Press ESC to close

SPORTSCHOOL KIEZEN

Vier zaken om op te letten wanneer je een nieuwe sportschool zoekt.

squat oefening

Wanneer je voornemens bent om een aantal kilo af te vallen, of juist wat aan wil komen, ontkom je tegenwoordig bijna niet meer aan een wekelijks bezoekje aan de sportschool. Cardio- en krachttraining zijn namelijk een uitstekende manier om op een verantwoorde manier calorieën te verbranden. Toch kan het kiezen van een sportschool best een uitdaging zijn. Want waar moet je nou precies op letten wanneer je een keuze maakt? Wij geven je een aantal tips, zodat jij straks begint met fitness bij de sportschool die het best aansluit bij jouw wensen.

De afstand tot het fitnesscentrum

Wanneer je net begint met sporten, is het raadzaam een sportschool te zoeken die relatief dicht bij je huis is. Je kunt hiervoor een rondje door je stad fietsen, of een vergelijkingssite gebruiken zoals newgym. Een sportschool waar je lang voor moet reizen wordt namelijk al snel een stuk minder aantrekkelijk om te bezoeken wanneer het slecht weer is. Idealiter kun je er fietsend of zelfs lopend naar toe, zodat de afstand in elk geval geen reden meer kan zijn om niet te gaan!

Doe nu de afvallen test om te bepalen welke manier van afvallen het beste bij jou past.

Aanbod van Personal training

buikspieroefeningen

Zijn er groepslessen?

Sporten kun je alleen doen, onder begeleiding, of met anderen samen. Veel sportscholen bieden groepslessen aan, waar je samen met anderen een stevige workout uitvoert. Denk aan groepslessen zoals Spinning, Zumba, Pilates, Yoga of Body Combat. Wil je groepslessen gaan doen? Zorg dan van tevoren dat je weet wat het aanbod is en of dit bij je abonnement in zit, zodat je zeker weet dat je de beste sportschool kiest.

De aangeboden faciliteiten

Sportscholen bieden naast een fitnessfaciliteiten en groepslessen vaak ook nog diverse andere faillieten aan. Denk aan een kinderopvang, wifi en airco, maar ook luxe faciliteiten zoals een sauna of zonnebank. Bepaal vooraf waar je wel en geen gebruik van zou willen maken, zodat je niet bij een sportschool belandt waar je de hoofdprijs betaalt, terwijl je de faciliteiten helemaal niet gebruikt. Anderzijds is het kiezen voor de goedkoopste sportschool ook niet altijd slim, want dan mis je misschien weer faciliteiten.

Sportschool gevonden? Proefles!

Hoera! Je hebt een sportschool gevonden die aan al je wensen en eisen lijkt te voldoen. Toch raden wij je aan om de sportschool nog even in het echt te bekijken middels een proefles. Vaak kun je deze gratis en vrijblijvend aanvragen bij het fitnesscentra in kwestie. Boek de proefles bij voorkeur op een tijdstip waarop je ook van plan bent in de toekomst te gaan sporten, zo ervaar je de sportschool precies zoals deze waarschijnlijk zal zijn als jij er straks bent.

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang het 10 stappenplan voor een strake buik:

naam

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *