Press ESC to close

WELKE YOGA

Welke yoga?

afvallen met yoga

Van oudsher worden er in India zes vormen van yoga beoefend: Hatha, Mantra, Raja, Bhakti, Jnana en Karma. De laatste drie zijn de oorspronkelijke hoofdvormen. De andere vormen zijn hiervan afgeleid.

Verschillende vormen Yoga

Hatha is de bekendste en in Nederland de meeste beoefende vorm. In de naam Hatha komen de woorden zon en maan samen waarbij de zon staat voor actie en de maan voor verinnerlijking. Binnen de Hatha yoga komen die twee samen in de vorm van asana, lichamelijke oefening, en pranayama, beheersing van de ademhaling.

Doe nu de afvallen test om te bepalen welke manier van afvallen het beste bij jou past.

yoga oefeningen

Mantra

Binnen de Mantra yoga gaat het om geluid. De ontwikkeling van het zelfbewustzijn wordt bereikt door het herhalen van geluid. Mantra’s komen ook in veel hedendaagse yogavormen terug. In de Raja yoga komen alle stromingen in elkaar samen. Raja yoga is een samenstelling van praktische oefeningen om de geest te leren beheersen. Het gaat om bewustwording en het vermogen de gedachten in banen te leiden.

Balans

Yoga is op dit moment met 600.000 beoefenaars de snelst groeiende sport in Nederland. De Indiase premier Modi heeft onlangs op de Internationale Dag van de Yoga zijn hoop geuit dat Yoga het bewustzijn van de wereldbevolking gaat verbeteren. Yoga werd waarschijnlijk tussen 200 en 300 voor Christus voor het eerst genoemd in de Bhagavad Gita, onderdeel van de Mahabharata, een belangrijk Hindoeïstisch geschrift. In deze teksten wordt yoga als hindoeïstische filosofie beschreven, die leert hoe we het lichaam, de geest en de ziel met elkaar in balans kunnen brengen.

Meditatie

Er zijn veel mensen die vormen van yoga of meditatie beoefenen omdat ze bewuster en gezonder willen leven, zichzelf willen ontwikkelen en bij willen dragen aan een andere wereld. Mensen laten zich steeds vaker leiden door waarden als stilte, aandacht, duurzaamheid en genegenheid. Daar hoort een meditatieve leefstijl bij die erop gericht is het denken tot rust te brengen en de kwaliteiten van het hart te gebruiken. In essentie gaat het om een leven met liefdevolle aandacht.

Hoe langer en hoe meer je yoga beoefent, hoe rustgevender het effect wordt. Het beste is om dit iedere dag een half uur te doen. Of je nu voorstander bent van de pure vorm of het liefst in een hippe legging van het merk Urban goddess de mat betreedt: het is een ontwikkeling om zelfbewust te ontspannen en om gebalanceerd proberen te leven.

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang het 10 stappenplan voor een strake buik:

naam

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *