Press ESC to close

CARDIO

Cardio en Afvallen

loopband

Voorheen dacht men vaak dat cardio dé oplossing was voor overgewicht, toch is dit niet helemaal waar. Cardio kan dan wel je energieverbruik verhogen waardoor je sneller een negatieve energiebalans creëert en je dus uiteindelijk afvalt. Het kan je dus wel degelijk helpen bij het afvallen, toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Kwaliteit is als het om cardio gaat een stuk belangrijker dan de kwantiteit. Cardio is slechts een hulpmiddel voor het afvallen, het heeft vaak geen zin om cardio trainingen te doen als je daarnaast eet wat je wilt en niet je voedingspatroon aanpast. Je voedingspatroon aanpassen is belangrijk dan cardio of andere vormen van sport. Wel is het een goed hulpmiddel om sneller een negatieve energiebalans te creëren en het is natuurlijk erg gezond voor je lichaam. Vergeet niet dat afvallen een lastig proces is, waarvan cardio een onderdeel kan zijn, maar uiteindelijk is een combinatie van gezonde voeding, voldoende slaap en genoeg beweging dé oplossing is om voor eens en voor altijd van die overtollige kilo’s af te komen.

Maak cardio zo leuk mogelijk

Als eerst is het belangrijk dat je een vorm van cardio kiest die je leuk vindt, ga dus niet hardlopen als je het iedere keer met de grootste tegenzin moet gaan doen. Dat je niet iedere keer zin hebt om te gaan is heel normaal, maar het moet niet altijd met tegenzin gaan. Probeer iets te vinden wat je leuk vindt of maak het zelf leuker door muziek te lusiteren of een gesproken boek, ga eens samen met vrienden of vriendinnen wandelen, zwemmen of fietsen. Probeer het zo leuk en zo fijn mogelijk voor jezelf te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook je lievelings serie of film kijken terwijl je aan het sporten bent, zet een crosstrainer of fiets in je woonkamer, de tijd zal dan veel sneller gaan en soms zul je niet eens doorhebben dat je aan het sporten bent. Of spreek met jezelf af dat je pas je lievelings serie mag kijken nadat je gesport hebt.

Je houdt het langer vol als het leuk is

boksen

Als je een sport kiest die je leuk vindt, houd je het langer vol en zal je uiteindelijk ook betere resultaten behalen. Vergeet ook niet om te varieren. Net zoals het belangrijk is om gevarieerd te eten, is het ook belangrijk dat je met cardio trainingen varieert. Loop dus niet iedere week hetzelfde rondje of ga niet iedere week op de zelfde tijd op de crosstrainer. Varieer verschillende vormen cardio en probeer eens wat nieuwe dingen. Zorg ook dat je de duur afwisselt van je trainingen en de intensiteit er van. Wanneer je hardloopt, ga dan eens eventjes helemaal voluit en zak dan weer langzaam terug naar de constante snelheid die je ervoor had. Op die manier moet je lichaam zich telkens aanapassen en daarvoor moet je lichaam hard werken. Wanneer je week in week uit dezelfde dingen doet, went je lichaam er na een tijdje aan en zal het niet meer hetzelfde effect hebben als in het begin.

Vet verbranden met cardio

Wat ook erg belangrijk is en wat vaak nog wordt onderschat bij cardio is je hartslag. Vaak denken mensen dat je zo hard en zo lang mogelijk moet rennen om zo het meeste vet te verliezen toch is dit niet zo. Om zo optimaal mogelijk vet te verbranden met cardiotraining, moet je rekening houden met je hartslag. Wanneer je er boven of en onder komt is je vetverbranding niet optimaal. Zorg er daarom voor dat je hartslag tussen de 120 en 150 slagen per minuut blijft en als je sprint niet boven de 170. Het is dus verstandig om een hartslagmeter aan te schaffen, maar als je het geld hier niet voor hebt kun je ook het volgende aanhouden: het tempo is niet goed als je nog gewoon kunt kletsen of praten, maar pas op als je merkt dat je buiten adem raakt.

Cardio en krachttraining

hardlopen

Hier boven hadden we het al over gevarieerde en afwisselende trainingen, nog beter is een combinatie van cardio en krachttraining. Door krachttraining ontwikkel je meer spieren, spieren gebruiken energie, zelfs in rust. Hoe meer spieren jij hebt hoe meer calorieën je dus zult verbruiken, ook buiten de sportschool. Vergeet daarnaast niet dat sport, in welke vorm dan ook, geen groot effect zal hebben zonder dat jij je voeding ook aanpast. Want zolang jij je voeding niet aanpast zullen jouw cardiotrainingen helaas weinig resultaat opleveren. Bestel daarom ons gloednieuwe en betrouwbare afvallen boek, met meer dan 150 heerlijke én gezonde recepten. Daarnaast ontvang je tijdelijk een gratis extra boek met alle informatie over afvallen, motivatie en voeding. Zeg dus dag tegen alle onnodige en dure dieetproducten en dieetschema’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *