Press ESC to close

Voedingsmiddelen die je energie geven

Voeding

Het eten van het juiste voedsel is een groot deel van gezond zijn, maar wat moet je eten om je energie te geven? Ik weet zeker dat je dit al eerder hebt gehoord. Er is talloze keren gezegd dat het eten van bepaald voedsel je productiviteit en focus zal vergroten, waardoor je al je mentale vermogens in een korte periode kunt gebruiken.

Voedingsmiddelen die uw energie verhogen

Volle granen (vooral havermout)

Havermout helpt het cholesterolgehalte te verlagen, versterkt het immuunsysteem en verlaagt het risico op het ontwikkelen van darmkanker. Het bevat ook veel B-vitamines, die de stofwisseling en het energieniveau ondersteunen. Het wordt het beste aanbevolen om het in de ochtend te eten.

Fruit en groenten

Groenten en fruit die rijk zijn aan mineralen, vitamines en antioxidanten leveren energie voor het lichaam. Voedingsmiddelen die veel van deze voedingsstoffen bevatten, zijn onder meer mango’s, sinaasappels, papaja’s, tomaten, groene bladgroenten zoals boerenkool of spinazie (geen ijsbergsla!), Broccoli, courgette en zoete aardappelen.

Welke vruchten geven je energie?

Fruit is een uitstekende energiebron. Het grootste deel van het fruit bevat natuurlijke suikers, die worden omgezet in energie. Fruit zoals appels, sinaasappels en bananen zijn rijk aan vitamine C en andere voedingsstoffen die je immuunsysteem helpen versterken.

Ze leveren ook vezels, die constipatie helpen voorkomen. Fruit is niet alleen gezond, maar smaakt ook heerlijk!

Als u zich moe voelt, kan een glas sap u energie geven. Uit een onderzoek in het American Journal of Clinical Nutrition bleek dat mensen die vóór het sporten een enorme maaltijd aten, tijdens de training minder snel vet verbrandden dan mensen die kleinere maaltijden aten. De onderzoekers ontdekten dat de kleinere maaltijdgroep meer calorieën en vet verbrandde, maar alleen tijdens de eerste helft van hun training.

Hier zijn enkele soorten fruit die je zullen helpen de dag door te komen:

Appels: De vezels en pectine in appels helpen het cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Dit maakt appels tot een uitstekende vrucht voor mensen met een hoog cholesterolgehalte of diabetes.

Bananen: Bananen bevatten ongeveer 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor kalium. Kalium is een mineraal dat helpt uw ​​hart gezond te houden, omdat het de spierfunctie reguleert, spierontspanning bevordert en de vochtbalans in het lichaam helpt behouden.

Spinazie: Spinazie bevat foliumzuur, wat belangrijk is voor de celgroei en -ontwikkeling en voor het voorkomen van neurale buisdefecten bij baby’s die zwanger zijn of borstvoeding geven. Foliumzuur verlaagt ook het homocysteïnegehalte in het bloed, wat ertoe kan bijdragen dat risicofactoren voor hart- en vaatziekten in de loop van de tijd toenemen als het niet onder controle wordt gehouden door alleen een dieet.

Waarom geven fruit je energie?

Fruit zit boordevol vitamines en mineralen die het lichaam energie geven, en uit onderzoek blijkt dat mensen die veel vers fruit eten minder zwaarlijvig zijn dan mensen die dat niet doen. De suiker in fruit heeft ook een lage GI (glycemische index), wat betekent dat het geen snelle pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Dus als je probeert af te vallen of diabetes te vermijden, is fruit een goede keuze!

Een ander voordeel van fruit is dat ze een hoog watergehalte hebben, wat betekent dat ze je helpen gehydrateerd te blijven. De vitamines en mineralen in fruit kunnen je ook helpen energiek te voelen en je humeur en geheugen te verbeteren.

Groenten zijn een essentieel onderdeel van een gezond dieet en zitten boordevol voedingsvoordelen. Ze dienen als een goede bron van vezels en vitamines, zoals vitamine A en C. Sommige groenten bevatten bijzonder veel energiegevende voedingsstoffen. Hier zijn enkele vruchten die energie geven:

 • Tomaten – Eén kopje gehakte tomaten levert 8 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C, wat helpt de energieproductie te stimuleren door de productie van rode bloedcellen te verhogen. Het bevat ook foliumzuur, dat vermoeidheid kan helpen bestrijden door de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Tomaten bevatten ook een goede hoeveelheid vezels; één kopje levert 10 procent van uw dagelijkse vezelbehoefte.
 • Zwarte bonen – Bonen zijn een andere belangrijke bron van eiwitten in uw dieet; één kopje levert 5 gram per portie. Zwarte bonen bevatten ook ijzer en magnesium, twee mineralen die het vermogen van uw lichaam helpen energie te produceren uit voedselbronnen zoals eiwitten en koolhydraten (suiker).
 • Broccoli bevat glucoraphanine, een stof die vermoeidheid kan helpen verminderen. Broccoli is een uitstekende bron van vitamine C en vezels, die essentieel zijn voor een gezonde stofwisseling. Broccoli is ook rijk aan antioxidanten zoals foliumzuur, vitamine C en bètacaroteen, waarvan is aangetoond dat ze antivermoeidheidseigenschappen hebben.
 • Spinazie bevat ijzer, dat helpt het energieniveau op peil te houden door zuurstof aan de lichaamscellen te leveren. Spinazie bevat ook vitamine A, wat kan helpen uw gezichtsvermogen te verbeteren en uw huid er gezond uit te laten zien door ontstekingen veroorzaakt door schade door de zon of acne te verminderen. Spinazie bevat veel ijzer en vitamine A en E, die beide helpen een gezond immuunsysteem te ondersteunen en te beschermen tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door stress of blootstelling aan zonlicht.
 • Voedsel voor kracht en energie

  De voedingsmiddelen die je energie geven, zijn degenen die je lichaam in beweging houden. Voedingsmiddelen met veel eiwitten, koolhydraten en vetten leveren energie voor uw lichaam.

  Eiwit:

  Eiwit is een voedingsstof die ervoor zorgt dat u langer een vol gevoel houdt en ervoor zorgt dat u zich energieker voelt. Goede bronnen van eiwitten zijn mager vlees zoals kip, kalkoen, tonijn en rundvlees; eieren; bonen en linzen; noten; zaden; en weiproteïnepoeder.

  Koolhydraten:

  Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van het lichaam. Ze komen uit voedingsmiddelen zoals brood en ontbijtgranen, vruchtensap en het fruit zelf (vers of gedroogd), granen zoals rijst, pasta en ontbijtgranen, zetmeelrijke groenten zoals aardappelen, maïskolven of erwten, en zoetstoffen zoals honing of suiker. Andere bronnen zijn onder meer aardappelen waarvan de schil is verwijderd tijdens het koken (ze bevatten zetmeel), volle granen (ze bevatten complexe koolhydraten), melasse of suikerachtige siropen gemaakt van fruit (ze bevatten complexe suikers).

  Vet:

  Vet is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet omdat het essentiële vetzuren levert die het lichaam gebruikt voor energie. De beste bronnen van vet zijn noten en volle melkproducten