Press ESC to close

ZO WERKT AFVALLEN

Waar moet ik beginnen als ik wil afvallen

Om te voorkomen dat u in het wilde weg met een dieet begint is belangrijk om een aantal zaken vooraf te bepalen voordat u begint met afvallen. Hiermee vergroot u de kans op succesvol, snel en gezond afvallen. Beantwoord voor jezelf de onderstaande vragen. Lukt dat nog niet, dan is dat helemaal geen probleem en wij helpen je graag bij het maken van deze keuzes.

Stel jezelf deze vragen voordat je gaat afvallen:

 •  Hoeveel kilo wil ik in totaal afvallen?
 •  Welk dieet ga ik volgen en waarom kies ik voor dat dieet?
 •  Welk eetschema ga ik volgen en hoeveel varieer ik per pag met ontbijt, lunch en avondeten?
 •  Hoeveel gram eiwitten, koolhydraten en vetten is voor mijn doel met afvallen het beste?
 •  Welke gezonde tussendoortjes eet ik als ik honger krijgt
 •  Hoe tel ik de dagelijkse calorieën die ik binnenkrijg?
 •  Hoe ga ik om met mijn dieet tijdens feestjes en verjaardagen?
 •  Doe ik aan ‘cheat days’ en zo ja, hoe vaak?
 •  Hoeveel water ga ik dagelijks drinken en welke andere dranken en sappen sla ik voortaan over?
 •  Hoe zorg ik ervoor dat ik het jojo-effect vermijdt en niet aankom nadat ik ben afgevallen?

Doe nu de succesvol afvallen test die je helpt bij het beantwoorden van bovenstaande vragen en je helpt bij het vinden van de manier van afvallen die het beste bij jou past.Start de Sucessvol Afvallen Test

Afvallen kan worden omschreven als ‘energiebalans management’. De energiebalans duidt op de balans tussen de hoeveelheid calorieën die jouw lichaam op een dag binnenkrijgt via eten en drinken en hoeveel calorieën je lichaam dagelijks verbruikt met bewegen, nadenken, ademen, slapen, sporten enzovoort. Als deze balans positief is(calorie inname – calorie verbruik) en jij dus meer calorieën binnen hebt gekregen dan je hebt verbruikt dan kom je aan. Is deze balans negatief (en je dus meer calorieën hebt verbrand dan je hebt binnengekregen) dan val je af.

Hoewel de logica achter afvallen en aankomen vrij envoudig te begrijpen is, blijkt het in de praktijk een stuk moeilijker te zijn om je gewicht goed te beheersen. Wil je hulp bij een van bovenstaande keuzes en wil je weten hoeveel calorieën jij per dag verbrandt? Geef je e-mailadres door en we sturen je vrijblijvend meer informatie die jou concreet helpt bij het maken van de beste keuzes om succesvol af te vallen gebaseerd op hierboven genoemde vragen.

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang de informatie die jij nodig hebt om deze vragen goed te beantwoorden:

Ervaringen met beginnen met afvallen

 • Anja van de Ven31 jaarOm eerlijk te zijn had ik niet zo goed nagedacht over afvallen. Ik dacht dat als ik een dieet zou volgen dat ik dan al genoeg resultaat zou zien. Maar pas nadat ik me zelf meer had verdiept in afvallen en voeding weet ik waarom ik eerder niet afviel.
 • Henry Pekel48jaarSinds ik met jullie concrete aanpak ben begonnen ben ik 7 kilo afgevallen en nu begrijp ik ook waarom het mij eerder nooit lukte om blijvend af te vallen.

Jouw ervaring hierbij? Heel graag! Stuur een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *