Press ESC to close

Zorgt wijn ervoor dat je afvalt?

Lichaamsvoeding Gewichtsverlies

De gezondheidsvoordelen van wijn zijn lange tijd een bron van discussie geweest. Veel mensen geloven dat één glas wijn per dag een gunstige aanvulling kan zijn op onze dagelijkse voeding, terwijl anderen denken dat de voordelen overdreven zijn.

Niettemin betwist niemand de bevindingen van onderzoek dat beweert dat matig wijndrinken het risico op verschillende aandoeningen, waaronder hartziekten, vermindert. De vraag of wijn gewichtsverlies veroorzaakt, blijft echter onbeantwoord. Laten we eens kijken naar wat we tot nu toe hebben ontdekt.

Maakt wijn dik?

Er is een gezegde dat te veel van alles verschrikkelijk is en hier van toepassing is. Te veel wijnconsumptie is verschrikkelijk, omdat het kan resulteren in een overmatige consumptie van calorieën, en je bent misschien niet het sporttype dat ze verbrandt, wat resulteert in dik worden. Calorieën uit wijn worden lege calorieën genoemd, omdat ze het lichaam niet voorzien van de benodigde hoeveelheden voedingsstoffen.

Zorgt rode wijn ervoor dat je aankomt?

Er zijn zoveel rode wijnproducten op de markt, en elk bevat een andere hoeveelheid calorieën per gram. Rode wijnen zijn meestal gemaakt van een bepaald percentage calorieën, koolhydraten, mineralen en vitamines. De hoeveelheid koolhydraten en calorieën is echter hoger. Overmatige inname ervan kan dus leiden tot gewichtstoename. Maar als je een klein beetje inneemt, zal het waarschijnlijk helpen bij het afvallen

Is wijn rijk aan calorieën?

Het aantal calorieën in wijn is alleen te herleiden naar welk product het gaat. Wijncalorieën zijn echter uniek omdat ze anders worden verteerd dan andere voedselcalorieën. In wezen komt ons lichaam tot stilstand en accepteert alcoholcalorieën in totaal extra calorieën: vet, koolhydraten, suiker, enz. Er zijn ook caloriearme wijnen beschikbaar voor degenen die zich zorgen maken over het aantal calorieën in een glas wijn.

Een enkel glas wijn voegt niet veel calorieën toe aan de dagelijkse calorieconsumptie. Toch vinden mensen het gemakkelijk om te veel te drinken. De meeste mensen drinken meer dan één glas wijn in één keer, wat resulteert in een algehele toename van het aantal verbruikte calorieën. De hoeveelheid calorieën in een glas wijn varieert. Het hangt af van het type wijn; een glas wijn kan tussen de 120 en 165 calorieën bevatten.

Hoeveel calorieën bevat een fles rode wijn?

Het caloriegehalte van een fles rode wijn hangt voornamelijk af van de grootte, de zoetheid en het merk. Een fles rode wijn zou 4 tot 5 porties moeten opleveren, en 750 milliliter rode wijn bevat ongeveer 650 calorieën. Sommige merken hebben echter lagere calorieën. Een 125 milliliter varieert van 85 tot 90 calorieën, en een 100 milliliter is ongeveer 75 tot 85 calorieën.

Hoeveel calorieën bevat een fles Chardonnay?

Chardonnaywijn bevat ongeveer 600 tot 620 calorieën per 750 milliliter. Het bevat gemiddeld 24 calorieën per ounce.

Laatste gedachte

De inname van wijn kan het gewichtsverlies helpen verbeteren, aangezien zwaarlijvigheid niet vaak voorkomt bij alcoholgebruikers, hoewel overmatig alcoholgebruik de gezondheid kan schaden. Krijg ondersteuning van ons team van professionals door vandaag nog onze quiz te doen.