks die perfect zijn voor de avond!

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 kop 237 g 2.4 0 gram 0,3 gr 0,1 gr

17. IJsbergsla

15 nul calorie voedsel.png

Het is een soort sla met knapperige en lichtgroene bladeren die een strakke krop vormen. Het staat bekend om zijn hoge watergehalte en milde smaak. Het bevat ongeveer 10 calorieën per kopje geraspte sla, die kunnen worden toegevoegd tijdens het bereiden van verschillende caloriearme drankjes!

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100 gr 14.5 3,9 gram 0,9 gr 0,1 gr

18. Rucola

16 nul calorie voedsel.png

Rucola, ook wel rucola genoemd, is een groene bladgroente met een kenmerkende peperige smaak. Het bevat weinig calorieën en koolhydraten en zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Het hoge watergehalte in rucola draagt ​​bij aan de algehele lage calorische dichtheid.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
100 gr 25 3,9 gram 2,6 gr 0,7 gr

19. Perziken

17 nul calorie voedsel.png

Gemiddeld bevat een middelgrote perzik ongeveer 60 calorieën. Van de vele caloriearme voedingsmiddelen zijn perziken een populaire keuze voor desserts en calorievrije snacks. Ze bevatten weinig calorieën en koolhydraten, maar zijn rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het hoge watergehalte in perziken draagt ​​bij aan hun algehele lage calorische dichtheid.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
175 g 1 perzik 68 17 gr 1,6 gram 0,4 gr

20. Kool

18 nul calorie voedsel.png

Kool is er in verschillende soorten, elk met zijn unieke textuur en smaak, en het is een veelgebruikt ingrediënt in veel keukens. Het hoge watergehalte in kool draagt ​​bij aan de algehele lage calorische dichtheid. Een interessante manier om kool aan je dieet toe te voegen kan zijn als aanvulling op sandwiches en broodjes, of door het bereiden van caloriearme drankjes samen met wortels en rode biet.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 kopje versnipperd 22.8 5,5 gr 1,6 gram 0,1 gr

21. Radijzen

19 nul calorie voedsel.png

Radijzen zijn een caloriearme, voedingsrijke groente met een licht pikante smaak. Ze zijn een uitstekende bron van vitamine C, die het immuunsysteem ondersteunt, en leveren vezels, die de spijsvertering bevorderen. Radijzen zijn ook rijk aan antioxidanten zoals anthocyanen en kunnen helpen bij de hydratatie vanwege hun hoge watergehalte. Ze kunnen worden genoten in salades, knapperige snacks of ingelegd in verschillende keukens.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 middelgrote, 4,5 g 0,7 0,2 gr 0 gram 0 gram

22. Rapen

20 nul calorie voedsel.png

Rapen zijn wortelgroenten die bekend staan ​​om hun witte of paarse buitenkant en fris wit vruchtvlees. Ze bevatten weinig calorieën en leveren essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C, vezels en kalium. Rapen worden vaak gebruikt in culinaire gerechten, waaronder soepen, stoofschotels en braadstukken. Hun groenten, raapgreens genoemd, zijn ook eetbaar en rijk aan vitamines en mineralen. Rapen zijn een veelzijdige en gezonde aanvulling op een uitgebalanceerd dieet.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 raap, 120 g 26 6,1 gr 0,9 gr 0,1 gr

23. Koriander

21 nul calorie voedsel.png

Koriander, ook wel korianderblaadjes genoemd, is een kruid dat veel wordt gebruikt bij het koken vanwege de frisse, citrusachtige smaak. Het is rijk aan vitamine A en K en bevat antioxidanten. Koriander wordt vaak toegevoegd aan gerechten zoals salsa’s, curry’s en salades. Het staat bekend om zijn veelzijdigheid en is een populair kruid in veel keukens over de hele wereld.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 kopje, 20,8 gram 4.8 0,8 gr 0,5 gr 0,1 gr

24. Munt

22 nul calorie voedsel.png

Munt is een geurig kruid met een verfrissende, lichtzoete smaak. Het staat bekend om zijn culinaire en medicinale toepassingen. Munt bevat antioxidanten en kan de spijsvertering bevorderen. Het wordt vaak gebruikt om smaak toe te voegen aan dranken zoals muntthee of mojito’s en in hartige gerechten en desserts. Bovendien is munt een cruciaal ingrediënt in veel natuurlijke remedies en mondverzorgingsproducten vanwege het vermogen om de adem te verfrissen.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 kopje, 11 g 5 1 gram 0,5 gr 0,1 gr

25. Tomaat

23 nul calorie voedsel.png

Tomaten zijn een veelzijdige en voedzame vrucht die vaak als groente bij het koken wordt gebruikt. Ze zijn een rijke bron van vitamines, vooral vitamine C en vitamine K, evenals het antioxidant lycopeen. Lycopeen is in verband gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van het risico op bepaalde chronische ziekten.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 middelgrote tomaat, 123 g 22 4,8 gram 1,1 gram 0,3 gr

26. Paddestoelen

24 nul calorie voedsel.png

Champignons zijn een unieke en smaakvolle schimmel die vaak in culinaire gerechten wordt gebruikt. Ze zijn er in verschillende soorten, waaronder knoppen, shiitake en portobello, elk met smaak en textuur. Champignons bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines (zoals B-vitamines) en mineralen (zoals selenium).

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 champignon, 12 g 3.4 0,6 gram 0,3 gr 0,1 gr

27. Uien

25 nul calorie voedsel.png

Uien zijn een veelzijdige en veelgebruikte groente bij het koken. Uien zijn rijk aan antioxidanten, met name quercetine, wat potentiële gezondheidsvoordelen heeft. Ze leveren ook vitamine C en vezels. Uien voegen smaak en aroma toe aan verschillende hartige gerechten, waaronder soepen, stoofschotels, salades en sauzen.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 middelgrote ui, 41 g 41 9,5 gr 1,3 gr 0,2 gr

28. Sperziebonen

26 nul calorie voedsel.png

Sperziebonen, ook wel snijbonen of sperziebonen genoemd, zijn een populaire groente met een knapperige textuur en milde smaak. Ze bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamines (zoals vitamine C en K) en mineralen (zoals foliumzuur en kalium). Sperziebonen bieden antioxidanten en kunnen de algehele gezondheid ondersteunen, inclusief de gezondheid van het hart en de regelmaat van de spijsvertering.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 kopje, 125 gram 44 9,5 gr 2,4 gr 0,2 gr

29. Citroengras

27 nul calorie voedsel.png

Citroengras bevat essentiële oliën en verbindingen zoals citronella, wat bijdraagt ​​aan de unieke smaak en potentiële gezondheidsvoordelen. Het staat bekend om zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt gebruikt in kruidenthee en diverse culinaire creaties, waaronder soepen, curries en marinades.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 kop, 67 g 66 17 gr 1,2 gram 0,3 gr

30. Venkel

28 nul calorie voedsel.png

Venkel is een unieke en aromatische groente met een uitgesproken zoethoutachtige smaak. Het bestaat uit een bol, stengels en gevederde bladeren, allemaal eetbaar. Venkel is een goede bron van vezels, vitamine C en verschillende mineralen, waaronder kalium. Het bevat ook fytonutriënten, zoals anethol, die voor de karakteristieke smaak zorgen en potentiële gezondheidsvoordelen kunnen hebben.

Portiegrootte Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten
1 kop, 87 g 66 6,4 gram 1,2 gram 0,3 gr

Wat gebeurt er als ik slechts 0 calorieën eet?

Het eten van een dieet dat uitsluitend uit caloriearm voedsel bestaat, is niet aan te raden en kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. Hoewel dergelijke voedingsmiddelen een tekort aan calorieën bevatten en kunnen helpen bij het afvallen, missen ze cruciale voedingsstoffen voor de algehele gezondheid en het welzijn.

 1. Ondervoeding: Voedsel zonder calorieën levert niet de essentiële eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen die nodig zijn voor lichaamsfuncties. Langdurige consumptie kan leiden tot ondervoeding.
 2. Spierverlies: Een dieet zonder voldoende eiwitten kan leiden tot spierverlies en spierzwakte. Eiwitten zijn essentieel voor spieronderhoud, immuunfunctie en algehele gezondheid.
 3. Energie-uitputting: Het lichaam is voor energie afhankelijk van calorieën. Een gebrek aan calorieën kan resulteren in vermoeidheid, verminderde energieniveaus en problemen bij het uitvoeren van dagelijkse taken.
 4. Vitamine- en mineralentekorten: Voedsel zonder calorieën levert geen essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, calcium en vitamine B12. Tekortkomingen kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder bloedarmoede en botproblemen.
 5. Spijsverteringsproblemen: Onvoldoende vezelinname uit deze voedingsmiddelen kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals constipatie en onregelmatige stoelgang.

Wie moet het caloriearme dieet volgen?

Het menselijk lichaam heeft behoefte aan een evenwichtige inname van macronutriënten, micronutriënten, vitaminen en mineralen correct te functioneren. Extreme caloriebeperking kan leiden tot ondervoeding, spierverlies en tal van gezondheidsproblemen, zoals vermoeidheid, zwakte en bloedarmoede.

In plaats van te streven naar nul calorieën, is het essentieel om focus op een uitgebalanceerd en caloriearm dieet om ervoor te zorgen dat u aan uw voedingsbehoeften voldoet en tegelijkertijd uw algehele gezondheid en welzijn behoudt. Een uitgebalanceerd dieet omvat een verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit alle voedselgroepen, zoals fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Een geregistreerde diëtist kan u helpen bij het opstellen van een evenwichtig en persoonlijk maaltijdplan dat aan uw individuele behoeften voldoet.

Overleg met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg of een geregistreerde diëtist kan gepersonaliseerde voedingsaanbevelingen geven voor specifieke gezondheidsdoelen. Als u worstelt met gewichtsbeheersing of een medische aandoening heeft waarvoor een speciaal dieet nodig is, is het zoeken naar professionele hulp van cruciaal belang. Een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kan u helpen bij het ontwikkelen van een gezond en duurzaam, uitgebalanceerd voedingsschema.

Voordelen van het eten van nul calorieën

Het opnemen van caloriearm voedsel in uw dieet kan verschillende voordelen bieden, vooral als het wordt gebruikt als onderdeel van een uitgebalanceerd eetplan. Hier leest u hoe het toevoegen van een voedingsmiddelenlijst met 0 calorieën aan uw dieet u kan helpen;

 1. Calorische controle: 0 Calorisch voedsel bevat van nature weinig calorieën, waardoor het een nuttige keuze is om de calorie-inname onder controle te houden. Ze zorgen ervoor dat u kunt genieten van bevredigende porties zonder dat uw totale aantal calorieën aanzienlijk toeneemt. U kunt gebruik maken van een dagelijkse calorie-innamecalculator om de calorie-inname te controleren en te behouden.
 2. Geeft je een vol gevoel: Het opnemen van caloriearme dranken kan helpen bij gewichtsbeheersing door volume en verzadiging te bieden, waarbij de DCV veel calorieën oplevert. Hierdoor kunt u zich langer vol voelen, waardoor de kans op overeten mogelijk kleiner wordt.
 3. Voedingsboost: Veel caloriearme voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Door ze in uw dieet op te nemen, kunt u uw inname van voedingsstoffen verbeteren en de algehele gezondheid ondersteunen. U kunt deze caloriearme voedingsmiddelen toevoegen aan een gezonde voedingstabel om de voedingsstoffen binnen te krijgen die het lichaam nodig heeft.
 4. Hydratatie: Sommige caloriearme voedingsmiddelen, zoals watermeloen en komkommers, hebben een hoog watergehalte. Het consumeren van deze voedingsmiddelen kan bijdragen aan de hydratatie en helpen aan uw vochtbehoeften te voldoen.
 5. Snackoplossingen: Als u op zoek bent naar een bevredigende snack met minimale calorieën, kan voedingsmiddelen zonder calorieën een goede keuze zijn. Ze bieden een schuldvrije manier om de hunkering te beteugelen en u op het goede spoor te houden met uw voedingsdoelen.
 6. Vezelinname: Sommige caloriearme voedingsmiddelen bevatten veel voedingsvezels. Vezels ondersteunen de spijsvertering, helpen bij het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel en dragen bij aan een vol gevoel.

Hoe helpen 0 calorieënvoedsel u om af te vallen?

Laten we onderzoeken hoe het nuttig is om caloriearm voedsel te consumeren terwijl u op weg bent naar gewichtsverlies.

Een dieetplan met nul calorieën kan helpen bij gewichtsbeheersing door u te helpen een calorietekort te creëren. Er is sprake van een calorietekort als je minder calorieën eet dan je verbrandt. Dit kan tot gewichtsverlies leiden. Hier zijn enkele manieren waarop caloriearme voedingsmiddelen kunnen helpen bij gewichtsbeheersing:

 1. Ze kunnen je helpen een vol gevoel te krijgenwaardoor u gedurende de dag minder kunt eten.
 2. Ze kunnen u helpen uw calorie-inname te verminderen. Door calorierijk voedsel te vervangen door caloriearm voedsel, kunt u uw totale calorie-inname verminderen.
 3. Ze kunnen u helpen uw stofwisseling te stimuleren. Sommige caloriearme voedingsmiddelen, zoals gember en zwarte koffie, kunnen je stofwisseling helpen stimuleren. Dit kan u helpen meer calorieën te verbranden in rust.

Ontdek dit potentieel Dieetplan voor een calorietekort die u kunnen helpen bij het afvallen!

Enkele effecten van het eten van te weinig calorieën zijn:

Als u slechts 0 calorieën eet, zult u op korte termijn waarschijnlijk afvallen, wat niet duurzaam is en tot negatieve gevolgen voor de gezondheid kan leiden. Dit klinkt misschien als een verleidelijk idee, maar het is belangrijk om te begrijpen wat er zou kunnen gebeuren als je dat zou doen:

 • Je lichaam zal essentiële voedingsstoffen missen
 • Algeheel tekort aan energieniveaus in het lichaam
 • Veroorzaakt spierverlies
 • Vermindert de stofwisseling
 • Heeft invloed op de geestelijke gezondheid
 • Verstoorde de slaapcyclus

Uw lichaam zal niet in staat zijn voldoende calorieën te produceren om essentiële functies uit te voeren. Dit zal leiden tot gewichtsverlies en kan ook uw BMI verstoren. U kunt altijd uw gewicht op basis van uw lengte behouden door een BMI-calculator te gebruiken.

Tips voordat u begint met een caloriearm dieet

Hier zijn enkele tips om caloriearm voedsel op een gezondere manier te kiezen en te gebruiken:

1. Kies caloriearme voedingsmiddelen die ook voedzaam zijn

Veel caloriearme voedingsmiddelen zijn goede bronnen van vitamines, mineralen en vezels. Het consumeren van caloriearme dranken kan u helpen de voedingsstoffen binnen te krijgen die u nodig heeft, terwijl u ook kunt afvallen of een gezond gewicht kunt behouden.

2. Vertrouw niet alleen op caloriearm voedsel.

Voedsel zonder calorieën moet met mate worden gebruikt als onderdeel van een gezond dieet in het algemeen. Ze mogen niet worden gebruikt om al uw maaltijden of snacks te vervangen. Om de calorie-inname te controleren, kunt u de caloriecalculator raadplegen.

3. Praat met uw arts of een geregistreerde diëtist.

Als u overweegt om caloriearm voedsel te gebruiken om af te vallen of uw gezondheid te verbeteren, overleg dan eerst met uw arts of een geregistreerde diëtist. Zij kunnen u helpen een veilig en effectief plan op te stellen dat bij u past.

4. Stel een lijst met voedingsmiddelen met 0 calorieën samen

Leer en bestudeer de voedingsmiddelen met de beste nulcalorieën die bij u in de buurt verkrijgbaar zijn, en sorteer vervolgens de lijst met voedingsmiddelen met 0 calorieën op basis van uw smaakvoorkeuren, dieetvereisten en routine.

Veelgestelde vragen

Wat zijn caloriearme voedingsmiddelen?

Voedingsmiddelen zonder calorieën zijn voedingsmiddelen die minimale calorieën bevatten; de energie die nodig is om ze te verteren, annuleert in wezen de calorieën die ze bevatten. Het is echter belangrijk op te merken dat geen enkel voedsel echt calorievrij is, omdat zelfs zeer caloriearme voedingsmiddelen nog steeds enige energie bijdragen.

Welke voedingsmiddelen bevatten nul calorieën, maar vullen wel?

Bepaalde voedingsmiddelen, zoals selderij, komkommers en bladgroenten zoals sla, worden beschouwd als de beste toevoeging als je op zoek bent naar ideeën voor caloriearme drankjes! Ze bevatten zeer weinig calorieën en bieden toch een vol gevoel dankzij het hoge water- en vezelgehalte.

Kan een nulcaloriedieet helpen bij het afvallen?

Ja, het toevoegen van een voedingsmiddelenlijst met 0 calorieën aan uw dieet en het combineren van deze voedingsmiddelen met volwaardige voedingsmiddelen kan uw inspanningen om af te vallen ondersteunen. Het is een gezonde en slimme praktijk die je helpt het gewenste gewicht te bereiken!

Is een caloriedieet geschikt voor mij?

Afhankelijk van uw voedingsbehoeften kan een caloriedieet u op veel manieren helpen. Als u een caloriedieet overweegt om af te vallen, kan het invoeren van een voedingsmiddelenlijst met 0 calorieën u helpen gewicht te verliezen en uw inspanningen te ondersteunen!

Zijn nulcalorische voedingsmiddelen een mythe of een feit?

Het concept van echt caloriearm voedsel is een beetje een mythe. Alle voedingsmiddelen leveren een bepaalde hoeveelheid energie, ook al is deze minimaal. Er zijn voedingsmiddelen met een extreem laag aantal calorieën die kunnen worden opgenomen in een gewichtsbeheersingsplan.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het volgen van caloriearme voedingsmiddelen?

Het opnemen van zeer caloriearme voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit, in uw dieet kan bijdragen aan gewichtsbeheersing en de algehele gezondheid. Deze voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan vitamines, mineralen en vezels, die essentieel zijn voor verschillende lichaamsfuncties.

Hoe helpen caloriearme voedingsmiddelen u om af te vallen?

Voedsel zonder calorieën kan helpen bij het afvallen door een gevoel van volheid en tevredenheid te geven zonder de calorie-inname aanzienlijk te verhogen. Hun hoge water- en vezelgehalte kan helpen de honger onder controle te houden en het totale calorieverbruik te verminderen.

Hoeveel moet ik trainen met een caloriearm dieet?

Lichaamsbeweging is essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn, ongeacht uw dieetplan. Regelmatige lichaamsbeweging kan een evenwichtige eetbenadering aanvullen en bijdragen aan gewichtsverlies, spierbehoud en cardiovasculaire gezondheid.

Waarom tellen groenten als caloriearm voedsel?

Groenten, zoals sla, spinazie en boerenkool, worden vaak als caloriearm voedsel beschouwd vanwege hun extreem lage caloriegehalte. Ze bestaan ​​voornamelijk uit water en voedingsvezels, die voor volume zorgen zonder een significante bijdrage aan calorieën.

Kan een dieetplan met 2000 calorieën voldoende zijn om aan mijn caloriebehoefte te voldoen?

Een dieetplan met 2000 calorieën kan voldoende zijn om aan de caloriebehoeften van veel mensen te voldoen, maar de geschiktheid ervan hangt af van verschillende factoren, waaronder uw leeftijd, geslacht, activiteitenniveau, metabolisme en algemene gezondheidsdoelen. Een dieet met 2000 calorieën kan voldoende energie opleveren om een ​​gezond gewicht te behouden en hun dagelijkse activiteiten te ondersteunen.

Zijn caloriearme voedingsmiddelen een mythe of een feit?

Voedsel zonder calorieën is een mythe. Hoewel sommige voedingsmiddelen een tekort aan calorieën hebben en mogelijk meer energie nodig hebben om te verteren dan ze opleveren, is geen enkel voedsel echt calorievrij. Het concept gaat meer over het onder de aandacht brengen van voedingsmiddelen met een minimale calorische impact en het bevorderen van gezonde, caloriearme keuzes.

Waarom tellen Groenen als Nul Calorie Voedsel?

Bladgroenten worden vaak “nul-calorie” voedingsmiddelen genoemd omdat hun calorische inhoud oppervlakkig is en de energie die nodig is voor de spijsvertering de calorieën die ze leveren kan compenseren. Ze bestaan ​​voornamelijk uit water en vezels en bieden bulk en voedingsstoffen met een minimale calorische impact, waardoor ze een gezonde en caloriearme voedingskeuze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *