Press ESC to close

SPIEREN TRAINEN

Hoe word je nu echt een gespierde god?

strakke buik

Regelmatig trainen en goed eten, dat lijken de perfect basispunten om gespierd te worden. Maar dat zegt op zich vrij weinig, want je wilt wel weten hoe je dan precies moet trainen en welke voeding het meest bijdraagt aan sterke spieren.

Als jij eruit wilt zien als een gespierde god dan gaat dit allereerst redelijk wat tijd kosten. Dit heeft vooral te maken met het startpunt waar jij op dit moment vandaan komt. Als jij op dit moment nog weinig spier hebt of lijdt aan overgewicht dan zal het langer duren dan wanneer je al een redelijk gespierd lichaam hebt.

Het is daarom slim om een eigen trainingsschema samen te stellen, bijvoorbeeld in samenwerking met een personal trainer. Daarbij geven wij jou in dit artikel alvast wat basisinformatie die zal helpen om te zorgen dat jij een goed inzicht krijgt in de benodigdheden voor een gespierd lichaam.

Zorg dat jij goed op jouw voeding let

Één keer fastfood per week is niet erg, maar als je dit regelmatig eet dan werk jij jouw eigen progressie tegen. Zorg daarom dat jij zo gezond mogelijk eet. Om voldoende spieren te bouwen heb je koolhydraten, eiwitten en vetten nodig. Koolhydraten helpen om energie te krijgen voordat je gaat sporten, eiwitten helpen om de spieren na het sporten te herstellen en vetten helpen simpelweg om jouw brein gezond te houden.

Binnen de sportwereld wordt altijd goed gekeken naar de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Voor ieder persoon is dit anders. Als jij al gespierd bent maar vet moet verliezen dan zul je minder koolhydraten nodig hebben. Start je echter van een slank lichaam dan is het slim om wat meer koolhydraten te eten.

Voeding blijft uiteindelijk het belangrijkste onderdeel om gespierder te worden. Zonder goede voeding heb je niet voldoende energie om te gaan sporten en ook niet om te spieren achteraf te laten herstellen.

Zoals eerder aangegeven, raden wij daarom aan om gebruik te maken van een personal trainer die jou een goed voedingsschema kan geven. Dit schema is opgemaakt op basis van jouw persoonlijke doelen en jouw huidige startpunt. Op deze manier zul je het maximale resultaat kunnen behalen.

Doe nu de afvallen test om te bepalen welke manier van afvallen het beste bij jou past.

Protislank

buikspieroefeningen

Doe de juiste oefeningen (thuis, of in de sportschool)

Om spieren op te bouwen is het belangrijk om regelmatig te trainen. Je zult 3-4 keer per week aan de slag gaan met krachttraining. Het is slim om steeds een andere spiergroep te pakken, omdat je op deze manier voldoende tijd hebt om te herstellen tussen de sessies. Train ook niet elke dag, omdat dit over het algemeen de progressie tegenhoudt.

Er zijn talloze oefeningen voor in de sportschool en voor thuis welke zullen helpen om een goddelijk lichaam te krijgen. Ook hier ben je vooral afhankelijk van jouw eigen startpunt en jouw persoonlijke doel.

Daarbij is het ook aan te raden om aan de slag te gaan met powerlifts. Hieronder vallen de bench press, squat en ook de deadlift. Deze oefeningen trainen de grote spiergroepen en zorgen daarom voor het grootste resultaat in jouw postuur.

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang het 10 stappenplan voor een strake buik:

naam

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *