Press ESC to close

SIXPACK ONTWIKKELEN MET BUIKSPIEROEFENINGEN: IS HET MOGELIJK

Sixpack ontwikkelen met buikspieroefeningen: is het mogelijk?

strakke-buik

Wil je een sixpack ontwikkelen met buikspieroefeningen? In dit artikel gaan we onderzoeken of het mogelijk is om met buikspieroefeningen een sixpack te krijgen. We laten je zien welke oefeningen je kunt doen en hoe je jouw voedingspatroon en levensstijl hiervoor moet aanpassen.

Buikspieroefeningen

Je kunt onder andere de volgende buikspieroefeningen doen:

Deze oefening is vrij zwaar om uit te voeren en je hebt er een rekstok of paal voor nodig. Allereerst moet je aan deze rekstok of paal gaan hangen. Probeer zo vrij mogelijk te hangen en kijk na of de paal of rekstok goed bevestigd is. Veiligheid staat immers voorop bij knee raises. Nu ga je hangen en breng je de knieën steeds naar de borst. Als je deze oefening uitvoert is het belangrijk dat je dit op een gecontroleerde manier doet, probeer de rest van het lichaam stil te houden.

Ga op jouw rug liggen en beweeg de knieën naar jouw borst. Met de bovenkant van jouw lichaam beweeg je een klein beetje naar de borst, alleen met jouw billen raak je de grond aan. Vanaf nu buig je van links naar rechts, dit doe je met jouw handen die als twee vuisten gevormd zijn.

Een klassieke buikspieroefening zet jouw complete bovenlijf onder spanning. Wanneer je op jouw rug gaat liggen kun je de knieën buigen. Plaats jouw handen onder het hoofd en ondersteun op deze manier jouw lijf. Houd er tegelijk rekening mee dat je tijdens een oefening niet aan de nek gaat trekken. Spierspanning dient compleet vanuit de buikspieren te komen.

Herhaal de oefeningen zo vaak mogelijk en het liefst elke dag. Je kunt de oefeningen het best in een serie van tien, twintig of dertig herhalingen uitvoeren. Vervolgens doe je verschillende sets, herhaal de oefeningen zo vaak mogelijk. In het begin levert het spierpijn op, later worden jouw buikspieren sterker en kun je meer aan.

Levensstijl en voedingspatroon aanpassen

sixpack

Wanneer je een strak en afgetraind lijf wilt, zijn buikspieroefeningen niet genoeg. Alleen als ook de rest van jouw levensstijl en voedingspatroon wordt aangepast is het mogelijk om een sixpack te krijgen. Je kunt jouw buikspieren zoveel trainen als je wilt. Wanneer er een laag vet op jouw buik zit zullen jouw spieren nooit te zien zijn. Door middel van koolhydraatarme maaltijden is het mogelijk om hier iets aan te doen. Vanaf dat moment stapt jouw lichaam over naar het verbranden van vet en zul je een strakker figuur ontwikkelen. De verbranding van koolhydraten stopt. In het begin zal dit best even wennen zijn, na een tijdje is jouw lichaam hier volledig aan gewend en is er minder behoefte aan koolhydraten.

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang meer tips over hoe je een sixpack krijgt

naam

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *