Press ESC to close

Wat u moet doen voordat u gaat trainen en hoe u fit en gezond kunt worden

Trainingen

Inleiding: Voordelen van het krijgen van een pre-workoutroutine

Pre-Workout-routine is voor iedereen de sleutel tot een gezonde levensstijl, maar is vooral belangrijk voor mensen die met chronische aandoeningen leven. De volgende punten kunnen deze stelling ondersteunen:

 • Trainen is een geweldige manier om stress te verlichten.
 • In de moderne wereld is stress een onderdeel van het leven dat veel mensen ervaren. Helaas kunnen de effecten van stress schadelijk zijn voor uw gezondheid en resulteren in mentale en fysieke ziekten zoals depressie, hartaandoeningen en andere aandoeningen. Trainen is een geweldige manier om stress te verlichten, omdat er endorfines vrijkomen, waardoor u zich goed voelt door uw humeur te verbeteren en hormonen vrij te maken. Oefening heeft ook de bonus van het verbranden van calorieën.

 • De beste manier om chronische ziekten te bestrijden is door te sporten.
 • Door elke dag gedurende 10 minuten een vorm van matige fysieke activiteit te beoefenen wanneer u voor de eerste keer aan het trainen bent, kunt u het risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen verkleinen.

 • Sporten is een geweldige manier om gezond te blijven en beter te slapen.
 • Na een goede training is je lichaamstemperatuur hoger, zijn je spieren gebruikt en heb je even de tijd gehad om je hoofd leeg te maken. Door te sporten komt er ook endorfine vrij, wat helpt de angst te verminderen en ervoor te zorgen dat u zich meer ontspannen voelt.

 • Pre-working kan de angstniveaus en depressiesymptomen verminderen.
 • Studies hebben aangetoond dat sporten uw lichamelijke gezondheid verbetert en de angstniveaus en depressiesymptomen kan verminderen. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die twaalf weken lang aan een oefenprogramma deelnamen, verminderde depressiesymptomen, angstniveaus en stress vertoonden. Bovendien kan het woede of frustratie verminderen, het energieniveau verhogen, het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen verbeteren, gevoelens van depressie en angst verminderen, en nog veel meer!

  Wat moet u doen voordat u aan energie gaat werken?

  Wanneer u gaat trainen, wilt u er zeker van zijn dat u er klaar voor bent, maar als u vóór uw training de juiste dingen doet, wordt de hele ervaring veel beter.

  Sommige mensen nemen graag een tussendoortje mee tijdens het sporten. Natuurlijk is het niet nodig, maar sommige mensen merken dat het hen helpt energiek en gefocust te blijven tijdens hun training.

  Als je bijvoorbeeld veel energie hebt als je ’s ochtends wakker wordt, kan dat komen door wat je als ontbijt hebt gegeten of door het tijdstip van de dag.

  Het belangrijkste dat u moet onthouden voordat u gaat trainen, is hydrateren. Water is de beste drank voor hydratatie. Voor optimale prestaties en gezondheid wordt aanbevolen om 8-10 glazen water per dag te drinken.

  Hoe lang moet je opwarmen als je met een training begint?

  Het is van cruciaal belang om niet alleen te begrijpen wat u moet doen voordat u gaat trainen, maar ook hoe lang het zal duren.

  De algemene regel is dat je 10-15 minuten moet opwarmen vóór een training met matige intensiteit en 20-30 minuten vóór een training met hoge intensiteit. Daarna moet het een activiteit met een lage intensiteit zijn die geleidelijk in intensiteit toeneemt.

  Een uitstekend voorbeeld hiervan is in een rustig tempo lopen en de snelheid geleidelijk verhogen gedurende 5-10 minuten.

  Een ander voorbeeld is 5 minuten licht joggen, gevolgd door 5 minuten intensiever hardlopen. Deze geleidelijke toename van de intensiteit bereidt uw lichaam voor om harder te werken en blessures te voorkomen.

  Hoe u zich kunt voorbereiden op een training om optimale resultaten te krijgen

  Hard werken in de sportschool kan moeilijk zijn als je moet weten hoe je je moet voorbereiden op een training. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de val door te denken dat je genoeg doet terwijl dat niet het geval is.

  Vijf eenvoudige regels laten u zien hoe u zich op een training kunt voorbereiden, zodat u deze zo effectief mogelijk kunt maken:

  1. Drink veel water voor en tijdens je training.

  Het drinken van water voor en tijdens je training kan spierkrampen, uitdroging en misselijkheid helpen voorkomen. Water helpt je lichaam af te koelen terwijl je traint, door de warmte van je lichaam af te voeren. Het voorkomt ook uitdroging door de cellen van het lichaam te smeren, zodat ze vrij kunnen bewegen.

  2. Eet slechts een beetje voor je training.

  Wat moet je doen voordat je gaat trainen om af te vallen? Eet niet te veel voor je training. Het is normaal dat u honger heeft en een tussendoortje eet voordat u gaat trainen, maar dit kan leiden tot ongewenste gewichtstoename. Als u zich tijdens het sporten uitgehongerd voelt, eet dan iets lichts voordat u gaat sporten.

  3. Draag comfortabele kleding en schoenen.

  Het dragen van comfortabele kleding en schoenen kan pijn en vermoeidheid helpen voorkomen, wat een enorme bonus is.

  4. Rek je uit voor je training.

  Volgens het American College of Sports Medicine en de American Heart Association kan stretchen vóór het sporten je prestaties verbeteren en het risico op blessures verminderen.

  5. Houd een specifiek fitnessdoel in gedachten.

  Uw fitnessdoel zal de manier waarop u traint veranderen. Dus of u nu wilt afvallen, uw cardiovasculaire uithoudingsvermogen wilt verbeteren of spieren wilt opbouwen, u moet ervoor zorgen dat u traint om u te helpen uw doelen te bereiken.

  Wat is de beste tijd om dingen te doen vóór de training binnen 24 uur?

  Een ochtendtraining is de meest voorkomende tijd voor mensen om te trainen. De beste tijd voor ochtendtrainingen is vroeg in de ochtend, idealiter tussen 6.00 en 8.00 uur.

  De reden hiervoor is dat het je de kans geeft om wat te bewegen voordat je aan je dag begint, waardoor je je de hele dag minder gestrest en energieker zult voelen.

  Studies hebben aangetoond dat een dagelijkse routine van 30 minuten stevig wandelen het risico op een hartaanval, beroerte en diabetes aanzienlijk kan verminderen. Een ochtendwandeling verbetert ook je humeur, verhoogt het energieniveau en helpt je ’s nachts beter te slapen.

  Het helpt je ook om een ​​routine op te stellen waardoor het makkelijker wordt om je aan je oefenplan te houden. Bovendien betekent sporten in de ochtend minder kans dat u wordt onderbroken door onverwachte gebeurtenissen.

  ’s Ochtends trainen: wat u kunt doen om u aan te passen aan de geestelijke gezondheid

  Geestelijke gezondheid is een ernstig probleem dat miljoenen Amerikanen en mensen over de hele wereld treft. Helaas kan het handhaven van een gezonde mentale toestand vaak moeilijk zijn, vooral als er veel afleidingen in ons leven zijn. U kunt echter stappen ondernemen om uzelf weer op het goede spoor te krijgen, waarvan er één uitwerkt. Door te sporten komt endorfine vrij en kun je een energieboost krijgen.

  Veel mensen voelen zich minder gemotiveerd om ’s ochtends te trainen. Dit komt omdat het nieuw voor hen is en ze moeten leren hoe ze het moeten doen. Maar we kunnen dit nog steeds laten werken door kleine veranderingen in onze routine aan te brengen.

  Wanneer je ’s ochtends traint, komen er endorfines en andere feel-good chemicaliën vrij die ook verband houden met een beter humeur. Lichaamsbeweging kan op de lange termijn ook stress en angst verminderen door het zelfvertrouwen te vergroten.

  Dit is een feit. Als u ’s ochtends traint, wordt uw stofwisseling gestimuleerd en krijgt u de hele dag meer energie. Het helpt ook uw eetlust te onderdrukken, waardoor u later minder snel te veel eet.

  Wat u niet moet doen voordat u gaat trainen?

  Het lichaam is geen machine en functioneert niet op dezelfde manier als een machine. Het moet als zodanig worden behandeld en het moet de tijd krijgen om te herstellen van trainingen voordat het opnieuw wordt gepusht.

  Mensen doen vóór het sporten veel dingen die het doel van sporten tegenwerken. Het is essentieel om te weten wat deze zijn, zodat u ze kunt vermijden.

  De meest voorkomende fout die mensen maken voordat ze gaan sporten, is meer eten. Een gezonde maaltijd of tussendoortje is dus essentieel voordat je naar de sportschool gaat. Je moet ook veel water drinken om gehydrateerd en energiek te blijven.

  Een ander ding dat mensen doen voordat ze gaan trainen, is iets zwaars of suikerachtigs eten, waardoor ze zich traag voelen als ze beginnen met trainen en hun stofwisseling wordt vertraagd.

  Het drinken van koffie of andere cafeïnehoudende dranken vóór het sporten is geen goed idee, omdat dit een hogere hartslag veroorzaakt en u zenuwachtiger maakt.

  Ook drinken mensen voordat ze gaan trainen alcohol, wat het vermogen van het lichaam vertraagt ​​om vet af te breken voor energie en het in plaats daarvan omzet in suiker voor snelle energie. Dit leidt tot hoge bloeddruk, verhoogde hartslag, uitdroging en een verhoogd risico op letsel door ongelukken als gevolg van een gebrek aan coördinatie en een verminderde motivatie om te gaan sporten vanwege een dronken gevoel of een kater.

  Hoe u zich kunt voorbereiden op een intensieve training: de beste drankjes en voedingsmiddelen

  De beste manier om je voor te bereiden op een intensieve training is door iets te drinken en te eten dat koolhydraten, eiwitten en elektrolyten bevat.

  Hieronder volgt een lijst met drankjes die u zullen helpen uw fitnessdoelen te bereiken:

 • Water: De beste manier om je voor te bereiden op een intensieve training is door de dagen erna veel water te drinken. Tijdens uw training moet u ook voldoende drinken.
 • Kokoswater: Deze drank geeft snelle energie en helpt de hydratatie te behouden. Het bevat ook elektrolyten en kalium, die essentieel zijn voor de spierfunctie.
 • Energiedrankjes: Deze drankjes zorgen voor een snelle energieboost met toegevoegde cafeïne, wat kan helpen de mentale focus en alertheid te vergroten. Deze drank mag echter niet vaker dan één keer per dag worden geconsumeerd, omdat dit uitdroging en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
 • Eiwitshake: Deze drank levert voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, zoals eiwitten, vitamines, mineralen, vetten en koolhydraten. Het zorgt er ook voor dat je langere tijd een vol gevoel houdt, waardoor je de hongergevoelens onder controle houdt.
 • Gatorade: Deze drank is een sportdrank die elektrolyten en koolhydraten bevat om te helpen bij spierkrampen en hydratatie tijdens trainingen of sportevenementen.
 • Pedialyte: Deze medische oplossing kan uitdroging, braken of diarree behandelen bij kinderen en volwassenen met gastro-enteritis of voedselvergiftiging.
 • Om u op weg te helpen, volgen hier de beste voedingsmiddelen die u kunt doen voordat u gaat trainen om af te vallen, zodat u zich energiek en voorbereid voelt:

 • Bananen: Bananen zijn geweldig omdat ze kalium bevatten, waardoor je spieren niet verkrampen tijdens je training. Ze bevatten ook natuurlijke suikers die je energie geven voor je intensieve training.
 • Griekse yoghurt: Yoghurt is geweldig omdat het eiwitten bevat die kunnen helpen bij spierherstel na een intensieve training! Het bevat ook calcium dat helpt bij de botdichtheid en de spiersamentrekkingen verbetert.
 • Pindakaas: Pindakaas is geweldig omdat het gezonde vetten bevat die helpen bij spierherstel en energieniveaus tijdens trainingen! Het bevat ook eiwitten, dus perfect voor vegetariërs of mensen die geen vleesproducten consumeren!
 • Havermout: Havermout is een van de beste ontbijtopties omdat het langdurige energie en koolhydraten biedt die je de hele dag door laten gaan.
 • Amandelen: Amandelen zijn een uitstekende bron van eiwitten, gezonde vetten en vezels. Ze bevorderen de gezondheid van het hart en gewichtsverlies en kunnen zelfs het immuunsysteem versterken.
 • Eieren: Eieren zijn een uitstekende manier om je lichaam van brandstof te voorzien vóór een intensieve training. Eieren bevatten veel eiwitten en gezonde vetten, waardoor je urenlang een verzadigd gevoel hebt.
 • 5 eenvoudige pre-workouttips voor gewichtsverlies

  De pre-workout tips zijn niet alleen voor mensen die willen afvallen. Iedereen kan ervan profiteren.

  1. Eet een gezond ontbijt.

  Een gezond ontbijt is cruciaal voor uw succes, omdat het u de energie en voedingsstoffen geeft die u nodig heeft om te sporten en fit te blijven. Het zal je ook helpen voorkomen dat je ’s ochtends hongerig wordt, wat later op de dag tot overeten kan leiden.

  2. Bereid je lunch van tevoren voor.

  Het plannen van je lunch is een van de beste manieren om op koers te blijven met je dieet, omdat het je ervan weerhoudt ongezonde keuzes te maken als je honger krijgt op het werk of op school. Je kunt ook geld besparen door minder vaak uit eten te gaan!

  3. Kies de juiste pre-workout snack.

  Wat moet je doen voordat je gaat sporten? Als je probeert in vorm te blijven, is het verleidelijk om alleen maar het eerste te pakken dat je ziet. Maar uw pre-workout snack kan het verschil maken tussen een energiek of traag gevoel op het werk of tijdens een training.

  4. Laat het bloed pompen.

  Het is van vitaal belang om het bloed te laten pompen voordat u met uw training begint. Als u zich traag voelt, kan het moeilijk zijn om op gang te komen. Zoek dus in plaats daarvan een manier om je spieren wakker te maken en je voor te bereiden op de komende fysieke activiteit.

  5. Luister naar muziek.

  Naar muziek luisteren tijdens het sporten is een geweldige manier om jezelf te motiveren en het meeste uit een training te halen. Het kan het sporten ook leuker maken door externe afleidingen te blokkeren en het lichaam beter te laten reageren op fysieke activiteit.

  Conclusie: Een trainingsroutine is de sleutel tot een gezonde levensstijl

  Trainen is een van de meest uitdagende dingen voor mensen om te doen. Het is moeilijk om jezelf te motiveren om vroeg op te staan, gymkleding te dragen en 30 minuten op de loopband door te brengen als je moe bent en gewoon wilt ontspannen. De oplossing? Eerst fit worden.

  Je moet een aantal oefeningen doen om je lichaam klaar te maken voor de training. Er staat ook dat het essentieel is om te weten hoeveel tijd je hebt vóór de training, zodat je dienovereenkomstig kunt plannen.

  Pre-workout heeft veel voordelen, maar ook enkele risico’s. Voordat u een trainingsroutine kiest, is het essentieel dat u over deze risico’s geïnformeerd bent. Als u bijvoorbeeld een voorgeschiedenis heeft van hartaandoeningen of hoge bloeddruk, kunt u het beste geen zware trainingen doen zonder eerst uw arts te raadplegen.