Press ESC to close

WAAROM AFVALLEN

De verschillende voordelen van Afvallen

Als je gewicht verliest heeft dat veel voordelen, niet alleen fysieke voordelen. Stel je eens voor dat je in de spiegel kijkt en een lichaam ziet waar je blij van wordt, een lichaam waar je trost op bent en waar je je niet voor hoeft te schamen. Afvallen geeft je een enorme energie- en motivatieboost om door te zetten en uiteindelijk jouw droomfiguur bereiken. Afvallen heeft dus ook psychische voordelen: je kan trots op jezelf zijn, op wat jij zelf bereikt hebt!

Naast lichamelijke voordelen van afvallen zijn er ook een tal van psychische voordelen. Daarnaast zijn er ook sociale-, emotionele-, carrière- en natuurlijk uiterlijke voordelen.

De buitenkant van je lichaam verandert

Het belangrijkste voordeel van afvallen is natuurlijk dat je lichaam zowel van buiten als van binnen veranderd. Je verliest kilo’s waardoor je lichaam langzaam strakker wordt en meer vorm krijgt. Voor elke kilo die je verliest hoeft je lichaam minder hard te werken om al die overtollige kilo’s mee te zeulen. Hierdoor houd je energie over, die energie kun je aan een heel hoop andere zaken besteden.

De binnenkant van je lichaam verandert

Ook aan de binnenkant van je lichaam veranderd er een hoop, dit zal niet overal meteen effect hebben. Vooral op de lange termijn zal uw lichaam van binnen veel veranderen, de gezondheidsrisico’s worden kleiner, je cholesterol en bloeddruk nemen af en je spijsvertering verbeterd. Kortom je leeft gezonder, dan leef je langer, je wordt minder snel ziek waardoor je meer kunt bereiken.

Zelfvertrouwen en sociale situaties

Als je gewicht verliest, voel je je automatisch beter. Je zit fijner in je vel en dit straal je ook uit naar anderen. Omdat je meer zelfvertrouwen hebt durf je ook meer dingen, dingen die je voorheen niet durfde of eng vond om te doen. Je zult merken dat je meer aandacht krijgt van anderen en in groepen durf je makkelijker iets te zeggen, makkelijker de aandacht naar je toe te trekken en je zult zien dat je makkelijker nieuwe vrienden en kennissen op doet. Sociale situaties zijn niet langer ongemakkelijk, je hoeft je niet langer te verstoppen. Alleen dit al is het zeker waard om blijvend af te vallen!

Afvallen en je emoties

Als je bent afgevallen zul je merken dat je emoties veranderen. Doordat je er anders uit ziet en je jezelf anders voelt, worden je emoties stabieler. Doordat je zoveel zelf hebt bereikt ben je trots op jezelf en je lijf ga je anders tegen dingen aankijken.

Toekomst perspectief & Carrière

Een ander voordeel van afvallen is meer kans op een (nieuwe) carrière. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat slanke, ‘mooiere’ mensen meer kans hebben op een goede, succesvolle baan. Ook worden mensen met overgewicht minder snel uitgenodigd en aangenomen bij een sollicitatie, er zitten nou eenmaal gezondheidsrisico’s vast aan mensen met overgewicht. Mensen met overgewicht kunnen langer en vaker ziek zijn, hebben soms speciale stoelen nodig of vinden minder aansluiting met collega’s. We leven (helaas) in een tijd waarin een slank lichaam een schoonheidsideaal is. Afvallen heeft indirect dus ook voordelen voor jou op de arbeidsmarkt waar wellicht ook financiële voordelen uit voort kunnen komen.

Opgebouwd doorzettingsvermogen en persoonlijk succes

Wanneer je succesvol ben afgevallen heb je een speciale ervaring op zak die lang niet iedereen heeft. Die ervaring zal je altijd bijblijven. Jij kende als geen ander de situatie waar je eerst in zat, toen je ontevreden was met jezelf, je lijf en je leven. Je krijgt zoveel zelfvertrouwen doordat je bent afgevallen, je leven hebt veranderd en weer trots op jezelf kunt zijn! Jij weet dat je die dingen zelf voor elkaar hebt gekregen, je voelt je weer meer op je gemak, durft weer makkelijker onder de mensen te komen, kan weer leuke kleding dragen.

Al deze voordelen bij elkaar zorgen voor veel zelfvertrouwen, jij bent weer trots op je lijf en durft dat weer te laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *