Press ESC to close

De geheimen van meditatie om af te vallen

Onderzoeken

Kan stress gewichtsverlies veroorzaken – wat zijn de effecten?

Het idee dat stress gewichtsverlies kan veroorzaken, ontstond lang geleden toen mensen sterk afhankelijk waren van televisieprogramma’s om een ​​paar kilo af te vallen. Twintig jaar later bleek het echter accuraat, en alleen al in de afgelopen paar jaar wijzen meer dan honderd onderzoeken daarop.

Hoe en waarom gewichtsverlies verband houdt met mentale stress is nog steeds speculatief. Mogelijke verklaringen zijn echter onder meer metabolische veranderingen op de korte termijn en effecten die verband houden met leptine – die hieronder in de passage worden uitgelegd.

Uit een onderzoek van het University College London is gebleken dat verhoogde stressniveaus ervoor zorgen dat cortisol stijgt. Een laag serotonineniveau kan ook een rol spelen bij het al dan niet vertonen van ongezond gedrag met betrekking tot voeding en voeding. In de studie werd gekeken naar het meten van de body mass index (BMI) naast andere factoren, waaronder de chemie van de eetlust.

Eén ding om je bewust van te zijn is dat mentale stress de productie van cortisol verhoogt – wat kan leiden tot opslag van buikvet en je op het hellende vlak kan brengen om een ​​‘stressfood’-verslaafde te worden.

Chronische stress activeert de vecht- of vluchtmodus van het lichaam, waardoor hormonen vrijkomen, metabolische patronen veranderen en een hoge calorie-inname wordt gestimuleerd.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer individuen aanzienlijke spanningen ervaren die de adrenaline-projecties uit de hersenen verhogen, de afgifte van adrenaline rechtstreeks verband houdt met veranderingen in de afscheiding van zoutzuur in de spijsverteringsorganen (een hormoon dat meer energie produceert tijdens de spijsvertering) en het dalen van de insulinespiegels.

De resultaten suggereren dat chronische stress verantwoordelijk zou kunnen zijn voor aanhoudende gewichtstoename en nadelige gezondheidsresultaten bij personen die niet eerder aan obesitas leden.

Stress kan gewichtstoename veroorzaken of direct resulteren in vetopslag rond uw grote interne organen, zoals uw hart, maag en longen, voornamelijk vanwege het hormoon m, dat de manier waarop u voedsel verteren onderbreekt. Het eten van grotere hoeveelheden voedsel bouwt dit op, wat uiteindelijk leidt tot honger na een stressvolle dag. Bovendien kan hypothalamische disfunctie worden gezien als problemen die verband houden met het eten.

Deskundigen zijn van mening dat de relatie tussen stress en eetgedrag obesitas en aan obesitas gerelateerde ziekten kan verklaren. Het effect van het toewijzen van voedselbronnen om prioriteit te geven aan gedragskeuzes die kunnen helpen de belangrijkste symptomen van zowel trauma- als levensbedreigende stress te verminderen, is echter onduidelijk.

Waarom gebruiken mensen meditatie om af te vallen?

Mensen gebruiken meditatie om af te vallen, omdat dit het meest gunstige is dat je kunt doen om je dieet en voedingsgewoonten drastisch te veranderen. Wanneer mensen op dieet zijn, gebruiken mensen zeer restrictieve methoden, zoals het tellen van calorieën en het schrappen van bepaalde voedselgroepen uit hun dieet.

We ontwikkelden een gevoel van ontbering als reactie op een gebrek aan een herkenbare beloning, wat ertoe zou kunnen leiden dat mensen weer eetbuien krijgen, alleen op zoek naar controle over hun eetlust.

Veel mensen wenden zich tot meditatie om hen te helpen een gezonder, gelukkiger en productiever leven te leiden. Meditatie helpt mensen zich op het heden te concentreren en een evenwicht te vinden tussen zichzelf naar buiten uiten en het bevorderen van innerlijke tevredenheid.

Sommige onderzoeken tonen aan dat gewichtsverlies voordelen oplevert als men minstens vijf dagen per week meditatie beoefent, wat kan gebeuren via urenlange dagelijkse oefening.

Dit gezegd hebbende, zijn er meerdere manieren om meditatie correct te gebruiken. Meditatie kan variëren, afhankelijk van leeftijd, slaaptijd, levensstijl en doelen. Er is alleen een effectieve manier als ieder persoon zijn of haar vormen implementeert als reactie op deze kritische factoren, omdat er verschillende meditatiebenaderingen zijn die ideaal zijn voor verschillende behoeften.

Meditatieve technieken zoals mindfulness en zengerichte ademhaling hebben zich bewezen als populaire hulpmiddelen voor gewichtsverlies.

Waarom isle medicijnen gebruiken om af te vallen, omdat het hen helpt psychologisch alle spanning los te laten die deze negatieve gedachten creëren?

Voordelen van meditatie voor gewichtsverlies

Ruim 168 miljoen Amerikanen kampen met obesitas, en 69% lijdt aan een chronische ziekte en de hoge kosten die daarmee gepaard gaan. Het lijdt geen twijfel dat de behoefte aan meditatie toeneemt in de samenleving, waarin stressgerelateerde ziekten aanzienlijk zijn.

Welnu, meditatie kan voordelen opleveren voor alle lagen van de bevolking die met stressvolle situaties te maken hebben. Eén manier om met hoge stressniveaus om te gaan is bijvoorbeeld door middel van meditatie. Daarnaast is meditatie betrokken geweest bij het verlichten van stress en het verbeteren van het immuunsysteem door meer opmerkzaamheid en focus.

“Een verbetering in de psychologie van focus, leren en geheugen”

We hebben de fantastische voordelen van meditatie voor gewichtsverlies al besproken:

 • Helderheid in je hoofd.
 • Gericht op actief ademhalen.
 • Aanhoudende minder angst.
 • Verhoogde focus/concentratie.
 • Fysiologische voordelen, zoals een afname van de cardiovasculaire activiteit of cortisol.
 • Goedaardige reactie van het lichaam.
 • Verbetert het algehele welzijn en de algemene geluksniveaus.
 • De hersenen kunnen de fysieke functie/mentale ervaring biologisch veranderen (bijvoorbeeld de cyclus van slecht dieetgedrag doorbreken).
 • Het is een hartslagverlagende activiteit.
 • Het breekt ontstekingen af ​​om het buffereffect tussen uw genetica te verminderen voor zeer inflammatoire voedselinname.
 • Ontdek Lasta-meditatie voor gewichtsverlies op YouTube

  Versnelt meditatie het metabolisme?

  “Verhoogt stemmingen en emoties, verjongt lichaam en geest.”

  Een studie gepubliceerd in het Health Psychology Journal onderzoekt hoe meditatie de stofwisseling kan versnellen. De belangrijkste trigger voor deze snellere stofwisseling is een opeenhoping van circulerende adiponectine, een natuurlijk lichaamshormoon dat de stofwisseling stimuleert.

  De resultaten onderzoeken ook of andere handelingen, zoals sporten, beter presteren dan de ander – die verschilden. De studie vond geen verschil tussen algemene activiteiten, waaronder yoga, salsadansen, fietsen en powerwalken, en hun effect op de metabolische synthese in de loop van de tijd. Er was echter een toename van bijna 137% in de calorieverbranding van een individu door middel van meditatie vergeleken met reguliere activiteiten.

  Hoe kun je meditatie gebruiken om af te vallen en gezonder te worden?

  Meditatie helpt mensen gemoedsrust te bewaren en zich op anderen te concentreren. Het kan ook helpen bij het afvallen door stress te verminderen en het lichaamsbewustzijn te verbeteren met bewuste oefeningen en ontspanningsvoordelen ’s nachts.

  De beoefening cultiveert compassie voor jezelf, voor degenen die dichtbij je staan, en voor andere levende wezens in de wereld, waar niets dit lijden veroorzaakt dan de manier waarop wij op hen reageren. De beoefening geeft je innerlijke rust en helpt de algehele gezondheid en het sociale leven met vrienden, familie en professionele doelen te verbeteren.

  Meditatie zorgt ervoor dat je kalm en beheerst kunt worden door negatieve emoties te overwinnen. Met zoveel kwalen in de huidige samenleving zijn gemeenschappen begonnen meditatielessen te integreren in reguliere welzijnsprogramma’s zoals mindfulness-meditatielessen, die hun inspanningen wijden aan de holistische behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen.

  Het is bekend dat meditatie helpt onze gedachten of aandacht af te leiden van iets waar je je op concentreert, door onze focus terug te brengen naar het huidige moment. U kunt bijvoorbeeld diep ademhalen voordat u doorgaat met een activiteit, of tegen uzelf zeggen dat u niet moet nadenken over iets dat nog niet is voorgekomen met betrekking tot gewichtsverlies. Strategieën als deze zijn enkele van de vele voordelen van meditatie voor gewichtsverlies.

  Het belangrijkste dat je moet weten is dat ieders ervaringen en meditaties anders zijn. Er is geen goede of foute manier om te mediteren; dit maakt de praktijk zo persoonlijk. Sommige dagen zullen plezierig zijn door luchtige gedachten, en sommige vereisen strikte concentratie om jezelf te dwingen tot gerichte denkprocessen waarin aspecten van het leven opnieuw worden geëvalueerd met het oog op verandering.

  Om met meditatie te beginnen, moet je een bewuste houding aannemen ten opzichte van de huidige activiteit waarmee je bezig bent, zoals eten of werken, omdat het de angst rond die specifieke activiteit vermindert. Ten tweede: zoek een rustige tijd in een gebied waar dat wel het geval is

  Je kunt meditatie op deze manieren gebruiken om af te vallen:

 • Mediteer eerst tweemaal per dag, bij voorkeur kort nadat u wakker bent geworden.
 • Kies iets specifieks dat naar je doel zal leiden – probeer elke ochtend te oefenen.
 • Oefen met het maken van gezonde veranderingen richting uw doel, zoals ontbijten voor de lunch.
 • Markeer de doelen die je onderweg hebt bereikt met ‘Ik heb het gedaan!’ post-it notities.
 • 7 manieren waarop meditatie kan leiden tot gewichtsverlies en hoe u ze vandaag nog kunt gebruiken

  Meditatie, mindfulness en creativiteit zijn in theorie en praktijk nauw met elkaar verbonden. Het proces getuigt van opzettelijkheid: het gebruik van bewustzijn om meer mogelijkheden te openen dan onze huidige denkwijze ons in staat stelt te overwegen.

  Indien consequent en adequaat gebruikt, is meditatie van vitaal belang in de missie van een individu om af te vallen. Binnen dit idee kunnen we zeven manieren leren waarop meditatie voor gewichtsverlies je zal helpen de controle over te nemen en te begrijpen hoe je een ongewenste laag eromheen kunt verwijderen.

  Ken de doelen van meditatie:

 • Om mindful te zijn en in het huidige moment te komen.
 • Krijg perspectief, lach, genees en krijg innerlijke rust.
 • Ontwikkel tolerantie voor pijn en de worstelingen van het leven.
 • Om succesvol af te vallen, moet je leren mediteren. Positief blijven gaat hand in hand met meditatie. Begin je meditatiereis dus door naar deze 6 manieren te grijpen waarop mindfulness je kan helpen optimaal gewichtsverlies te bereiken.

 • Meditatieoefening van 10 minuten
 • Je kunt vandaag beginnen met minder dan 20 minuten: een flinke hoeveelheid rond het naar bed gaan, het koken van het avondeten of de routine van de volgende dag.

 • Qigong
 • Qigong is een eeuwenoude praktijk in China die al duizenden jaren oud is en nog steeds springlevend is; deze oefening vergroot het uithoudingsvermogen, dus er gaat meer door.

 • Laat gedachten door je bewuste geest paraderen
 • Bij deze techniek gaat het erom je gedachten te laten afdwalen of ze in de bewuste geest te laten blijven en ze niet zozeer uit te filteren of te veroordelen, aangezien de bewuste geest alle opvattingen bezit.

 • Laat de ademhaling oefenen in synchroniciteit met elke ademhaling
 • Veel mensen concentreren zich slechts korte perioden op diep ademhalen in plaats van hun gedachten tijdens de meditatietijd te laten ronddwalen wanneer ze maar willen.

 • Daal af in diepe ontspanning
 • Mindfulness-meditatie vraagt ​​je om je te concentreren of te concentreren op één ding: het gevoel in je handen. Diepe ademhalingsmeditatie daagt je uit om gedurende de dag lang en diep adem te halen.

 • Geïnduceerde blootstelling aan koude
 • Eén optie is blootstelling aan geïnduceerde kou, waarbij mensen rillen als ze voor het eerst wakker worden en voordat ze gaan trainen, waardoor hun energieproductie uit vet toeneemt. Vervolgens onthouden ze zich van zware lichamelijke inspanning en proberen ze hun lichaamstemperatuur te verlagen terwijl ze slapen. Dit proces gaat door totdat hun systemen een conditieniveau bereiken waarbij ze na periodes van vasten niet meer zo hongerig worden.

  Hoe start je een begeleide meditatie voor gewichtsverlies?

  Geleide meditatie is een effectief hulpmiddel om ons te helpen met reizen en uitdagingen in ons leven. Net als meditatie helpt geleide meditatie bij het afvallen. Ze zijn gemaakt met mindfulness-meditatie, de essentie van ontspanning.

  De mentale voordelen van begeleide spirituele oefeningen zijn de laatste tijd uitgebreid bestudeerd, maar sommigen zeggen dat mediteren of bidden voldoende is om mensen die honger lijden te helpen.

  Hoewel sommige mensen denken dat geleide meditaties gewoon een andere vorm van boeddhistische gebedspraktijk zijn, ontkennen ze niet het effect dat het af en toe doen van een geleide meditatie kan hebben op het verminderen van overmatige voedselconsumptie of het helpen loslaten van stress en blokkades in de fysieke activiteit die ze kunnen hebben. in de loop van de tijd aan gehecht geraakt.

  Begeleide meditaties met vooraf gebouwde tracks kunnen tegenwoordig zo misleidend en pretentieus zijn. In plaats van een echte pionier op het gebied van audioboeken te zijn, worden ze vaak een concurrerend product. Nu de mp3’s met begeleide mindfulnessoefeningen zich op het internet opstapelen, kan het vinden van de juiste mp3’s tijd en moeite kosten.

  Een effectieve manier om je begeleide meditatie te beginnen is door inspiratie te halen uit de Five Needles Meditation van David Larson, die bewuste meditatietechnieken combineert met sensaties die velen geruststellend vinden, afhankelijk van op welk deel van je lichaam ze zich concentreren.

  Eén manier zou zijn om te verwijzen naar de schepper van dit soort meditatie – de eerste Theravada-boeddhistische monnik Bodhidharma die zei:

  “Concentreer in het begin je hele geest op één punt.”

  Cruciale stappen in begeleide meditatie:

 • Vind een interesse door hun aanbevolen meditatietracks te volgen en een pad te kiezen dat met jou resoneert.
 • Het vinden van prachtige natuurlijke geluiden is de eerste stap naar het starten van een begeleide mindfulness-oefening.
 • U kunt ook uw ruisgenerator gebruiken om binaurale golven of andere opnames te maken.
 • Creëer zoveel geleide meditaties als je wilt.
 • Meditatie gebruiken om af te vallen – Tips van de experts

  Als de meest populaire manier om wereldwijd af te vallen, begint meditatie steeds meer erkenning te krijgen als een waarschijnlijke bijdrager of oorzaak van gewichtsverlies. Hier volgen tips van experts over hoe je mindfulness dagelijks kunt gebruiken.

 • Mediteer in de ochtend: Ochtendmeditatie is een van de beste manieren om uw productiviteit te verhogen en uw dag met een beter humeur te beginnen.
 • Waarschuwingssignalen: rigiditeit in praktijken die al jaren worden gevolgd en waarvan herhaaldelijk is aangetoond dat ze niet effectief zijn.
 • Meldingsherinneringen: prompts waarin u wordt gevraagd te doen wat u gewoonlijk zelf definieert, door acties te ondernemen of routines te volgen (“Telkens wanneer u merkt dat u door de telefoon scrollt, richt u uw aandacht weer op wat hier en nu gebeurt”).
 • Mentaal spel: Het beoefenen van fysieke activiteit in een sessie vóór je meditatie kan je helpen je geest leeg te maken.
 • Bereid je voor op de reis: Bereid je voor op de reis door erachter te komen waar je geest zich bevindt voordat je begint met mediteren (bijvoorbeeld welke zorgen je de laatste tijd hebt ervaren) en wees je bewust van eventuele gevoelens die tijdens de meditatie opkomen, zoals woede of schuldgevoel, zodat je kunt er geleidelijk aan werken om ze in de loop van de tijd te veranderen.
 • Bepaal een specifieke plek voor jezelf voordat je gaat mediteren: De experts adviseren mensen ook om comfortabele en privé-notities te maken waar ze goed kunnen mediteren. Overweeg een plek te kiezen waar je kunt mediteren zonder onderbreking of afleiding van iets anders. Zoek een comfortabele plek waar je gemakkelijk stil kunt zitten – ergens privé.
 • Mediteer als je gestrest bent: onderzoeken tonen aan dat praktijken zoals mindfulness kunnen helpen het cortisolniveau met 50% te verlagen
 • Mediteer voordat u ontbijt of lunch eet: sommige wetenschappers zijn van mening dat 10 minuten pauzeren vóór het eten helpt om uw bloedsuikerspiegel met 40% te verlagen.
 • Conclusie: Begin vandaag nog met mediteren om uw gezondheid en geluk te verbeteren!