Press ESC to close

Oefeningen om buikvet te verminderen


Het verminderen van buikvet kan een inspannende taak zijn, omdat het voornamelijk bestaat uit visceraal vet dat extreem moeilijk te verliezen is. Met regelmatige lichaamsbeweging en een goed dieet is het echter mogelijk om van dat hardnekkige buikvet af te komen. Bovendien is een strakke buik enigszins symbolisch voor een gezond en fit lichaam. Het opnemen van routines zoals crunches, planken, beenverhogingen, Russische wendingen en bergbeklimmers kan zich effectief richten op verschillende delen van de buikstreek. Crunches grijpen op de bovenbuik; planken werken aan de algehele kernsterkte; leg raises richten zich op de onderbuik; Russische wendingen betrekken de obliques; en bergbeklimmers verhogen de hartslag terwijl ze de kern aangrijpen. Het is echter van cruciaal belang om te onthouden dat spotreductie niet mogelijk is; Buikvet verliezen omvat ook een uitgebalanceerd dieet en volledige lichaamstrainingen om buikvet te verliezen. Consistentie en een holistische benadering bij het combineren van gezond eten en veranderingen in levensstijl zijn cruciaal voor het bereiken van blijvende resultaten bij het verminderen van buikvet. Lees verder om meer te weten te komen over de beste oefeningen die u kunnen helpen van buikvet af te komen.

Kunnen oefeningen helpen om buikvet te verminderen?

Oefeningen zijn cruciaal bij het verminderen van buikvet door zich te richten op de ophoping van vetweefsel rond de buik. Het is van cruciaal belang om deel te nemen aan een mix van cardiovasculaire oefeningen en krachttraining. Cardiotrainingen zoals hardlopen, fietsen of intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) verhogen de hartslag en verbranden calorieën, wat het algehele vetverlies bevordert, inclusief de buik, en kan een van de vele oefeningen zijn om buikvet te verliezen.
Bovendien versterken en versterken gerichte buikspieroefeningen zoals crunches, planken, beenverhogingen en draaiingen de kernspieren, wat bijdraagt ​​aan een meer gedefinieerde buik. Vlekkenreductie, vooral in de buikstreek, is echter niet haalbaar; vetverlies vindt plaats door het hele lichaam. Daarom is het combineren van lichaamsbeweging met een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan voedingsstoffen en minder bewerkte voedingsmiddelen van cruciaal belang voor het verminderen van het totale lichaamsvet, inclusief de buik. Consistentie in trainingen en een holistische benadering die lichaamsbeweging en dieetaanpassingen omvat, zijn van fundamenteel belang voor het bereiken van duurzame vermindering van buikvet en een gezonder lichaam. Welnu, u kunt gebruik maken van de Lichaamsvetcalculator om te weten hoeveel vet je moet verbranden.

20 beste oefeningen om buikvet te verminderen

Oefeningen zijn een van de meest effectieve manieren om het opgehoopte vet rond de buik te verliezen. Er zijn talloze oefeningen om buikvet te verminderen, waaronder sprawls, Russian twists, plank, bergbeklimmers en meer. Er zijn ook bepaalde oefeningen die net zo boeiend als nuttig zijn, zoals Zumba, Aerobics of HIIT-training. Je kunt ze in de sportschool doen of thuis als je over de apparatuur beschikt. Veel van deze oefeningen zijn van hoge intensiteit, wat betekent dat ze veel energie vergen. Hieronder staan ​​de 20 beste oefeningen om buikvet te verminderen.

 1. Uitbreidingen
 2. Side-to-side medicijnbal slams
 3. Medicijnbal-slams boven het hoofd
 4. Russische wendingen
 5. Laterale medicijnbal slams
 6. Gewichtheffen
 7. Aerobics
 8. Zumba
 9. Burpees
 10. Bergbeklimmers
 11. Plank
 12. Hardlopen op helling
 13. Stevig wandelen
 14. HIIT-training
 15. Turks opstaan
 16. Krachttraining
 17. Yoga
 18. Hoge knieën springen
 19. Teenaanrakingen
 20. Hurkspringen

Laten we eens in detail kijken naar de oefeningen om buikvet te verminderen.

1. Uitbreidingen

Ook bekend onder de naam “Gorilla Burpe” is het echt een van de spannende trainingen om buikvet te verliezen. Deze oefening maakt deel uit van een krijgskunst genaamd Braziliaans Jiu-Jitsu. Het wordt ook gebruikt door grapplers tijdens schaduwworstelen.

Stappen om wildgroei te doen

Hieronder vindt u de stappen om dit te doen:

 1. Ga rechtop staan ​​met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar en uw knieën en heupen licht gebogen.
 2. Zorg ervoor dat u het gewicht op de bal van uw voet houdt.
 3. Plaats nu beide handen op de grond, dicht bij je voeten, zodra je de vloer raakt, strek je beide benen naar achteren.
 4. Ga in een plankpositie staan ​​en zorg ervoor dat uw schouders, knieën en heupen op één lijn liggen.
 5. Maak nu een explosieve sprong en keer dan terug naar de startpositie.

Voordelen van het doen van wildgroei

Bekijk de voordelen van deze buikvetverbrandingsoefening.

 • Sprawls zijn een geweldige cardiovasculaire oefening. Er is energie voor nodig, waardoor je meer calorieën in je lichaam kunt verbranden. Dit kan helpen om buikvet te verbranden.
 • Sprawls bouwen explosieve kracht op omdat het explosieve bewegingen heeft. Het helpt ook bij het ontwikkelen van uithoudingsvermogen en snelheid.
 • Je kunt thuis uitgebreide oefeningen doen om buikvet te verminderen, omdat er geen speciale apparatuur voor nodig is.

Weet jij wat nog meer kan helpen bij het verliezen van buikvet? Groenten! Bekijk deze eens Groenten voor gewichtsverlies

2. Zijwaartse medicijnbal-slams

De side-to-side medicijnbal slams, zoals de naam al doet vermoeden, is een van de oefeningen om buikvet te verliezen waarvoor een steun nodig is. De oefening wordt gedaan met behulp van een medicijnbal. Je moet de medicijnbal aan beide kanten op de grond slaan. De hoge intensiteit ervan maakt het een van de beste oefeningen om buikvet te verliezen:

Stappen om side-to-side medicijnballen te maken

Hieronder vindt u de stappen om dit te doen:

 1. Ga met je voeten iets breder staan ​​dan je schouders.
 2. Houd de medicijnbal onder je borst.
 3. Houd de bal nu stevig vast en til hem boven je hoofd.
 4. Sla de bal op de rijzijde van je lichaam.
 5. Hurk en pak de bal op en breng hem naar de startpositie.
 6. Herhaal hetzelfde proces aan de andere kant.

Voordelen van het gebruik van zij-aan-zij medicijnballen

Hier zijn de voordelen van deze buikvetverbrandingsoefening.

 • De belangrijkste spiergroepen waarop deze buikvetoefening gericht is, zijn de buikspieren, middenrug, lats en obliques.
 • Deze oefeningen kunnen je ook helpen sterkere bilspieren en quads te ontwikkelen, omdat het hurken vereist, omdat het een van de oefeningen is om buikvet te verminderen.
 • Ten slotte vereist deze oefening veel energie, wat kan helpen bij het verbranden van meer calorieën en het verminderen van buikvet.

Een calorietekort speelt ook een sleutelrol bij het verliezen van buikvet. Kijk hier eens naar Calorietekortdieet

3. Medicijnbal-slams boven het hoofd

De Overhead Medicine Ball Slams is een andere variant van de Medicine Ball Slam. Het is een van de meest effectieve oefeningen om buikvet te verliezen. Het wordt ook gedaan met behulp van een medicijnbal. Bij deze oefening worden verschillende spiergroepen aangesproken, waaronder kern, armen, benen, bilspieren, rug en schouders. Het is ook bekend dat de oefening het uithoudingsvermogen verbetert en buikvet verbrandt.

Stappen om Overhead Medicine Ball Slams te doen

Hieronder vindt u de stappen om deze oefeningen te doen om buikvet te verliezen:

 1. Ga rechtop staan ​​met uw voeten op heupbreedte uit elkaar, buig uw knieën lichtjes en houd de medicijnbal recht boven uw hoofd.
 2. Sla nu de bal voor je op de grond.
 3. Vang de bal na een stuiter en breng hem terug over je hoofd. Herhaal hetzelfde proces een paar keer.

Voordelen van het doen van Medicine Ball Slams

Bekijk de voordelen van deze buikvetverminderende oefening.

 • Dit is een geweldige oefening om je schouders, rug en core te trainen.
 • Het is een van de beste oefeningen om buikvet te verliezen en het vereist ook veel energie om te presteren.

Bekijk deze eens Drankjes voor gewichtsverlies je kunt krijgen nadat je hebt gezweet.

4. Russische wendingen

Russian Twists is niet alleen een van de geweldige oefeningen om buikvet te verliezen, maar ook een geweldige oefening om je schouders en core sterker te maken. Het is inderdaad een van de beste oefeningen om buikvet te verliezen.

Stappen om Russische twists te doen

Hieronder vindt u de stappen om deze buikvetoefening te doen.

 1. Ga op de grond zitten, til uw benen op en buig ze lichtjes.
 2. Leun nu achterover zodat uw romp en benen een V-vorm vormen. Dit zal je kern aanspreken.
 3. Breng uw lichaam in evenwicht en houd uw benen stil. Draai uw romp heen en weer. Zorg ervoor dat u goed ademhaalt.
 4. Veel worstelaars zien dit als de beste oefening om buikvet te verliezen.

Wist je dat vezels je ook kunnen helpen om van dat buikvet af te komen? Hier zijn een paar Voedingsmiddelen rijk aan vezels

Voordelen van het doen van Russische twists

Bekijk de voordelen van deze oefeningen om buikvet te verliezen.

 • Russische twists zijn een van de beste oefeningen om thuis buikvet te verliezen, omdat ze de snelheid waarmee calorieën worden verbrand aanzienlijk verhogen.
 • Russische wendingen zijn ook nuttig bij het effectief toevoegen van kracht aan je buikspieren en schuine buikspieren en zijn daarom een ​​van de beste oefeningen om buikvet te verliezen.

5. Laterale medicijnbal-slams

Dit is nog een andere variant van de medicijnbal-slams. Dit is weer een van de meest opwindende en effectieve oefeningen om buikvet te verminderen, omdat het een hoog energieniveau vereist, wat kan helpen bij het verbranden van meer calorieën.

Stappen om laterale medicijnbalslagen uit te voeren

Hieronder vindt u de stappen om deze oefeningen te doen om buikvet te verliezen:

 • Ga naast een muur staan ​​met je rechterzijde ernaartoe gericht. Houd een medicijnbal vast.
 • Stap nu zijwaarts naar buiten en weg van de muur. Zorg ervoor dat u uw voeten op schouderbreedte houdt.
 • Buig je knie lichtjes en zet je kern vast.
 • Draai in één vloeiende beweging uw lichaam opzij, waarbij u de medicijnbal naar de muur richt.
 • Vang de medicijnbal terwijl deze naar je toe komt en herhaal hetzelfde proces.

Voordelen van het doen van laterale Medicine Ball Slams

Bekijk de voordelen van deze buikvetverminderende oefening.

 • Lateral Medicine Ball Slams is echt een van de meest effectieve oefeningen om buikvet te verliezen en het helpt ook om je schouders, borst en buikspieren sterker te maken.
 • Omdat deze oefening veel uithoudingsvermogen en energie vereist, kan het helpen om meer calorieën te verbranden, wat resulteert in vermindering van buikvet.
 • Deze oefeningen om buikvet te verliezen zijn ook een goede cardiovasculaire oefening.

Als u net begint met afvallen, zorg er dan voor dat u dit volgt 7-daags dieetplan voor gewichtsverlies

6. Gewicht heffen

Gewichtheffen is een van de beste oefeningen die u kunt doen om buikvet te verminderen. Wanneer u gewichten heft, verbrandt uw lichaam veel calorieën. Daarom moeten verzwaarde oefeningen om buikvet te verminderen zeker deel uitmaken van uw routine. Dit gecombineerd met een calorietekort kan helpen het buikvet te verminderen. Er zijn veel krachttrainingsoefeningen die je kunt doen, zoals

 1. Squats
 2. Uitvallen
 3. Gewogen jump-squats en meer.

We zullen het hebben over hoe je squats kunt doen.

Stappen om squats te doen

Hieronder vindt u de stappen om deze buikvetoefening te doen.

 1. Ga rechtop staan ​​met je voeten iets breder dan je heupen.
 2. Duw je heupen naar achteren terwijl je op je knieën buigt en in een gehurkte positie zit.
 3. Zorg ervoor dat uw knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn.
 4. Druk op je hielen, ga rechtop staan ​​en herhaal hetzelfde proces.

Voordelen van het doen van squats

Hier zijn de voordelen van deze buikvetverminderende oefening.

 • Squats zijn geweldig voor je onderlichaam, het helpt bij het opbouwen van kracht in de quads, bilspieren en kuiten.
 • Gewogen squats kunnen erg veel kracht vergen, wat u kan helpen meer calorieën te verbranden en buikvet te verliezen.
 • Het mooie van deze oefeningen om buikvet te verliezen is dat je het overal kunt doen, zonder apparatuur. Jump squats vallen ook onder een van de meest effectieve oefening om de hoogte te vergroten.

7. Aerobics

Het woord aeroob betekent zuurstof. Aërobe oefeningen zijn geweldig voor uw cardiovasculaire gezondheid. Het helpt ook bij het verlagen van de bloeddruk en het cholesterol in het lichaam. Een van de gemakkelijkste aerobe oefeningen om buikvet te verminderen is touwtjespringen, een van de beste oefeningen om maagvet te verliezen voor vrouwen.

Stappen om touwtjespringen te doen

Hieronder vindt u de stappen om deze buikvetoefening te doen.

 1. Ga rechtop staan ​​met beide voeten in het midden van het touw.
 2. Hef nu uw handen op ter hoogte van uw oksels.
 3. Draai nu met beide handen het touw rond en spring.
 4. Doe het een paar minuten, ontspan en herhaal.

Voordelen van touwtjespringen

 • Aërobe oefeningen zijn echt goed voor het hart. Het helpt ook de bloeddruk in het lichaam te verlagen.
 • Touwtjespringen is een van de meest effectieve oefeningen om maaggevechten te verliezen, omdat het veel uithoudingsvermogen en energie vereist, waardoor uiteindelijk meer calorieën worden verbrand.

Laat je inspanningen niet verloren gaan door te wachten op rommel na het touwtjespringen. Bereken de calorieën in uw eten met a Voedselcaloriecalculator

8. Zumba

Zumba werd in 2001 opgericht door Alberto Perez in de Verenigde Staten. Sindsdien is het niet alleen populair geworden als dans, maar ook als fitnessroutine. Men kan profiteren van Zumba omdat het helpt bij het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het evenwicht en de behendigheid. Het is een echte oefening om buikvet te verminderen die je in je arsenaal moet hebben.

Stappen om Zumba te doen

Hieronder vindt u de instructies voor deze buikvetoefening.

Om te weten hoe je Zumba moet doen, moet je je inschrijven voor een Zumba-les. Er zijn verschillende soorten Zumba-lessen, zoals Aqua Zumba en Zumba Step. De voordelen van moderne technologie zijn groot genoeg om alle luxe in het comfort van uw huis zelf te bieden. Je kunt er ook voor kiezen om je in te schrijven voor online Zumba-lessen en te dansen op de bombastische deuntjes.

Voordelen van het doen van Zumba

 • Zumba zal je zeker laten zweten. Het is geweldig voor uw cardiovasculaire gezondheid en helpt ook om het lichaam wendbaarder te maken. Zorg er daarom voor dat u deze oefeningen om buikvet te verminderen aan uw dagelijkse oefeningen toevoegt.
 • Het kost veel energie, wat betekent dat je veel calorieën verbrandt terwijl je het doet. Daarom zal het je helpen om van dat buikvet af te komen.

Ben je van plan iets eiwitrijks te eten na het doen van Zumba? Probeer dit eens Eiwitcalculator

9. Burpees

Burpees zijn behoorlijk bekend in de fitnesswereld. Het is eigenlijk een tweedelige oefening die bestaat uit een push-up en vervolgens een sprong in de lucht. Het vereist veel energie en uithoudingsvermogen en is een geweldige oefening om buikvet voor mannen te verminderen.

Stappen om Burpees te doen

Hieronder vindt u de stappen om deze buikvetoefening te doen.

 1. Ga rechtop staan ​​en zorg ervoor dat uw voeten op schouderbreedte uit elkaar staan.
 2. Buig jezelf nu in een gehurkte positie door je heupen en knieën te buigen.
 3. Plaats uw handen voor u op de grond.
 4. Leun nu met beide benen achterover zodat je in een plankpositie terechtkomt.
 5. Doe regelmatig een push-up.
 6. Druk met je armen omhoog en breng je voeten naar voren.
 7. Sta rechtop en maak een sprong.

Voordelen van het doen van Burpees

Bekijk de voordelen van deze buikvetverminderende oefening.

 • Burpees is een training met hoge intensiteit en vereist veel energie en uithoudingsvermogen, wat betekent dat er meer calorieën uit het lichaam worden verbrand. Dit maakt het een zeer effectieve oefening om buikvet te verminderen.
 • Burpees richten zich zowel op je onderlichaam als op je bovenlichaam.
 • De oefening is ook nuttig bij het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid.

Als Burpees niet voor jou werken, dan is dit het volgende Hoe buikvet te verminderen

10. Bergbeklimmers

Bergbeklimmers staan ​​ook bekend onder de naam hardloopplanken en zijn een van de meest veeleisende oefeningen om te doen. Deze oefening probeert de bewegingen van bergbeklimmers te kopiëren, maar dan in een plankpositie op de vloer. Het is een van de beste oefeningen om thuis buikvet te verliezen, omdat het veel energie en uithoudingsvermogen vereist.

Stappen om bergbeklimmers te doen

Hieronder vindt u de stappen om deze buikvetoefening te doen.

 1. Ga eerst in een plankpositie staan.
 2. Je handen moeten ongeveer op schouderbreedte uit elkaar staan, je rug moet plat zijn en je buikspieren aangespannen.
 3. Trek je rechterknie in je borst.
 4. Wissel nu van been, trek één knie naar buiten en breng de andere naar binnen.
 5. Doe dit nu zo snel als je kunt.

Gezondheidsvoordelen van bergbeklimmers

De gezondheidsvoordelen van deze buikvetverminderende oefening zijn als volgt.

 • Bergbeklimmers zijn een samengestelde oefening, wat betekent dat ze zich op meer dan één spier tegelijk richten.
 • Als je een betere mobiliteit wilt, dan zijn dit een van de beste oefeningen voor jou.
 • Dit is een van de beste oefeningen om buikvet te verminderen en is ook heel goed voor het hart.

11. Plank

Planken zijn een van de beste oefeningen voor je core. Er zijn ook verschillende varianten van een plank. Planken kunnen een hele uitdaging zijn als je ze met extra gewichten doet. Dit maakt ze echt goed voor de oefeningen om buikvet te verminderen.

Stappen om plank te doen

Hieronder vindt u de stappen om deze buikvetoefening te doen.

 1. De eerste stap zou zijn om uw handen onder uw schouders te plaatsen.
 2. Plaats uw tenen op de grond en zorg ervoor dat ze stabiel zijn en span vervolgens uw bilspieren aan.
 3. Kijk naar dezelfde plek op de vloer, dit zal helpen de wervelkolom te neutraliseren.
 4. Houd deze positie zo lang mogelijk vast.

Voordelen van het doen van plank

Hier zijn de voordelen van deze buikvetverminderende oefening.

 • Door planken te doen, krijg je een betere buikkracht.
 • Planken kunnen je ook helpen om je kernkracht en stabiliteit te verbeteren.

12. Hardlopen op helling

Hellinglopen is uitdagender, maar ook leuker dan gewoon hardlopen. Meestal wordt dit gedaan op een hellende loopband. Hardlopen op helling wordt beschouwd als een van de beste trainingen om buikvet te verliezen.

Stappen om op hellingen te rennen

 1. Zorg ervoor dat u wat warming-up en rek- en strekoefeningen doet voordat u op een hellende loopband gaat hardlopen.
 2. Stap op de hellingloopband, zet de snelheid laag en loop een paar minuten.
 3. Verhoog geleidelijk de snelheid en begin te rennen. Je kunt ook de helling verhogen voor meer intensiteit. Deze oefeningen om buikvet te verminderen zullen ervoor zorgen dat je uithoudingsvermogen en kracht worden getest.

Gezondheidsvoordelen van hardlopen op hellingen

Bekijk de voordelen van deze buikvetverminderende oefening.

 • Hellinglopen is erg veeleisend en als je wat buikvet wilt verliezen, is dit een van de beste buikvetoefeningen.
 • Hardlopen is ook erg gunstig voor de cardiovasculaire gezondheid. Het helpt ook bij het verlagen van de hoge bloeddruk en de bloedsuikerspiegel in het lichaam.
 • Hoog cholesterolgehalte? Probeer hellinglopen! Het is een van de beste oefeningen om buikvet te verminderen.

13. Stevig wandelen

Stevig wandelen is een stuk beter dan gewoon wandelen. Het is een aërobe oefening met matige intensiteit. Mensen van alle leeftijden kunnen het doen en er is geen speciale uitrusting voor nodig. Het is een van de gemakkelijkste oefeningen om buikvet bij vrouwen te verminderen.

Stappen om stevig te wandelen

 1. Stevig wandelen is vergelijkbaar met wandelen, maar dan in een iets hoger tempo.

Gezondheidsvoordelen van stevig wandelen

 • Stevig wandelen kan goed zijn voor uw stofwisseling. Het kan ook uw botten en gewrichten sterker maken.
 • Elke vorm van lichaamsbeweging, inclusief stevig wandelen, kan zeer gunstig zijn voor uw geestelijke gezondheid.

14. HIIT-training

HIIT workout staat voor hoge intensiteit en intervaltraining. Het gaat om rondes en oefeningen die de hartslag van een persoon verhogen tot bijna 80% van zijn maximale hartslag. Dan zijn er korte periodes die bestaan ​​uit oefeningen en bewegingen met een lage intensiteit. Een HIIT-training is een van de geweldige oefeningen om buikvet te verminderen.

Hoe HIIT-training te doen

Hieronder vindt u de stappen om deze buikvetoefening te doen.

 1. Voer 30 seconden zijwaartse lunges uit en vervolgens 15 seconden langzame marsen op de plaats.
 2. Doe nu 30 seconden squats en 15 seconden langzame marsen.
 3. Herhaal hetzelfde

Voordelen van het doen van HIIT-training

 • HIIT-trainingen zijn geweldig als u uw uithoudingsvermogen en kracht wilt vergroten en uw hart gezond wilt houden.
 • Omdat deze oefening intens is, kan het je ook echt helpen om wat vet van je buik kwijt te raken. Het is een van de beste trainingen om thuis buikvet te verliezen.

Als u van plan bent wat gewicht van uw middel af te werpen, moet u oefeningen met een hoge intensiteit doen om buikvet te verminderen. HIIT-trainingen kunnen u misschien helpen het antwoord te vinden Hoe 10 kg afvallen in 7 dagen.

15. Turkse opstaan

De Turkse opstaan ​​is een oefening waarbij bijna elke spier in het lichaam betrokken is. Het wordt uitgevoerd door met één hand een vrij gewicht boven uw hoofd te houden en op te staan ​​door een reeks bewegingen en patronen. Het kan een van de oefeningen zijn om buikvet te verminderen als je het doet voor hogere herhalingen en het gewicht en de intensiteit verhoogt en helpt bij oefeningen om buikvet te verminderen.

Hoe Turkse GetUp te doen

Hier zijn de voordelen van deze buikvetverminderende oefening.

 1. Ga op je rug liggen met een kettlebell in je rechterhand. Zorg ervoor dat deze zich voor uw rechterschouder bevindt.
 2. Buig nu uw rechterbeen en plaats de vloer plat op de vloer. Strek uw linkerbeen en arm langzaam opzij, in een hoek van ongeveer 90-45 graden.
 3. Druk de kettlebell omhoog en kom omhoog met uw linkerhand.

Voordelen van het doen van de Turkse opstaan

 • Bij een Turkse opstaan ​​kunnen veel spieren in het lichaam worden betrokken, zoals de schouders, rug, triceps en meer.
 • Het doen van deze oefening is erg goed voor je kern, omdat het helpt deze te verbeteren.
 • Deze oefening kan ook uw spiercoördinatie verbeteren.

16. Krachttraining

Krachttraining wordt ook wel weerstandstraining genoemd. In eenvoudige woorden: je bouwt meer kracht op door meer weerstand toe te voegen aan je bewegingen en oefeningen. Het kan erg gunstig zijn voor het lichaam, omdat het kan helpen bij gewichtsverlies, meer kracht en spiermassa. Krachttraining is enorm omdat het veel beweging en sport met zich meebrengt. Eén daarvan is deadlift. Zorg er daarom voor dat u deze oefeningen om buikvet te verminderen in uw routine heeft.

Stappen om deadlift te doen

 1. De eerste stap zou zijn om de halter voor te bereiden.
 2. Ga nu dicht bij de halter staan ​​met je schenen er dichtbij en je voeten iets naar buiten gericht.
 3. Leun achterover en pak de halter. Zorg ervoor dat u de halter goed vastpakt.
 4. Til nu de halter op met een rechte rug en de bilspieren ingeschakeld.

Voordelen van deadlift

 • Deadlift bouwt de kracht van het onderlichaam op. Het verbetert ook de sterkte van de bilspieren.
 • Het kan ook helpen veel calorieën te verbranden. In combinatie met een calorietekort kan het een hele goede buikvetoefening zijn.

17. Yoga

Als het gaat om oefeningen om buikvet te verminderen, denk je niet aan yoga. Er zijn echter bepaalde houdingen die erg intens zijn en je kunnen helpen wat calorieën te verbranden en die kunnen worden opgenomen in de oefeningen om buikvet bij vrouwen te verminderen. Plankpose is een voorbeeld van de yoga-oefeningen om buikvet te verminderen.

Hoe je de plankhouding doet

 1. Ga plat op de grond liggen met je gezicht naar de grond gericht.
 2. Til nu uw lichaam met beide handen op, alsof u een push-up gaat doen.
 3. Span je buikspieren aan en houd deze positie een tijdje vast.

Voordelen van het doen van Plank Pose

 • De plankhouding of Chaturanga Dandasana is een moeilijke houding om te doen. Het vereist een goede buikkracht.
 • Als je het met wat gewicht doet en het lang genoeg duurt, kan het je helpen een aanzienlijke hoeveelheid calorieën te verbranden. Daarom kan het een effectieve buikvetoefening blijken te zijn.

18. Springen met hoge knieën

Hoogkniespringen is een zeer intensieve en energievragende oefening. Het kan je helpen om in korte tijd veel calorieën te verbranden. Het is een van de beste oefeningen om buikvet te verminderen.

Hoe je met hoge knieën springt

 1. Ga rechtop staan ​​en zorg ervoor dat uw voeten op schouderbreedte uit elkaar staan.
 2. Kijk vooruit en open je borst.
 3. Breng je knieën naar je middel en land langzaam op de bal van je voeten.
 4. Herhaal met het andere been.

Voordelen van springen op hoge knieën

 • Als je wat buikvet wilt verliezen, dan is dit een goede buikvetoefening. Het vereist continue bewegingen in een continu tempo.
 • Het kan ons onderlichaam sterker maken. Het kan ook helpen de balans en behendigheid te verbeteren.
 • Deze oefeningen om buikvet te verminderen kun je thuis doen.

19. Fietsen

Fietsen helpt je veel calorieën te verbranden. Het is ook gunstig bij het verbeteren van het uithoudingsvermogen en verhoogt ook de kracht van het onderlichaam. U kunt een fiets in de sportschool gebruiken om te fietsen of een gewone fiets gebruiken.

Hoe je moet fietsen

 1. Het is echt om te fietsen. Zorg ervoor dat u een rechte houding aanhoudt en uw quads en kuiten aanspant.

Voordelen van fietsen

 • Fietsen kost veel energie en zorgt ervoor dat je veel calorieën verbrandt. Het kan erg nuttig zijn als je wat gewicht probeert te verliezen, vooral buikvet.
 • Fietsen helpt ook om de kracht van het onderlichaam te verbeteren, omdat u uw onderlichaam voortdurend gebruikt.
 • Het is ook een geweldige cardiovasculaire oefening. Het kan ook helpen om de cholesterol- en bloedsuikerspiegel in het lichaam te verlagen. Het kunnen voor veel mensen de beste oefeningen zijn om buikvet te verminderen.

20. Hurkspringen

Als je sterkere benen wilt, is squatjumpen een geweldige oefening voor jou. Het kan van cruciaal belang voor u zijn als u wat buikvet wilt verliezen. Het is een training met hoge intensiteit en maakt ook deel uit van veel HIIT-trainingen.

Hoe je squatspringen doet

 1. Ga met de voeten op schouderbreedte uit elkaar staan ​​en buig je knieën lichtjes.
 2. Buig je knieën en ga in de gehurkte positie.
 3. Beweeg nu het lichaam omhoog met behulp van uw onderlichaam.
 4. Daal af met je benen en ga in de gehurkte positie voor een nieuwe sprong.

Voordelen van squatspringen

 • Net als veel van de oefeningen op deze lijst is dit ook een training met hoge intensiteit. Het is geweldig voor het vergroten van het uithoudingsvermogen en de kracht. Het kunnen voor veel mensen de beste oefeningen zijn om buikvet te verminderen.
 • Het is ook heel goed voor je hart, omdat het een goede aërobe oefening is.
 • De intensiteit en het calorieverbrandingsvermogen van deze training maken het een van de beste trainingen om thuis buikvet te verliezen.

Wat is de beste oefening om buikvet bij vrouwen te verminderen?

De beste oefeningen om buikvet bij vrouwen te verminderen zijn aërobe oefeningen. Praktische oefeningen voor het verminderen van buikvet bij vrouwen zijn onder meer cardio- en krachttraining. Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), zoals sprinten of springen, verbrandt calorieën en verbrandt buikvet. Neem kernversterkende oefeningen op, zoals planken, Russische twists, fietscrunches en beenverhogingen om de buikspieren te versterken en aan te spannen. Yoga of Pilates kunnen de algehele lichaamsversteviging bevorderen en de flexibiliteit en kernkracht bevorderen. Het verminderen van vlekjes is echter een uitdaging, dus het combineren van deze oefeningen met een uitgebalanceerd dieet en een consistente trainingsroutine is van vitaal belang voor algeheel vetverlies, inclusief het verminderen van buikvet. Spring ook eens binnen om de 7 dagen afslankdieetplan om uw gezondheidsdoelen te bereiken.

Wat is de beste oefening om buikvet voor mannen te verminderen?

De oefeningen om buikvet voor mannen te verminderen zijn Burpees. Het is een van de meest opwindende, intense en energievragende oefeningen. Het is eigenlijk een samengestelde oefening, wat betekent dat er meerdere oefeningen in zitten. Deze oefening richt zich ook op verschillende spiergroepen. Het helpt ook om veel calorieën te verbranden, wat erg effectief kan zijn bij het verliezen van buikvet, waardoor het een van de beste oefeningen is om buikvet voor mannen te verminderen. Daarnaast omvatten oefeningen voor het verminderen van buikvet bij mannen cardiotraining zoals hardlopen, fietsen of intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT). Voeg krachttrainingsoefeningen toe zoals deadlifts, squats en planken om spieren op te bouwen en de stofwisseling te stimuleren, waardoor het algehele vetverlies wordt bevorderd en buikvet wordt aangepakt. Naast oefeningen kan men ook een Dieetplan voor gewichtsverlies van 85 tot 60 kg voor betere resultaten.

Voordelen van oefeningen om buikvet te verliezen

De verschillende trainingen om buikvet te verliezen omvatten het beoefenen van bepaalde yogahoudingen, het dansen op Latijns-Amerikaanse muziek met Zumba, het doen van krachttraining, HIIT-trainingen en veel aerobics. Het wegwerken van het buikvet is echter niet het enige voordeel van trainingen om buikvet te verliezen. De andere gezondheidsvoordelen zijn onder meer het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het verlagen van het risico op diabetes en het bevorderen van het algehele welzijn van onze gezondheid. Hieronder staan ​​enkele van de opmerkelijke gezondheidsvoordelen van trainingen om buikvet te verliezen.

1. Lager risico op hartziekten

Wanneer u buikvet, dat uitsluitend uit vet bestaat, verliest, verkleint u de kans op hartaandoeningen zoals coronaire hartziekte. Regelmatige oefeningen om buikvet te verminderen bieden tal van voordelen die verband houden met een lager risico op hartaandoeningen. Het kwijtraken van buikvet door consistente fysieke activiteit vermindert het totale gewicht en het vetpercentage van het lichaam, vooral rond visceraal vet – een belangrijke risicofactor voor hartziekten. Bovendien verbetert lichaamsbeweging de cardiovasculaire gezondheid door de hartfunctie te verbeteren, het cholesterolgehalte te verlagen, de bloeddruk te reguleren en de bloedsomloop te stimuleren. Deze gecombineerde effecten verminderen het risico op hartziekten en aanverwante aandoeningen, waardoor een betere hartgezondheid en algeheel welzijn worden bevorderd.

2. Lager risico op diabetes

Gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2 zijn chronisch en als je er eenmaal mee te maken hebt, is het heel moeilijk om ermee om te gaan. Als uw lichaamsvetpercentage hoog is, is de kans dat u diabetes type 2 heeft ook groter. Daarom is het echt essentieel om uw lichaamsvet op een gezond niveau te houden. Buikvet, vooral visceraal vet, is gekoppeld aan insulineresistentie, een voorloper van diabetes type 2. Door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, voornamelijk oefeningen gericht op buikvet, kunnen individuen hun algehele lichaamsvetpercentage verlagen, de insulinegevoeligheid verbeteren en de bloedsuikerspiegel reguleren. Dit helpt het risico op het ontwikkelen van diabetes te verminderen of de progressie ervan te beheersen, wat de aanzienlijke impact van lichaamsbeweging op het verminderen van diabetesrisicofactoren aantoont en een betere metabolische gezondheid bevordert.

3. Lager risico op hoog cholesterol

Een hoog cholesterolgehalte kan grote schade aanrichten aan uw gezondheid. Het kan de slagaders naar het hart blokkeren, wat tot een hartaanval kan leiden. Wanneer u gewicht verliest vanuit de buik, verliest u feitelijk het slechte vet dat in het lichaam is opgeslagen, wat erg goed kan zijn voor uw gezondheid. Buikvet, vooral visceraal vet, wordt in verband gebracht met een verhoogd LDL (slecht) cholesterolgehalte en een verlaagd HDL (goed) cholesterol, waardoor het risico op hartziekten toeneemt. Regelmatige fysieke activiteit helpt het algehele lichaamsvet te verminderen, vooral rond de buik, wat leidt tot een verbeterd cholesterolgehalte.

4. Betere gezondheid

Het is iets waar we het allemaal mee eens kunnen zijn. Afvallen van het lichaam kan uw algehele gezondheid verbeteren. Het kan ervoor zorgen dat je je mentaal en fysiek beter voelt. Bovendien kan het verwijderen van dat hardnekkige vet uit uw lichaam u op afstand houden van verschillende gezondheidsproblemen en meer jaren aan uw leven toevoegen.

Expertrecensie over oefeningen om buikvet te verminderen

Buikvet kan een negatieve invloed hebben op zowel uw gezondheid als uw zelfvertrouwen. Daarom is het echt nodig om het onder controle te houden. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om buikvet te verbranden, zoals burpees, squat jumps, planken en meer. Deze oefeningen helpen niet alleen om het hardnekkige vet in uw lichaam te verminderen, maar komen ook uw cardiovasculaire gezondheid ten goede. Kernversterkende routines zoals planken, Russische wendingen en fietscrunches activeren de buikspieren, wat helpt bij het versterken en vormgeven van de buik. Cardio-oefeningen zoals hardlopen, fietsen of intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) verbranden effectief calorieën, wat bijdraagt ​​aan het algehele vetverlies, inclusief buikvet. Consistentie en variatie zijn de sleutelwoorden. Een gevarieerde trainingsroutine pakt buikvet aan en bevordert de algehele gezondheid en conditie. Het combineren van oefeningen met een uitgebalanceerd dieet bevordert duurzaam gewichtsverlies en spierontwikkeling, waardoor een gespierder en slanker lichaam ontstaat. Technieken voor stressvermindering en voldoende slaap ondersteunen het hormonale evenwicht en helpen verder bij het verminderen van buikvet.

Referenties

Boutcher, Stephen H. 2010. “Intermitterende training met hoge intensiteit en vetverlies.” NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2991639/.

Brennan, M., en Beat Knechtle. 2021. “Wetenschappelijke uitdagingen op het gebied van de theorie van vetverbranding door inspanning.” NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8290478/.

“Richten op buikvet – Harvard Health Publishing.” 2021. Harvard Gezondheid. https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/taking-aim-at-belly-fat

Veelgestelde vragen

1. Met welke oefening verbrand je het meeste buikvet?

Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), waarbij intensieve trainingsoefeningen worden gecombineerd met korte rustperioden, verbrandt effectief calorieën en richt zich op buikvet. Samengestelde oefeningen zoals squats, deadlifts en cardio-activiteiten zoals hardlopen of fietsen verhogen de hartslag en helpen bij het algehele vetverlies, inclusief de buik, en dit is hoe je buikvet kunt verliezen door te sporten.

2. Hoe kan ik mijn buikje in 7 dagen verkleinen?

Aanzienlijke wekelijkse veranderingen zijn onwaarschijnlijk, maar planken, crunches en een uitgebalanceerd dieet kunnen de vooruitgang een impuls geven. Concentreer u op trainingen met hoge intensiteit, verminder geraffineerde suikers en bewerkte voedingsmiddelen en blijf gehydrateerd. Consistentie is van cruciaal belang voor de vermindering van buikvet op de lange termijn.

3. Wat zijn 3 oefeningen om buikvet te verliezen?

Cardio met hoge intensiteit, zoals hardlopen, fietsen of HIIT-trainingen, verbrandt effectief calorieën. Samengestelde oefeningen zoals squats of deadlifts betrekken ook meerdere spiergroepen, wat helpt bij het algehele vetverlies. Gerichte buikbewegingen zoals planken en crunches versterken ook de kernspieren.

4. Hoe snel buikvet verliezen?

Het combineren van intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan volwaardige voeding, een verminderde suikerinname en voldoende hydratatie kan het verlies van buikvet versnellen. Significante veranderingen met behulp van oefeningen om buikvet te verminderen kosten echter tijd; consistentie in lichaamsbeweging en dieet blijft cruciaal voor duurzame en blijvende resultaten en dit is hoe je buikvet kunt verliezen door te sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *