Press ESC to close

AFVALLEN BUIK

Buikvet verliezen voor een strakke buik

strakke buik

Een strakke buik is een van meest gewilde idealen onder de vrouwen en bij mannen natuurlijk de sixpack. Een strakke buik en slanke taille is niet alleen mooi en gezonder dan buikvet of zwembandjes, het geeft ook een stuk meer zelfvertrouwen. Afvallen rond je buik is helaas ook ontzettend lastig, anders had iedereen wel een strakke buik. We leggen uit hoe je echt een strakke buik kunt krijgen en we gaan in op de meest gemaakte fouten die worden gemaakt als het aankomt op afvallen rond je middel en het krijgen van een mooie strakke buik.

Afvallen buik

Afvallen rond je buik en je buikvet kwijtraken is het lastigste gebied op het lichaam om af te vallen en vet kwijt te raken, zeker voor vrouwen, maar net zo goed voor mannen die een goed gedefinieerde sixpack willen. De buik is voor de meeste mensen namelijk dé plek waar het vet als eerste bij komt en ook pas als laatste verdwijnt tijdens het afvallen. Dus als je begint met afvallen en na twee weken 5 kilo bent afgevallen dan is van die 5 kilo maar een klein deel van het vet op je buik. Je valt geleidelijk af over heel je lijf dus daarom gaat het afvallen rond je buik heel geleidelijk.

Doe nu de afvallen test om te bepalen welke manier van afvallen het beste bij jou past.

Buikspieroefeningen voor een strakke buik

buikspieroefeningen

Misschien heb net zoals veel mensen honderden buikspieroefeningen gedaan maar niets hielp? Als u graag buikvet wilt verbranden dan moet u weten dat alleen buikspieroefeningen doen geen zin heeft want met het trainen van je buik train je je buikspieren, die worden groter en sterker. Dus uw spieren groeien wel, maar u raakt dan (bijna) geen buikvet kwijt. Het heeft dus geen zin om elke dag buikspieroefeningen te doen als u wilt afvallen rondom uw buik. Maar wat helpt dan wel?

Voeding & Sport gecombineren

Het beste wat u kunt doen om een mooie platte buik te krijgen is uw voeding aanpassen. Het krijgen van een strakke buik bestaat voor 80% uit voeding en voor 20% uit sport. U weet inmiddels dat afvallen rond je buik pas als laatste gebeurt tijdens het afvallen en u weet dat afvallen gelijk staat aan meer calorieën verbranden dan dat je dagelijks binnen krijgt. Dus de focus bij het krijgen van een strakke buik ligt op je voeding. Sporten kan je helpen bij het verbranden van meer calorieën en daardoor ook afvallen, maar buikspieroefeningen zijn pas belangrijk bij een slanke buik om de mooie contouren te kunnen zien. Maar zo lang er vet over zit zul je het resultaat van buikspieroefeningen niet kunnen zien.

Krachttraining en afvallen buik

lijf

Met krachttraining is het belangrijk om niet alleen de buikspieren te trainen maar heel het lichaam te trainen(armen, benen, billen, buik, rug, schouders). Het lichaam moet namelijk in balans blijven. Dit voorkomt blessures en door andere grote spiergroepen zoals onderrug en bovenbenen te trainen, krijg je automatisch een strakkere en mooi gespierde buik, billen en benen. Als je alleen je buik traint dan krijg je blessures doordat de rest van je lichaam die krachten op je buik niet goed aankan.

Plaatselijk vet verbranden

Het is niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden (alleen maar buikspieroefeningen helpt dus niet om een strakke slanke buik te krijgen). U verliest geleidelijk vet over uw hele lichaam. Wist u dat een kilo spierweefsel dagelijks gemiddeld 100 calorieën extra verbrandt. Probeer daarom over heel uw lichaam spierweefsel te ontwikkelen door al uw spiergroepen te trainen. Dus spieren opbouwen is ook goed voor het afvallen voor zowel mannen als vrouwen.

De snelste weg naar fit lijf en een strakke buik

Voor een strakke en mooie buik moet je dus afvallen en vet verbranden over heel je lijf. Dit doe je door de combinatie van voeding en sport te kiezen die het beste bij jou past. Als je erachter wilt komen welk dieet, welke sport en welk voedingsschema het beste bij je past, laat het ons weten. U wilt namelijk zo efficiënt mogelijk afvallen en niet meer moeite doen dan nodig is om dat droomfiguur te bereiken. Daarom is een sport en voedingsschema inclusief receptren aangepast aan uw leven en wensen belangrijk. Laat ons weten of je hierin geïnteresseerd bent en we sturen u voledig vrijblijvend deze informatie (geen spam!).

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang het 10 stappenplan voor een strake buik:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *