Press ESC to close

Hoe u het dieet kunt omkeren en snel kunt afvallen

Diëten Gewichtsverlies

Wat is omgekeerd diëten?

De uitdrukking ‘het dieet na het dieet’ wordt vaak gebruikt om een ​​omgekeerd dieet te beschrijven. Dit komt omdat het in de bodybuildinggemeenschap lange tijd gebruikelijk is geweest om de calorie-inname na wedstrijden geleidelijk te verhogen om de gewichtstoename te vertragen.

Bovendien is het bij het grote publiek enorm populair geworden als overgangsdieet tussen een caloriearm dieet en de terugkeer naar normaal eten. Theoretisch gezien stelt een omgekeerd dieet je in staat meer te eten en tegelijkertijd gewichtstoename door vetopslag te voorkomen.

Mogelijk hebt u opheldering nodig over de vraag of dit eetplan echt werkt of dat het slechts een rage-dieet is, ook al lijkt het veelbelovend.

Om u in staat te stellen meer te eten na een dieet, uw stofwisseling te verhogen en te voorkomen dat u (opnieuw) vet opbouwt, is reverse diëten een bewust eetplan dat uw calorie-inname geleidelijk verhoogt over een paar weken of maanden.

Deze benadering van eten werd voor het eerst populair onder bodybuilders die wilden voorkomen dat ze snel in gewicht aankwamen na een wedstrijd. Atleten die meedoen aan bodybuildingwedstrijden moeten zich houden aan zeer restrictieve en niet-duurzame diëten om hun ideale lichaamsbouw te verwerven.

Ze hervatten meer calorierijke, duurzame eetgewoonten wanneer het toernooi voorbij is. Omdat de stofwisseling van het lichaam echter vertraagt ​​tijdens beperkte perioden, kan het snel voortzetten van een aanzienlijk grotere calorie-inname resulteren in een snelle vet- en gewichtstoename.

Omgekeerd diëten om af te vallen werd steeds populairder onder niet-bodybuilders, zoals mensen die een caloriearm dieet volgen of denken dat ze een plateau voor gewichtsverlies bereiken, als gevolg van verschillende anekdotische succesverhalen.

Om bodybuilders te helpen geleidelijk terug te schakelen van extreem caloriearme diëten naar calorierijke diëten, werd reverse diëten ontwikkeld. De theorie was dat ze, door het langzaam aan te doen, geleidelijk hun stofwisseling zouden verhogen, waardoor ze meer konden eten en overmatige gewichtstoename vermeden konden worden.

 • Het concept van omgekeerd diëten is gebaseerd op adaptieve thermogenese (metabolische aanpassing), een verdedigingsmechanisme dat de stofwisseling van het lichaam wijzigt om gewichtsverlies te vertragen door de energie-inname te verhogen en de energieproductie te verminderen.
 • Hoe u een omgekeerd dieet kunt volgen: eet meer om af te vallen

  Om de stofwisseling te verhogen en gewichtstoename na een dieet te voorkomen, verhoogt een omgekeerd dieet geleidelijk uw calorie-inname. De vermeende effecten ervan op gewichtsverlies moeten echter door de wetenschap worden ondersteund en kunnen een uitdaging zijn om te volgen.

  Volgens een onderzoek naar omgekeerd diëten “zorgt het voor een klein calorieoverschot [to] helpen… de circulerende hormoonspiegels en het energieverbruik te herstellen naar de waarden van vóór het dieet, terwijl de energie-inname nauw wordt afgestemd op de herstellende stofwisseling om de vetophoping te beperken.’

  Het is onwaarschijnlijk dat het teruggrijpen op de dieet-bandwagon resultaten zal opleveren voor mensen met een geschiedenis van crashdiëten, extreme caloriebeperking of talloze mislukte dieetpogingen. Integendeel, het zal waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen.

  Je stofwisseling lijdt onder langdurige perioden van caloriebeperking. Je lichaam reageert op een bepaalde manier als je calorie-inname gedurende een langere periode te laag is. Het belangrijkste effect is dat het uw dagelijkse calorieverbruik verlaagt, waardoor vaak de weg wordt geëffend voor een verrassende snelle gewichtstoename.

 • Dit biologische mechanisme, genaamd ‘metabolische aanpassing’, kan uw pogingen om af te vallen ernstig dwarsbomen. Minder calorieën eten dan je verbrandt kan uiteindelijk een grote uitdaging blijken te zijn, omdat je lichaam voortdurend strijdt om het calorietekort dat nodig is voor vetreductie om te keren. Voordat die levensstijl vreselijk en onmogelijk vol te houden wordt, kun je slechts een beperkte hoeveelheid calorieën verminderen en zoveel bewegen.
 • Voor de meeste mensen moeten al het tellen, wegen en meten van macro’s, beperkte voedingskeuzes en de exacte timing van voedingsstoffen eenvoudigweg worden opgehelderd. In werkelijkheid kunnen bodybuilders niet eens de diëten verdragen die velen van hen volgen om competitief te worden.

  Bodybuilders houden zich wekenlang vóór de wedstrijd aan een zeer strak dieet, waardoor ze buikspieren krijgen waar je kaas op kunt raspen, maar het ongunstige neveneffect heeft van omgekeerd diëten om de stofwisseling te herstellen.

  Als ze na de wedstrijden op deze manier zouden doorgaan, zou de honger uiteindelijk ondraaglijk worden. Daarom streven competitieve bodybuilders er buiten het seizoen vaak naar om zoveel mogelijk spieren op te bouwen, wat praktisch onmogelijk is bij het volgen van een caloriearm dieet.

  Maar net als iedereen krijgen bodybuilders veel vet binnen, dat bij hun spieren past, als ze zoveel eten als ze willen.

  Wat u moet weten over het proces van omgekeerd diëten

  Laten we eerst bespreken hoe gewichtstoename en -afname werken. Elk individu heeft een BMR en TDEE. Uw basaal metabolisme (BMR), of het aantal calorieën dat u alleen verbrandt om in leven te blijven, wordt dit genoemd. Je zou nog steeds calorieën nodig hebben als je niets anders deed dan op bed liggen. Er is energie nodig voor fundamentele menselijke processen, waaronder ademhalen en knipperen. Je BMR houdt hier rekening mee.

  Uw volledige dagelijkse energieverbruik staat bekend als TDEE. Het wordt ook wel onderhoudscalorieën genoemd en heeft betrekking op het aantal calorieën dat u verbrandt tijdens uw dagelijkse bezigheden. U moet deze calorieën dagelijks eten om uw gewicht stabiel te houden. Houd rekening met de calorieën uit uw dagelijkse activiteiten, zoals wandelen, praten en sporten, naast uw BMR.

  Om af te vallen, moet u zich houden aan de regel calorieën in minus calorieën uit. Om een ​​calorietekort te hebben, moet je minder calorieën consumeren dan je verbrandt. Is dat gemakkelijk? Het is makkelijker gezegd dan gedaan, zoals we allemaal weten. Het kan gebeuren dat je ongelooflijk weinig calorieën eet, alleen maar om je gewicht te verminderen.

  Omgekeerd diëten om af te vallen, in tegenstelling tot caloriebeperking, is de sleutel. Het zal helpen bij het resetten van uw stofwisseling en het verhogen van uw calorie-inname, waardoor u meer voedsel kunt consumeren.

  Een aantal processen in het lichaam maken dit mogelijk:

 • Hormoonveranderingen.
 • Hormonen spelen een cruciale rol bij het reguleren van de honger, waarbij het lichaam verschillende hormonen vrijgeeft en onderdrukt om de eetlust te vergroten of te verminderen.

  Ghreline komt voornamelijk vrij uit de maagwand en stimuleert de eetlust; wanneer het niveau stijgt, neemt de honger toe. Insuline is ook een belangrijk hormoon bij het signaleren van honger en speelt een essentiële rol bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel.

  Het spijsverteringsstelsel produceert leptine en peptide YY om de energiebalans te coördineren, de voedselinname te verminderen en de volheidsniveaus aan te geven. Door deze hormonen aan te maken, moedigt ons lichaam ons aan om te eten wat nodig is voor vitaliteit en energie, dus u moet weten hoe u uw dieet op de juiste manier kunt omkeren.

 • Vertraagde spijsvertering.
 • Tijdens periodes van caloriebeperking wordt het lichaam gedwongen zijn fysiologische processen aan te passen. Het verteringsproces vertraagt ​​bijvoorbeeld doorgaans naarmate het lichaam probeert de voedingsstoffen en calorieën die uit voedsel kunnen worden opgenomen, te maximaliseren.

  Bovendien veroorzaakt dit type dieet een verminderd thermisch effect van voedsel (TEF), wat betekent dat het minder energie kost om minder calorieën te metaboliseren die bij dergelijke diëten worden geconsumeerd. Daarom is het voor individuen die op zoek zijn naar duurzaam en gezond gewichtsverlies van cruciaal belang om een ​​aanpak te kiezen die gericht is op verandering van levensstijl, in plaats van constante veranderingen in de calorie-inname, die het thermogene oordeel in de loop van de tijd veranderen.

  De gezondheidsvoordelen van omgekeerd diëten

  Volgens onderzoek kan het verhogen van uw calorie-inname uw metabolisme stimuleren en u helpen meer calorieën te verbranden door middel van thermogenese, een soort activiteit zonder inspanning. Daarom zal uw lichaam calorieën blijven verbranden, zelfs als u loopt, beweegt of met een vriend praat. Wat een geweldig nieuws.

  In sommige gevallen heeft het omgekeerde dieet ook geholpen bij de hormonale regulatie van het lichaam, met name leptine, dat verband houdt met gewichtsverlies. Er wordt aangenomen dat leptine, dat wordt geproduceerd door de vetcellen van uw lichaam, minder gevoelig is voor een verminderd calorieverbruik.

  Daarom, wanneer de leptinespiegels in uw lichaam dalen, ervaart u een constante honger en komt u uiteindelijk aan in plaats van af te nemen.

  Hoewel dit een fantastische techniek is om je gewichtsverlies te verbeteren, raden artsen af ​​om het langer dan tien weken te gebruiken. Dit komt omdat er vooral de nadruk wordt gelegd op het tellen van calorieën, wat niet de ideale aanpak is om de gezondheid en conditie te behouden!

  Dus dames, breng uw metabolisme onmiddellijk op gang en gebruik reverse diëten als een techniek voor gewichtsverlies op de korte termijn!

  Biedt u meer voedsel

  Omdat het individuen in staat stelt om gedurende de dag meer voedsel te eten, is een omgekeerd dieet een van de belangrijkste redenen waarom mensen ermee beginnen. Omdat het bovendien een grotere verscheidenheid aan gezonde maaltijden biedt, is dit vooral heerlijk voor degenen die al weken of maanden op dieet zijn.

  Verminderde honger

  Verschillende hormonen die honger en eetlust beïnvloeden, kunnen hun niveau veranderen als de calorie-inname wordt verminderd. Uit een onderzoek onder 14 mannelijke bodybuilders bleek bijvoorbeeld dat drie dagen voor een wedstrijd ernstig gewichtsverlies gedurende tien weken ervoor zorgde dat het leptinegehalte met 27,7% daalde en het ghrelinegehalte met 26,4% steeg.

  Het geleidelijk verhogen van de calorieën kan de niveaus van deze hormonen reguleren en de eetlust verminderen. Dit idee moet echter nog door studies worden ondersteund.

  Veroorzaakt gewichtsverlies

  Momenteel is onderzoek naar de gevolgen van omgekeerd diëten schaars. Het merendeel van de voordelen wordt uitsluitend ondersteund door anekdotisch bewijs. Het verhogen van uw calorie-inname kan echter het calorieverbruik verhogen en de hormoonspiegels herstellen, waardoor gewichtsvermindering en -behoud worden bevorderd.

  Omdat caloriebeperking de NEAT- en leptinespiegels kan verlagen, kan het geleidelijk verhogen van uw inname deze effecten vertragen of omkeren. Er wordt ook gezegd dat reversediëten de kans op eetbuien verlaagt, wat veel voorkomt bij bodybuilders en mensen die een extreem beperkt dieet volgen. In theorie werkt het door de overgang naar een normaal dieet gemakkelijker te maken.

  Er is meer onderzoek nodig om te ontdekken of reverse diëten een effectieve aanpak is om gewichtsverlies te voorkomen of te bevorderen.

  Hoe kun je op de juiste manier een omgekeerd dieet volgen?

  Omgekeerd diëten houdt vaak in dat u elke week 50-100 calorieën meer binnenkrijgt dan uw basislijn, of het aantal calorieën dat u moet consumeren om op gewicht te blijven.

  Deze periode duurt vier tot tien weken, of totdat u uw innamedoel vóór het dieet bereikt. Daarna kan uw eiwitinname gedurende het gehele dieet hetzelfde blijven, omdat de eiwitbehoefte vaak wordt bepaald door het lichaamsgewicht in plaats van door de calorie-inname.

  Je lichaam verbrandt calorieën via niet-oefeningsactiviteitthermogenese (NEAT), waaronder activiteiten zoals wandelen, chatten en friemelen. Het verhogen van uw calorie-inname kan dus de stofwisseling stimuleren en uw lichaam helpen meer te verbranden.

  Bovendien kan een omgekeerd dieet ervoor zorgen dat hormoonspiegels zoals leptine, die de eetlust en het lichaamsgewicht onder controle houden, weer normaal worden.

  Volgens onderzoek neemt leptine, dat wordt aangemaakt en vrijgegeven door de vetcellen van uw lichaam, af als reactie op caloriebeperking. Als gevolg hiervan neemt de eetlust toe en neemt de calorieverbranding af naarmate het leptineniveau daalt.

  1. Bepaal uw huidige calorie-inname en initiële macrodoelstellingen.

  Om te voorkomen dat u te veel eet, moet u weten hoeveel calorieën u momenteel verbruikt om uw lichaamsgewicht te behouden. Dit zal vervolgens worden gebruikt om basislijnmacro’s vast te stellen.

 • Houd eerst een paar dagen een voedingsdagboek bij om uw dagelijkse calorieverbruik te schatten. Stel dat het bijvoorbeeld 1.800 calorieën zijn.
 • Ten tweede, streef naar 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Als u bijvoorbeeld 150 kilo weegt, is uw dagelijkse eiwitinname 150 gram.
 • Ten derde verwijdert u uw eiwitcalorieën uit uw huidige totale caloriedoel om de resterende calorieën te berekenen.
 • Hoe het dieet omkeren na een snee? Verdeel eerst de resterende calorieën 40/60 of 60/40 tussen koolhydraten en vet. Deze cijfers kunnen worden aangepast, maar elk van de bovenstaande voorbeelden is een uitstekend beginpunt.

  2. Bepaal hoe snel u uw koolhydraat- en vetinname wilt verhogen.

 • Maakt u zich meer zorgen over het verhogen van mijn calorie-inname dan over het aankomen?
 • Is het uw bedoeling om een ​​geschiedenis van eetbuien te overwinnen?
 • Is het uw bedoeling om hard te trainen en spieren op te bouwen tijdens het achteruitrijden?
 • Als u op een van deze vragen ‘ja’ heeft geantwoord, kunt u profiteren van een agressievere aanpak. Hoewel het snel verhogen van koolhydraten en vet er ongetwijfeld voor zal zorgen dat u meer lichaamsvet krijgt, zult u zich beter en minder beroofd voelen, zult u meer vrijheid hebben om het voedsel op te nemen waarnaar u hunkert, en zult u minder snel een eetbui krijgen.

  De extra calorieën van een agressieve omkering kunnen je ook meer energie geven om te trainen, waardoor je spieren kunt opbouwen.

  Een meer conservatieve omkering kan gunstig zijn als u zich zorgen maakt over het verkrijgen van lichaamsvet. Als u bijvoorbeeld onlangs een fatsoenlijk dieet heeft gevolgd waarbij u uw streefgewicht heeft bereikt, kunt u geleidelijk vet en koolhydraten toevoegen om uw resultaten te behouden!

  Is het veilig om het dieet om te keren?

  Het omkeren van een dieet kan een effectieve manier zijn om uw calorie-inname langzaam te verhogen en de verloren spiermassa te herstellen. Als het correct en zorgvuldig wordt gedaan, kan het ook een veilige manier zijn om uw lichaam weer een normale voedingslevensstijl te geven. Maar hoe kun je het dieet precies omkeren?

 • Eerst en vooral moet u zich concentreren op het eten van voedzame en onbewerkte voedingsmiddelen. Het eten van echt voedsel is van cruciaal belang om vitamines aan te vullen die mogelijk verloren zijn gegaan tijdens het oorspronkelijke dieet.
 • Bovendien moet u beginnen met het toevoegen van meer calorieën in geleidelijk kleine stappen per week, terwijl u ervoor zorgt dat extra fysieke activiteit evenredig wordt toegevoegd aan de verbruikte calorieën.
 • Ten slotte is het essentieel om naar de hongersignalen van uw lichaam te luisteren en de extra calorie-inname dienovereenkomstig aan te passen, maar wees niet bang om tijdens de maaltijd de temperatuur hoger te zetten; Als u uw voedselinname heeft beperkt of gedurende een langere periode zonder maaltijden heeft gegeten, kan het consumeren van voldoende calorieën in het begin beangstigend zijn, maar na verloop van tijd zal het gemakkelijker worden.
 • Het grootste probleem met omgekeerd diëten is dat het gecombineerd wordt met een restrictief voedingsplan. Volgens onderzoek verhoogt het aanzienlijk verminderen van uw calorie-inname de niveaus van het stresshormoon cortisol in uw lichaam, waardoor uw kans op gewichtstoename rond uw middel groter wordt.

  Gans wijst er ook op dat het overmatig beperken van je calorieën niet helpt voor algemeen gewichtsverlies op de lange termijn, en alleen al voor de mogelijke gevolgen voor de geestelijke gezondheid van restrictieve diëten. Het is weer een dieetplan voor het tellen van calorieën dat verre van optimaal is voor een gezonde levensstijl en succes op de lange termijn.

  Hoewel talloze programma’s uw ideale caloriebereik kunnen schatten, kan het berekenen van de precieze behoeften lastig zijn. Het kan veel moeilijker zijn om uw inname geleidelijk met 50-100 calorieën per week te verhogen, zoals een omgekeerd dieet suggereert.

  Volgens uitgebreid onderzoek onder 3.385 personen onderschatten mensen over het algemeen het aantal calorieën van een maaltijd met wel 259 calorieën.

  Bovendien kan het verkeerd inschatten van uw porties of het opnemen van een extra tussendoortje in uw dieet uw succes tijdens een omgekeerd dieet belemmeren. Omdat u uw dagelijkse calorieverbruik goed moet meten, kan deze strategie bovendien tijdrovend zijn.

  De beste manier om het dieet om te keren zonder aan te komen

  Het is vooral handig voor degenen die al lange tijd een beperkt aantal calorieën gebruiken, een voorgeschiedenis hebben van ernstige diëten, of proberen af ​​te vallen, maar hun calorietekort niet kunnen handhaven omdat het te klein is.

  U kunt uw calorieën verhogen door een omgekeerd dieet te volgen. Wanneer u besluit om te proberen uw dieet na een bezuiniging om te keren, zult u niet op zo’n laag niveau bezuinigen. Als je gewoon van eten houdt en meer controle over je calorieën wilt, is een omgekeerd dieet een geweldig alternatief. Het betekent dat je extra calorieën en energie hebt om mee te spelen tijdens sociale bijeenkomsten. I

  Verhoog koolhydraten en vet in een tempo dat overeenkomt met uw doelen

  Als u hebt vastgesteld dat een langzame omkering beter is voor uw doeleinden, begin dan met het verhogen van uw koolhydraat- en vetinname met 2-5 procent per week, afhankelijk van hoe bezorgd u bent over het aankomen.

  Als je hebt vastgesteld dat een snelle omkering iets voor jou is, begin dan met het verhogen van je koolhydraat- en vetinname met 6-10% per week. Om een ​​voorsprong te krijgen, moet u uw vet- en koolhydraatinname in de eerste week met 15-25 procent verhogen.

  Weeg uzelf meerdere keren per week om de gewichtstoename onder controle te houden

  Kies 2-3 dagen per week om uzelf ’s ochtends te wegen. Het analyseren van uw gemiddelde gewichtsverandering gedurende een week kan u helpen bij het evalueren van uw macro-aanpassingen en het beslissen over uw daaropvolgende gewichtstoename.

  Als u in de loop van een week een aanzienlijke toename van de gewichtstoename bemerkt, wilt u wellicht de snelheid waarmee u uw inname verhoogt, vertragen. Verhoog in plaats daarvan zowel de koolhydraten als het vet als u uw huidige gewicht wilt behouden of misschien iets wilt afvallen.

  Verminder uw cardiotijd geleidelijk en neem zwaar tillen op in uw trainingsroutine

  3-6 keer per week gewichtheffen is een uitstekende manier om spieren op te bouwen; omgekeerde diëten om de stofwisseling te herstellen, zijn niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn van toepassing. Lange aërobe sessies in stabiele toestand dragen echter weinig bij aan de ontwikkeling van kracht en kunnen mogelijk de spieropbouwende trajecten verstoren.

  Stop en kies uw volgende actie zodra u de gewenste calorie-inname heeft bereikt

  Stop met het toevoegen van calorieën wanneer u tevreden bent met de hoeveelheid voedsel die u eet, en ga van daaruit verder. Als je je goed voelt, blijf dan hier. Aan de andere kant, als je wilt afvallen nu je stofwisseling is verbeterd, ga je gang!

  Maar wees voorzichtig in uw aanpak; trim calorieën niet willekeurig. In plaats daarvan moet u zoveel mogelijk calorieën consumeren terwijl u toch afvalt. Het is van cruciaal belang voor uw stofwisseling.

  Hoe lang duurt het om het dieet om te keren voor gezond gewichtsverlies?

  Gewichtsverlies kan een haalbaar doel zijn wanneer omgekeerd diëten wordt opgenomen in iemands levensstijlplan. Bij omgekeerd diëten gaat het om het langzaam verhogen van de calorie-inname, omdat er al gewichtsverlies heeft plaatsgevonden; dit helpt de stofwisseling te resetten en het gewenste lichaamsgewicht te bereiken en te behouden voor een gezondere levensstijl.

  De hoeveelheid tijd die nodig is om het dieet om te keren en een gezond gewichtsverlies te bereiken, varieert afhankelijk van het individu, waarbij sommigen binnen zes weken succesvolle resultaten zien, terwijl bij anderen veel langer kan duren.

  De duur zal ook afhangen van hoe drastisch men de calorie-inname moet verminderen om het gewenste lichaamsgewicht te bereiken. Hoe lang het ook duurt, reversed diëten is een effectief hulpmiddel waarmee rekening moet worden gehouden bij het zoeken naar gezonde en duurzame gewichtsverliesresultaten.

  Wanneer stoppen met omgekeerd diëten?

  Als u bekend bent met het concept van een omgekeerd dieet, weet u dat uw stofwisseling getraind kan worden om zich te gedragen zoals u dat wilt; het enige dat je nodig hebt is wat tijd en geduld!

  Een omgekeerd dieet is een proces waarbij extra calorieën opnieuw in uw dagelijkse voeding worden geïntroduceerd om uw stofwisseling te stimuleren. Dit wordt niet gedaan om af te vallen, maar om de stofwisseling weer op te bouwen. Een omgekeerd dieet betekent dat u, in plaats van geleidelijk de calorieën te verminderen, zoals bij een typisch ‘dieet’, het tegenovergestelde doet en de calorieën geleidelijk verhoogt.

  Stel je voor dat je het proces een paar maanden doorloopt en nu tot 600 calorieën minder eet dan voorheen: uitstekend! Het kan echter zijn dat u moet uitzoeken hoe/wanneer u de progressieve groei kunt stoppen.

 • Wanneer de klant op gewicht blijft terwijl hij een aanzienlijk groter aantal calorieën en aanzienlijk minder cardio consumeert.
 • Wanneer je je dagelijks redelijk compleet voelt.
 • Als de weegschaal na twee weken 2-3 pond naar boven is gekanteld.
 • Dit zijn allemaal groene vlaggen die aangeven dat het tijd is om uw omgekeerde dieet te beëindigen en aan het onderhoudsgedeelte van uw voedingstraject te beginnen.

  Conclusie: Waarom u vandaag nog het proces van Reverse Dieting zou moeten proberen

  Reverse diëten is een eetbenadering die bedoeld is om snelle gewichtstoename te voorkomen en de stofwisseling te herstellen na een caloriearm dieet.

  Verhoog langzaam uw calorie-inname naar een hoger caloriedoel om uw dieet om te keren zonder aan te komen. U kunt mogelijk uw stofwisseling verhogen, uw hongerniveau onder controle houden en snelle gewichtstoename voorkomen of beperken door dit op een doelbewuste, gematigde manier te doen.

  Veel mensen vinden succes bij omgekeerd diëten omdat het een progressieve en gepersonaliseerde strategie is, maar het is niet voor iedereen geschikt omdat een strikte calorietelling vereist is. Daarom is het raadzaam om een ​​oplossing te vinden die bij u past.

  In plaats van strikte, niet-duurzame, caloriearme diëten te volgen die meer kwaad dan goed doen, is uw beste alternatief het omarmen van een gezonde levensstijl die duurzaam en plezierig voor u is.