Press ESC to close

Hoe u ’s nachts eetbuien kunt stoppen

Geestelijke gezondheid Voeding

Zin in een Oreo of een Big Mac? Mogelijk heeft u een eetbuistoornis

Binge-eetstoornis is een ernstige psychische aandoening. Het kan leiden tot fysieke en emotionele problemen. Er bestaat geen enkele test die een eetbuistoornis kan diagnosticeren.

Er zijn veel redenen waarom iemand aan eetbuien zou kunnen deelnemen. Voor sommigen kan het een manier zijn om met stress of angst om te gaan, terwijl het voor anderen een emotionele reactie kan zijn op een traumatische gebeurtenis of een gevolg van een depressie.

Het prevalentiecijfer voor BED is hoger bij vrouwen dan bij mannen (1:5 vs. 1:10). Deze ongelijkheid kan te wijten zijn aan de maatschappelijke druk op vrouwen die slankheid en uiterlijk als het ideale lichaamstype promoten. Dit artikel onderzoekt de oorzaken en gevolgen van eetbuien, en ook hoe je ’s nachts kunt stoppen met eetbuien en zo kunt afvallen.

Wat is een eetbuistoornis?

Binge Eating Disorder (BED) wordt gekenmerkt door frequente episodes van het consumeren van grote hoeveelheden voedsel in korte perioden, wat leidt tot gevoelens van schuld en schaamte. BED is een van de meest voorkomende eetstoornissen en treft tot wel 3 miljoen mensen in de Verenigde Staten.

De meest voorkomende symptomen van een eetbuistoornis zijn:

 • Het eten van enorme hoeveelheden voedsel in een korte periode is meestal een eetbui.
 • Schuld of schaamte voelen na eetbuien, maar het toch blijven doen.
 • Meer consumeren dan nodig is, omdat u uw impulsen niet kunt beheersen.
 • Je depressief of schuldig voelen na een eetbui.
 • Het ondernemen van mislukte pogingen om het binging te stoppen.
 • Wat veroorzaakt eetbuienstoornissen?

  Er zijn veel factoren die eetbuien veroorzaken, maar deze worden meestal veroorzaakt door stress, depressie of angst. Mensen met een trauma, depressie of angst hebben bijvoorbeeld een grotere kans op het ontwikkelen van een eetbuistoornis. Bovendien hebben mensen met eetbuien vaak een geschiedenis van seksueel misbruik.

  De meest voorkomende oorzaak van hunkeren naar nachtelijk eten is obesitas. Mensen die zwaarlijvig zijn, kunnen proberen hun gewicht onder controle te houden door hun dieet te beperken en te veel te eten als ze zich gestrest of depressief voelen.

  De oorzaken van eetbuien zijn niet helemaal bekend, maar er spelen een aantal factoren een rol, zoals genetica, persoonlijkheidskenmerken en omgevingsfactoren.

  Drie belangrijke tips om eetbuien te stoppen

  Eetbuien kunnen moeilijk te overwinnen zijn, maar er zijn verschillende manieren die kunnen helpen de onbedwingbare trek en eetbuien onder controle te houden. Iemand met een eetbuistoornis zal dwangmatig buitensporige hoeveelheden voedsel eten tot het punt waarop hij zich vol voelt. Dit gebeurt meestal gedurende een korte periode, en de persoon voelt zich daarna schuldig.

  Dwangmatig eten kan om vele redenen plaatsvinden, zoals een negatief lichaamsbeeld, onderliggende emotionele stress, verveling of simpelweg omdat het eten er is. Mensen met eetbuien hebben moeite om hun eetgedrag onder controle te houden en voelen zich hulpeloos over hoe ze kunnen stoppen. Ze kunnen voortdurend aan eten denken en zich na het eten schuldig of depressief voelen.

  Er zijn verschillende methoden die kunnen voorkomen dat u ’s avonds tussendoortjes en eetbuien kunt stoppen.

 • Plan uw maaltijden
 • Het op tijd plannen van maaltijden kan een goede manier zijn om controle te houden over wat u eet. Het kan niet alleen helpen bij het beheersen van de porties, maar u kunt er ook voor zorgen dat uw maaltijden qua voedingswaarde in balans blijven.

  Maaltijdplanning gaat niet alleen over wat u gaat eten; het gaat ook om het bepalen wanneer je gaat eten. Een plan voor wat u gaat eten en wanneer kan helpen bij het onbedwingbare trekje. In plaats van je af te vragen wat je moet eten als je daar zin in hebt, weet je wat je moet eten en hoe lang je moet wachten.

 • Houd een eetdagboek bij
 • Een voedingsdagboek kan u helpen bij te houden wat en hoeveel u hebt gegeten. Het kan ook een uitstekende plek zijn om na te denken en vast te leggen hoe u zich voelde vóór, tijdens en na het eten. Dit kan u helpen emotionele patronen te identificeren die verband houden met eetbuien. Als u zich eenmaal bewust bent van deze patronen, kunt u zich dingen herinneren die u mogelijk triggeren, zoals hoe u de trek in de nacht kunt beteugelen, en kunt u beter voorbereid zijn om er in de toekomst mee om te gaan. Er zijn aanwijzingen dat mensen die zelfstandig hun voedselinname monitoren door een logboek bij te houden, een grotere kans hebben om af te vallen dan mensen die dat niet doen.

 • Krijg genoeg slaap
 • Mensen met eetbuien kunnen baat hebben bij meer slaap. Als u niet genoeg slaapt en moe wakker wordt, kan uw lichaam verlangen naar suikerrijk voedsel om u een energieboost te geven. Voldoende slaap krijgen kan helpen bij dit obsessieve eten, je humeur verbeteren en je eetlust onder controle houden.

  Hoe u ’s nachts eetbuien kunt stoppen

  Hier zijn enkele strategieën om te voorkomen dat je te veel eet voordat je naar bed gaat:

  1. Eet regelmatige maaltijden

  Een van de beste manieren om te voorkomen dat u ’s avonds laat gaat eten, is door geen maaltijden over te slaan. Het overslaan van maaltijden kan leiden tot hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) en de drang om later te veel te eten vergroten. Probeer elke dag drie uitgebalanceerde maaltijden en één tussendoortje te eten. Voeg indien nodig tussendoortjes toe tussen de maaltijden. Hierdoor zult u zich ’s nachts minder hongerig voelen. Als je ’s avonds minder eet, zul je overdag waarschijnlijk hongeriger zijn. Het is vaak moeilijk om te ontbijten als de laatste maaltijd of snack uren voor het opstaan ​​plaatsvond. Als u uw nachtelijke inname vermindert, kunt u hongerig wakker worden en klaar zijn voor het ontbijt.

  2. Elimineer uw triggervoedsel

  Uit het oog, uit het hart, toch? Als bepaalde voedingsmiddelen je ’s nachts dwangmatig eten aanspreken, koop ze dan niet. Probeer de inname te beperken van wat je al in huis hebt, en zorg er dan voor dat je, als je klaar bent, niet opnieuw iets koopt. Als het er niet is, kun je het niet eten. Vul je keuken met gezond voedsel.

  3. Creëer nieuwe gewoonten

  Een goede manier om te voorkomen dat u ’s avonds laat gaat eten, is door na het eten wat lichte oefeningen te doen, een wandeling te maken of te fietsen terwijl u naar muziek luistert. Je kunt ook enkele ontspannende technieken proberen: een bad nemen of yoga doen. Door nieuwe activiteiten uit te proberen, zoals het lezen van een tijdschrift, het schrijven in een dagboek of het bellen met een vriend, kan dit de trek in honger helpen verminderen.

  Hoe eetbuien onder controle te houden

  De behandeling van eetbuien is gericht op het verminderen van eetbuien, zoals nachtelijke hongeronderdrukkers, en deze te vervangen door positief eetgedrag en een meer evenwichtige houding ten opzichte van voedsel.

  Behandelingen kunnen omvatten:

 • psychotherapie
 • medicatie
 • veranderingen in levensstijl
 • Psychotherapie helpt mensen doorgaans om te gaan met de emoties en problemen die ten grondslag liggen aan eetbuien, zoals schaamte, schuldgevoelens, depressie en een laag zelfbeeld. Therapie kan mensen helpen andere triggers te identificeren en aan te pakken, problematische relaties aan te pakken en emoties te reguleren.

  Een arts kan verschillende medicijnen voorschrijven tegen eetbuien voor degenen die willen ervaren hoe ze hunkeren naar laat in de nacht kunnen beteugelen, waaronder anti-epileptica en antidepressiva.

  De Food and Drug Administration heeft een ADHD-medicijn (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) goedgekeurd voor de behandeling van volwassenen met een matige tot ernstige eetbuistoornis. Het medicijn heet lisdexamfetaminedimesylaat (Vyvanse). Als een persoon met een eetbuistoornis overgewicht heeft, kunnen afslankprogramma’s hem helpen een gezond gewicht te bereiken.

  Versla eetbuien en verlies snel gewicht door deze 4 fouten te vermijden

  Het is niet gemakkelijk om af te vallen, vooral als u het op eigen kracht probeert te doen. Mensen maken veel fouten als ze proberen af ​​te vallen, wat leidt tot eetbuien en gewichtstoename.

  Eetbuien zijn een probleem waar veel mensen mee worstelen. Het kan leiden tot gewichtstoename, een laag zelfbeeld en een gevoel van controle. Helaas kan het ook leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartziekten.

  Dit zijn de vier veelgemaakte fouten die mensen maken als ze proberen af ​​te vallen:

 • Niet genoeg eiwitten eten.
 • Eiwit is een essentieel onderdeel van elk dieet. Het lichaam heeft eiwitten nodig om de spiermassa te behouden en tegelijkertijd vet te verliezen, waardoor mensen actief kunnen blijven tijdens hun trainingen. Eiwitten helpen ook bij het gevoel van verzadiging, waardoor mensen zich voller zullen voelen na het eten van een eiwitrijke maaltijd in plaats van een eiwitarme maaltijd.

 • Houdt uw voedselinname niet bij.
 • Mensen vergeten vaak dat ze hun voedselinname moeten bijhouden om eventuele vooruitgang te kunnen zien. Dit komt omdat het hen helpt te zien wat ze eten en of ze het ene te veel eten of niet genoeg van het andere.

 • Niet actief genoeg zijn.
 • Mensen moeten proberen zoveel mogelijk actief te zijn, zodat hun stofwisseling op gang kan blijven en de kans groter is dat er sneller gewichtsverlies optreedt.

 • Het negeren van uw hongersignalen.
 • Het lijkt misschien een goed idee, maar het negeren van hongersignalen kan ertoe leiden dat je eetbuien krijgt of te veel eet. We moeten meer eten om af te vallen. Het is gemakkelijk om dit te vergeten als we honger hebben. Het is essentieel om er een gewoonte van te maken om elke dag te ontbijten, lunchen en dineren. De beste manier om nachtelijke trek te voorkomen is ervoor te zorgen dat je geen honger hebt. Als je honger hebt, probeer dan iets gezonds en lichts te eten.

  Hoe je geen eetbuien kunt krijgen

  Heroverweging van eetgedrag – nooit eetbuien!

  Ontwikkel een gezondere relatie met eten. Herstel van een verslaving is moeilijk, maar het overwinnen van eetbuien en voedselverslaving kan bijzonder moeilijk zijn. Om dit te doen, moet je de hongercyclus laat in de nacht doorbreken:

 • Vermijd verleiding. De kans is veel groter dat je te veel eet als je ongezond junkfood, desserts en snacks in huis hebt. Elimineer de verleiding door de koelkast en kasten leeg te maken van uw favoriete eten.
 • Luister naar je lichaam. Ken het verschil tussen fysieke en mentale honger. Als je onlangs hebt gegeten en je maag gromt niet, dan heb je waarschijnlijk geen honger. Geef tijd aan het verlangen om te slagen.
 • Eet regelmatig. Wacht niet om te verhongeren. Dit leidt alleen maar tot overeten! Houd u aan de geplande maaltijdtijden, omdat het overslaan van maaltijden later op de dag vaak leidt tot eetbuien.
 • Vet niet vermijden. In tegenstelling tot wat je ’s avonds zou denken als je aan dwangmatig eten begint, kunnen voedingsvetten helpen voorkomen dat je te veel eet en aankomt. Probeer gezonde vetten in elke maaltijd op te nemen om je tevreden te voelen.
 • Bestrijd verveling. In plaats van een tussendoortje te nemen als je je verveelt, zorg dan voor afleiding. Maak een wandeling, bel een vriend, lees of heb een hobby zoals schilderen of tuinieren.
 • Focussen op wat je eet. Hoe vaak heb je jezelf in een bijna trance-achtige toestand gestort, terwijl je niet eens genoot van wat je consumeerde? In plaats van gedachteloos te eten, wees een bewuste eter. Kom tot rust en geniet van de texturen en smaken. Je eet niet alleen minder, maar je hebt ook meer plezier.
 • Conclusie: de strijd tegen voedsel winnen!

  Hoe kun je midden in de nacht stoppen met eten en snel afvallen? Het is een moeilijke gewoonte om te doorbreken. Maar het is mogelijk om snel af te vallen met discipline en hard werken.

  Het eerste dat u moet doen, is al het ongezonde voedsel in uw huis verwijderen. Vervolgens moet je een hobby vinden die je geest elke dag minstens een uur van eten afleidt. Zoek ten slotte iemand die om je geeft en praat met hem over wat er in je leven gebeurt. In eerste instantie is het misschien moeilijk om het toe te geven, maar als je erover praat, voel je je misschien beter en kun je ook gezondere beslissingen nemen op het gebied van eten!

  Je leest dus veel manieren om van nachtelijke trekgewoonten af ​​te komen. Probeer een van de methoden die in dit artikel worden genoemd en kijk welke voor u werkt!