Press ESC to close

Het beste voedsel om het libido bij vrouwen te verhogen

Vrouwelijke gezondheid Voeding

Voedsel om het libido bij vrouwen te verhogen

Je zult niet de hele tijd ‘in de stemming’ zijn, en dat is oké. Onze zin in seks kan om vele redenen op een laag pitje staan. Stress, slechte gezondheid, trauma of zelfs hormonale onevenwichtigheden kunnen allemaal van invloed zijn op de seksuele drang van vrouwen. Maar als u regelmatig ‘niet in de stemming’ bent en uw zin in seks wilt vergroten, moet u uw dieet heroverwegen.

Voeding kan ook van invloed zijn op uw seksleven, vooral als u een tekort heeft aan bepaalde voedingsstoffen. Gelukkig zijn er voedingsmiddelen voor het libido van vrouwen die kunnen helpen om je libido te verhogen. Lees hieronder hoe bepaalde voedingsmiddelen uw seksleven kunnen beïnvloeden en welke u kunnen helpen opgewonden te raken.

Voedsel dat seksueel vrouwelijk wordt

Een afrodisiacum is een term die wordt gebruikt om een ​​voedingsmiddel of substantie te beschrijven die het seksuele verlangen, plezier of de zin in seks verhoogt. Er is niet veel bewijs dat suggereert dat afrodisiaca werken.

In sommige gevallen kunnen bepaalde voedingsmiddelen als afrodisiacum worden beschouwd, simpelweg vanwege de manier waarop ze eruitzien, smaken en ruiken, of omdat ze op de een of andere manier met romantiek worden geassocieerd. Hoe dan ook, ze kunnen het proberen waard zijn. Je zult tenminste goed gevoed zijn.

Sommige afrodiserende voedingsmiddelen voor vrouwen zijn onder meer:

Chocolade

Chocolade is een heerlijke, zoete lekkernij. Het is een populair cadeau voor Valentijnsdag en met goede reden. Chocolade bevat de chemicaliën serotonine en fenylethylamine, bekend om het stimuleren van de stemming en mogelijk de zin in seks.

De meeste lustopwekkende eigenschappen van chocolade komen waarschijnlijk voort uit de heerlijke en sensuele manier waarop het in je mond smelt. Chocolade kan ervoor zorgen dat we ons sexy voelen, simpelweg vanwege de sexy textuur.

Pittig voedsel

Pittig voedsel zoals chilipepers worden soms als afrodisiaca beschouwd omdat ze de lichaamstemperatuur verhogen. Hierdoor kan het gevoel van opwinding toenemen. Als je van plan bent om het een paar avonden warm en zwaar te krijgen, kan gekruid eten je daarbij helpen.

Honing

Honing heeft geen enkel wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning van beweringen dat het de seksuele opwinding kan vergroten. Maar het wordt als sexy voedsel beschouwd, waarschijnlijk vanwege de manier waarop het in je seksleven kan worden geïntegreerd. Als jij en je partner creatief aan de slag willen in de slaapkamer, kan honing helpen de temperatuur hoger te zetten.

Rode wijn

Rode wijn kan, in kleine hoeveelheden, positieve effecten hebben op uw gezondheid. Volgens één onderzoek kan het ook het libido verbeteren. Rode wijn kan, net als elke andere alcoholische drank, de remmingen verminderen en eventuele ongemakken of nerveuze gevoelens tijdens seks verminderen. Dit kan op zijn beurt helpen uw zin in seks te vergroten en het seksuele genot te verbeteren.

Voedsel om het libido bij vrouwen te verhogen

Hoewel de jury nog niet uit is over bepaalde afrodisiaca, zijn er voedingsmiddelen en supplementen die meer wetenschappelijk onderbouwd bewijs hebben voor hun positieve effecten op het libido bij vrouwen. Hieronder staan ​​voedingsmiddelen en supplementen die het libido bij vrouwen kunnen helpen verhogen:

Vruchten

Van bepaalde soorten fruit, zoals vijgen, dadels, bananen en avocado’s, wordt gezegd dat ze afrodiserende effecten hebben op de vrouwelijke geslachtsdrift. Deze vruchten bevatten essentiële voedingsstoffen en antioxidanten die gunstig zijn voor uw gezondheid. Ze kunnen ook helpen de bloedstroom te verbeteren, vooral naar uw geslachtsorganen.

Wanneer je opgewonden raakt, stroomt er bloed naar de geslachtsorganen bij zowel mannen als vrouwen. Een verhoogde bloedtoevoer naar uw geslachtsdelen kan de opwinding vergroten. Het dagelijks eten van deze vruchten kan uw algehele libido in de loop van de tijd helpen verhogen.

Asperges

Een onbalans van hormonen kan soms de oorzaak zijn van een laag libido bij vrouwen. Vitamine B-6 en foliumzuur zijn essentiële voedingsstoffen die helpen de niveaus van testosteron, progesteron en oestrogeen in het lichaam te verhogen. Tegelijkertijd helpen ze prolactine te verlagen, een hormoon dat het libido bij vrouwen kan verminderen.

Groene groenten zoals asperges bevatten grote hoeveelheden vitamine B-6 en foliumzuur. Het consumeren van meer asperges in uw dieet kan helpen uw hormonen in evenwicht te brengen en het libido te verhogen.

Rundvlees

Een stevige biefstuk klinkt misschien niet sexy, maar rundvlees is verrassend gunstig voor de seksuele gezondheid. Rood vlees bevat verzadigde vetten die de testosteron- en oestrogeenproductie bij zowel mannen als vrouwen helpen stimuleren. Het bevat ook veel zink, wat essentieel is voor de vruchtbaarheid en het libido.

Oesters

Oesters zijn populaire zeevruchten, vooral op date-avonden. Oesters worden al jaren aangeprezen als afrodisiacum en daar zit mogelijk enig bewijs achter. Oesters bevatten veel zink, wat een rol speelt bij de zin in seks.

Kruiden om het vrouwelijke libido te verhogen

Kruiden en supplementen zoals saffraan, ginkgo biloba, ginseng, fenegriek en maca hebben allemaal voordelen gemeld voor het verhogen van het libido, het seksuele verlangen of het seksuele genot. Veel van deze kruiden en supplementen helpen de bloedstroom te verbeteren, de stemming te verbeteren en de algehele gezondheid te verbeteren. Deze voordelen hebben een positief effect op het libido en kunnen het seksuele verlangen en de opwinding vergroten.

Drankjes die het libido bij vrouwen verhogen

Als je ’s ochtends van een goede kop koffie houdt of regelmatig van kruidenthee nipt, heb je geluk. Koffie bevat grote hoeveelheden cafeïne, een stimulerend middel dat de vrouwelijke geslachtsdrift kan vergroten. Uit een onderzoek met ratten bleek dat vrouwelijke ratten vaker door koffie geïnitieerde seks dronken met hun partners.

Maar als koffie niet jouw favoriete drank is, kan groene thee vergelijkbare voordelen bieden. Groene thee bevat catechines, natuurlijke chemicaliën die de energie en het uithoudingsvermogen in bed verhogen. Het bevat ook cafeïne, een natuurlijke libidobooster voor vrouwen.

Vitaminen voor geslachtsdrift bij vrouwen

Als u geen goede voeding krijgt, kan dit uw zin in seks beïnvloeden. Je lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om normaal en gezond te kunnen functioneren. Sommige voedingsstoffen, zoals B-vitamines, helpen bij het reguleren van hormonen, die een rol spelen bij het vrouwelijke libido.

Enkele van de belangrijkste vitamines en mineralen voor de vrouwelijke geslachtsdrift zijn:

 • Vitamine A
 • Vitamine B-6
 • Foliumzuur
 • Vitamine C
 • Vitamine E
 • Magnesium
 • Deze voedingsstoffen kunnen via een dieet of supplement worden verkregen om uw libido op natuurlijke wijze te helpen verhogen.

  Welke voedingsmiddelen doden het libido?

  Net zoals er voedingsmiddelen zijn die het libido kunnen verhogen, kunnen bepaalde voedingsmiddelen uw libido negatief beïnvloeden. Sommige voedingsmiddelen, zoals gefrituurd voedsel, kruisbloemige groenten of zuivelproducten, kunnen een negatief effect hebben op uw libido vanwege hun gastro-intestinale effecten. Gefrituurd voedsel, zuivelproducten en kruisbloemige groenten kunnen je winderig maken, wat niet bepaald sexy is.

  Andere voedingsmiddelen die u moet vermijden en die uw libido kunnen doden, zijn onder meer:

  Bieten

  Bieten zijn zeer voedzame wortelgroenten die heerlijk smaken op zichzelf of in salades. Maar hoewel ze goed zijn voor je gezondheid, kunnen ze slecht zijn voor je libido. Bieten ondersteunen de oestrogeenproductie, wat geweldig is voor mensen die weinig vrouwelijk geslachtshormoon hebben. Een verhoogde oestrogeenproductie kan echter een disbalans in de hormonen veroorzaken bij degenen die dat niet doen, wat leidt tot een verstoring van de zin in seks.

  Alcohol (overmatig)

  Hoewel een glas wijn of bubbels u in een speelse stemming kunnen brengen, heeft overmatig alcoholgebruik het tegenovergestelde effect op het libido. Alcohol heeft een negatieve invloed op uw lever, het orgaan dat hormonen metaboliseert. Een inefficiënte lever kan leiden tot onevenwichtige hormonen, waardoor uw libido wordt beïnvloed.

  Bovendien verlaagt alcohol het serotonineniveau, wat van invloed kan zijn op uw zin in seks. Overmatig alcoholgebruik kan u ook slordig en slaperig maken, of tot slechte besluitvorming leiden. Geen van deze is een recept voor goede seks.

  Zout

  Als je fan bent van extra zout, wil je misschien je zoutgebruik heroverwegen. Te veel natrium in de bloedbaan kan leiden tot een verminderde bloedtoevoer naar uw lagere regionen. Als je moeite hebt om ‘daar beneden’ opgewonden te raken, kan het aan je zoutinname liggen. Blijf uit de buurt van zoute snacks en ingeblikt voedsel dat een hoog natriumgehalte bevat.

  Kinine

  Af en toe genieten van een gin-tonic? Misschien wilt u twee keer nadenken over uw favoriete drankbestelling. Kinine is een ingrediënt dat in tonisch water wordt aangetroffen om smaak te geven. Helaas verlaagt dit ingrediënt testosteron (het belangrijkste hormoon dat het libido stimuleert) en kan het leiden tot een verminderde zin in seks bij zowel vrouwen als mannen.

  Verhoog de vrouwelijke gevoeligheid op natuurlijke wijze

  Een lage zin in seks treft veel vrouwen op verschillende momenten in hun leven. Er zijn veel factoren die een laag libido bij vrouwen kunnen veroorzaken. Het verhogen van uw libido moet een veelzijdige aanpak zijn, inclusief voeding. Natuurlijke voedingsmiddelen voor het libido van vrouwen kunnen uw zin in seks op natuurlijke wijze helpen vergroten. Zet deze voedingsmiddelen op je boodschappenlijstje en maak je klaar om onder de lakens te gaan liggen.