Press ESC to close

Het belang van geestelijke gezondheid en de voordelen van het verbeteren ervan

Onderzoeken

Waarom geestelijke gezondheid belangrijk is?

Geestelijk welzijn is net zo belangrijk als fysiek welzijn. Dit is een bekend feit; geestelijke gezondheid heeft echter nog een lange weg te gaan voordat deze de geest van mensen bereikt en geassocieerd wordt met een bloeiend menselijk leven.

We moeten mentaal welzijn koppelen aan ons fysieke welzijn en het proces van voor onszelf zorgen tot een prioriteit maken in onze persoonlijke ontwikkeling.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft aan deze term hetzelfde belang gehecht als aan de lichamelijke gezondheid, dus je zult ze vaak het belang zien noemen van mentale diagnoses naast fysieke diagnoses. Dat is niet verrassend, want veel medische professionals geloven dat een gezonde geest je voorbereidt op een lang en voorspoedig leven.

Het kan voor mensen die worstelen met hun geestelijke gezondheid vaak ingewikkeld zijn om acceptatie te vinden van de samenleving als ze geloven dat er andere etiquetteregels zijn voor verstandelijk gehandicapten dan voor mensen die niet aan een handicap lijden.

Miljoenen Amerikanen besteden aandacht aan geestelijke gezondheid, waardoor geestelijke gezondheidszorg een prioriteit wordt voor de volksgezondheid. Maar helaas lijden wereldwijd te veel onvrijwillige mensen aan psychische aandoeningen. Nu de bezorgdheid groeit over het gebrek aan toegang tot geestelijke gezondheidszorg en professionele ondersteuning aan beide kanten van de oceaan, groeit er hoop op een betere toekomst.

Waarom is bewustzijn over geestelijke gezondheid belangrijk in de huidige samenleving?

Geestelijke gezondheid heeft niet alleen invloed op de lichamelijke gezondheid. Het beïnvloedt hoe iemand zijn gevoel van eigenwaarde waarneemt en beïnvloedt zijn gevoelens over zichzelf en de wereld om hem heen. Met bewustzijn over de geestelijke gezondheid kan iedereen leren de donkere kant van de menselijke psyche te accepteren en deze uit de samenleving te elimineren.

Een psychische aandoening is geen aandoening waar je van de ene op de andere dag van herstelt. Een levenslange strijd kan de relaties met familieleden en dierbaren aanzienlijk beïnvloeden. Door de geschiedenis en de rol van de geestelijke gezondheidszorg in de Verenigde Staten te begrijpen, kunnen we de geestelijke gezondheidszorg in de snel ontwikkelende samenleving van vandaag plaatsen.

Geestelijke gezondheid wordt tegenwoordig voor veel bedrijven een steeds belangrijker onderwerp vanwege de druk van de dagelijkse sleur. Helaas vergroot de vraag naar toegang tot sociale media het aantal gevallen van pesten jegens anderen die worstelen met zelfwaardering.

Psychische stoornissen zijn de afgelopen decennia enorm toegenomen, dankzij de Mental Health Awareness Day (MMHD). Traditioneel wordt deze op 10 oktober gevierd door bedrijven, scholen, overheden en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) om het bewustzijn over psychologische gezondheid te vergroten. Deze dag is van cruciaal belang voor het erkennen van de vele uitdagingen waarmee mensen met vertrouwen worden geconfronteerd en herinnert de samenleving eraan verschillende psychische aandoeningen te begrijpen en oplossingen te adviseren waarmee ze eerder succes hebben gehad.

Van deelname aan onlinecampagnes tot het dragen van oranje en het betrokken raken bij liefdadigheidsinstellingen voor de geestelijke gezondheid: festiviteiten als deze kunnen laten zien hoe goed onze gemeenschap dit soort activiteiten heeft omarmd.

Wanneer mensen hun geestelijke gezondheid verwaarlozen, kan dit hen naar gevaarlijke stemmingswisselingen leiden die zulke negatieve gedachten en gevoelens alleen maar verergeren, aangezien bijna iedereen om hen heen dat minder dan ideale beeld zal versterken.

Studies tonen aan dat dit fenomeen mogelijk schade kan veroorzaken aan de geestelijke gezondheid van een toenemend aantal mensen als gevolg van mogelijke factoren zoals het overmatig gebruik van sociale media en de toename van cyberpesten of sociaal isolement.

Bewustwording van de geestelijke gezondheid mag niet slechts een daad zijn. Het is ook een mentaliteit die veel beoefenaars met succes hebben toegepast, namelijk het creëren van een cultuur waarin toelagen worden aangemoedigd, samen met nauwe banden en nauwere relaties, in plaats van dat deze individuen in de steek worden gelaten door anderen. Ze weten niet goed hoe ze zichzelf te vaak op de hoogte moeten houden van hoe het gaat. op een gegeven moment simpelweg omdat ze zich van de dialoog hebben onthouden.

Hoe kun je de geestelijke gezondheid dagelijks verbeteren?

Chronische stress, te veel plannen, verslavingen aan werk en andere zaken, depressie en angst zijn veelvoorkomende problemen waarmee veel mensen worden geconfronteerd. Ze leiden individueel tot slechte geestelijke gezondheidsproblemen en ernstige ziekten zoals hartziekten.

Hieronder staan ​​enkele kleine veranderingen die u kunt aanbrengen om uw geestelijke gezondheid dagelijks te verbeteren.

Meditatie

Een psychische aandoening ontstaat wanneer iets ons vermogen om kalm te blijven onder druk zet, de zaken niet erger maakt door hard voor onszelf te zijn, en manieren vindt om onze dag lichter te maken, zodat de druk niet toeneemt. Dit kan inhouden dat je 3 tot 4 minuten moet mediteren, of dat je je zorgen gewoon in grapjes moet omzetten om ze op de juiste manier te kanaliseren.

Meditatie is een praktijk die al duizenden jaren bestaat en op grote schaal wordt gebruikt vanwege de talrijke gezondheidsvoordelen. Mensen gebruiken verschillende meditatietechnieken, maar alle meditatiepraktijken zijn gericht op een specifieke gedachte, concept of emotie.

Mediteren biedt onmiddellijke en langetermijnvoordelen voor de geestelijke gezondheid van een persoon, omdat het helpt bij het kalmeren van angst en depressie, het verbeteren van de slaap en het verminderen van het risico op diabetes.

Gezond eten

De geestelijke gezondheid kan ook worden verbeterd met een reeks gezonde levensstijlkeuzes, zoals een dieet. Het volgen van een dieet dat voldoet aan de eisen van uw individuele stofwisselings- of lichaamstype zorgt voor een tastbare verbetering van uw geestelijke gezondheid.

Gezond eten kan de geestelijke gezondheid dramatisch verbeteren, maar vereist toewijding en vastberadenheid. In tijden van crisis – of het nu gaat om een ​​dierbare of om iets anders – kan een gezondere mentaliteit het verschil maken in de wereld. Ons lichaam heeft naast deze twee kritische factoren ook voedingswelzijn nodig om lang gezond te blijven.

Nutrition gelooft dat de meeste mensen het voedsel eten dat hun lichaam nodig heeft, wat leidt tot psychische aandoeningen in de kwaliteit van leven. Amerikanen consumeren bijvoorbeeld 2.200 kcal per dag, het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid die artsen aanbevelen.

Tegenwoordig is het niet zo dat er één maaltijd is die je geestelijke gezondheid niet kan maken of breken. In plaats daarvan kunnen veel combinaties u helpen uw geestelijke gezondheid efficiënt te verbeteren.

Of je nu veganist, glutenvrij of volkoren wilt worden, sommige voedingsmiddelen kunnen helpen het mentale welzijn te behouden. Deze gezonde eetstrategieën zullen niet alleen uw gedrag positief beïnvloeden, maar tegelijkertijd ook ziekten en chronische aandoeningen zoals diabetes en hartziekten voorkomen.

Positieve mentaliteit

Onderzoekers hebben ontdekt dat het handhaven van een positieve mindset een belangrijke factor is die bijdraagt ​​aan uw geestelijke gezondheid.

Door de leiding te nemen over uw geestelijke gezondheid en positieve dagelijkse doelen te stellen, kunt u uw geestelijke welzijn helpen verbeteren. Gelukkig kun je thuis talloze dagelijkse activiteiten uitproberen die het geluk vergroten, stress verminderen en ongewenste levensstijlgerelateerde problemen voorkomen.

Als je worstelt met worstelen, stap dan stap voor stap op een moment dat je geluk laag is, en het helpt het vertrouwen op te bouwen dat de dingen uiteindelijk beter zullen worden. Neem bijvoorbeeld een lang bad of luister naar rustgevende muziek voordat je gaat slapen.

Activiteiten

Onderzoek heeft veel manieren ontwikkeld om patiënten mentaal gezond en verbeterd te houden gedurende minimaal drie dagen. Eén methode is het opnemen van repetitieve, gerichte activiteiten. Op dezelfde manier kunnen uitdagingen ook in de dag van de patiënt worden ingevoegd door middel van dynamische taken.

Mensen die fulltime werken, kampen vaak met psychische problemen. Er is een wetenschappelijke en effectieve behandeling beschikbaar; Medicijnen kunnen echter duur zijn en slechts voor een select aantal mensen toegankelijk.

Een meer betaalbare aanpak zou zijn om een ​​paar dagelijkse activiteiten uit te proberen. Activiteiten kunnen helpen de ernst van de symptomen te verminderen en mensen bewuster te maken van psychische aandoeningen.

Verschillende activiteiten, zoals hardlopen of dansen, kunnen helpen onze psychologie onder controle te houden. Een powerwalk, sporten in de ochtend of zelfs douchen zijn net zo goed voor het welzijn.

Activiteiten spelen een rol bij het aanscherpen van het geheugengebruik, waarbij cognitieve verbetering gedurende lange perioden behouden blijft wanneer mentale stimulerende middelen zoals training aan de hersenen worden gegeven.

Prestatieverbetering wordt vaak gezien bij frequente lichaamsbeweging, waardoor de productie van nieuwe synapsen in de hersenen wordt gestimuleerd door meer ruimte en verdeling van de schietgebieden.

Waarom zelfzorg belangrijk is voor de geestelijke gezondheid – een manier om zelfrespect te vinden

Een gezonde levensstijl begint met zelfzorg. Dit betekent dat je de tijd neemt om voor jezelf en je geestelijke gezondheid te zorgen. Door goed voor ons fysieke lichaam te zorgen, voelen we ons goed en behouden we een optimaal energieniveau, bloeddruk, enz.

Geloof het of niet, zelfs mensen die erg gestrest zijn, moeten voor zichzelf zorgen om een ​​dag rust te hebben. Zelfzorg kan bestaan ​​uit diep ademhalen, korte wandelingen maken, goed eten en slapen wanneer dat nodig is.

Het krijgen van voldoende rust en frisse lucht is van cruciaal belang als u op een regelmatig dieet let. Deze gezonde stappen kunnen worden gestart met de begeleiding en ondersteuning van een therapeut.

Volgens The Huffington Post omvat zelfzorg de zorg voor je lichaam, emoties, geest en ziel. Bovendien stelt zelfzorg ons in staat controle te krijgen over ons leven door tijd en ruimte in onze schema’s te maken, zodat we ons kunnen concentreren op wat ons vreugde geeft of betekenis geeft aan ons leven.

Een artikel in de Minnesota Star Tribune is het daarmee eens en zegt dat zelfzorg betekent dat je alle elementen in je leven gebruikt als een “instrument” om het welzijn van een individu te verbeteren. Succesvolle mensen streven het na door te zeggen:

“Mijn geluk zal voortkomen uit het brouwen van wat voelt als echte vreugde, en voor mijn succes zal ik ‘oude’ medicijnen moeten vinden, zodat ik het kan behandelen als het in de weg zit.”

Zelfzorg is wanneer je voor jezelf als individu zorgt. Je zou deze specifieke term kunnen gebruiken voor preventieve geestelijke gezondheid. Het is van cruciaal belang omdat zelfzorg gepaard gaat met een holistische kijk op uw gezondheid en welzijn, zodat u kunt helpen een leven op te bouwen dat stressvrij is.

Velen zijn van mening dat zelfzorg meer over het lichaam gaat dan over de geest, maar er zijn nog steeds fysieke aspecten aan deze welzijnspraktijk waar mensen niet te veel aan denken: meditatie, mindfulness-oefeningen en ademoefeningen. Dit zijn allemaal daden van zelfzorg voor de geestelijke gezondheid en het welzijn. Het is een hele kwestie van bewust leven, hulpmiddelen bij de hand hebben, zoals oefeningen die bedoeld zijn om mindfulness dagelijks te cultiveren, en omgaan met de eisen van het dagelijks leven.

Hieronder volgen enkele aspecten die de geestelijke gezondheid kunnen bevorderen en de geest kunnen voeden:

 • Vrije tijd nemen en langzaam wennen aan veranderingen.
 • Zichzelf loskoppelen van de digitale wereld.
 • Goede slaappatronen, bewegingsprogramma’s en meditatie verbeteren de geestelijke gezondheid.
 • Sociaal verbinden met mensen waarmee je betekenis deelt.
 • Zelfzorg, een van de meest kritische aspecten van geestelijk welzijn, is inzicht in iemands behoeften. Eén perspectief is dat als iemand gewend raakt aan de omgeving waarin hij/zij zich bevindt, er een groter risico bestaat op psychische problemen. Met het oog hierop wordt vaak benadrukt hoe belangrijk het voor een goede geestelijke gezondheid is dat sommige aspecten van iemands leven van tijd tot tijd hun stressfactoren opruimen.

  Tot deze processen behoren slaap, voeding en lichaamsbeweging. Deze vereisen niet zoveel instrumentele middelen als therapie of medicatie. Alles vergt echter tijd en energie. Stel dat iemand gedurende een aanzienlijke periode prioriteit kan geven aan zelfzorg op deze gebieden, of missies van verschillende zelfregulerende uitdagingen kan herhalen. In dat geval neemt de algehele impact op het algemeen welzijn exponentieel toe.

  Het kan ook slapeloosheid en PTSS helpen voorkomen en onder controle houden, chronische pijnsymptomen verlichten, de stemming verbeteren, geheugenbehoud verbeteren, prikkelbaarheid en stress verminderen, de bloeddruk verlagen en de focus vergroten.

  Waarom geestelijke gezondheid belangrijk is voor het algehele welzijn en hoe deze te stimuleren?

  Als je triggers vermijdt die tot angst of stress leiden en positieve activiteiten onderneemt en activiteiten die bedoeld zijn om te helpen ontspannen, is de kans groter dat je je overdag gelukkiger voelt.

  Net als de lichamelijke gezondheid is de geestelijke gezondheid van belang voor het algehele welzijn. En de kosten van nadelige gevolgen voor de geestelijke gezondheid, zoals functieverlies en prestatieverlies, kunnen in de loop van de tijd hoger uitvallen dan de directe kosten van een enkel kliniekbezoek voor een cognitieve stoornis, zoals de diagnose van Alzheimer.

  Geestelijk welzijn is niet alleen een uitstekend onderwerp of modewoord. Er zijn werkelijke maatschappelijke kosten als mensen zich voortdurend gefrustreerd voelen door onder andere een aanzienlijk gebrek aan aanwezigheid op hun werk, relaties met collega’s en tijd die ze zelfs besteden aan veiligheid.

  Onderzoekers adviseren dat een uur of meer zinvolle fysieke activiteit, vijf dagen per week, de risicofactoren voor eenzaamheid kan helpen verminderen. Om geestelijk welzijn te stimuleren moeten werkgevers meer doen dan werknemers opleiden in neurowetenschappelijke concepten en symptomen.

  Ze moeten rekening houden met gezondheidsrisico’s als motivator in hun gedragsprogramma’s, beloningssystemen (met programma’s voor het behalen van doelen), communicatie-initiatieven (campagnes met een leuke geest), initiatieven voor collegiale begeleiding en vooruitgang in de workflow.

  Feiten over geestelijke gezondheid – wat u moet weten

  Omdat depressie een van de meest voorkomende psychische stoornissen is, die in de VS steeds vaker voorkomt, moeten mensen belang hechten aan hun geestelijke gezondheid in het algemeen. Ze moeten op de hoogte zijn van algemene feiten, uitdagingen en behandelingen voor psychische aandoeningen en controverses over de behandeling van levensbedreigende ziekten.

  Deze 7 feiten over geestelijke gezondheid zijn slechts een begin om u te begeleiden bij onderwerpen als depressie, schizofrenie of bipolaire stoornis.

 • Het National Institute of Mental Health schat dat tegen 2023 bijna 50%, of naar schatting 650.000 extra Amerikanen per jaar, de diagnose ernstige psychische aandoeningen zal krijgen.
 • Gemiddeld heeft één op de vijf Amerikanen van twaalf jaar of ouder in een bepaald jaar een of andere psychische aandoening ervaren. Bovendien wordt gesuggereerd dat maar liefst 70% van de mensen tijdens hun leven minstens één psychische aandoening ervaart.
 • Een psychische aandoening berooft een individu van gemiddeld 2,7 miljoen levensuren of drie jaar (het verhoogt ook de kosten).
 • Vrouwen hebben twee keer meer kans dan mannen om een ​​depressie te ontwikkelen en er worden geen inkomens-, cijfergemiddelde- of andere toelatingscriteria voor school verwacht of nodig voor de diagnose.
 • Hersenletsel is de meest voorkomende oorzaak van PTSS-problemen en de derde grootste bron.
 • Er zijn meer tieners met psychische aandoeningen dan op enig ander moment in de geschiedenis van de mensheid, maar de kans is kleiner dat ze een behandeling zoeken.
 • Een hersenbeeldvormingstechniek die expliciet is ontworpen voor depressieonderzoek toont aan dat epidermale groeifactor (EGF), een stof die van nature in ons lichaam wordt aangemaakt, helpt bij depressie. Het stijgt als reactie op stress of trauma en zorgt ervoor dat dendrieten in de cortex van je hersencellen groeien – en dus nog prominenter worden.