Press ESC to close

AFVALLEN MET FERMENTATIEDRANKJES: IS HET MOGELIJK?

Afvallen met fermentatiedrankjes: is het mogelijk?

strakke buik

Ben je benieuwd of fermentatiedrankjes je kunnen helpen in je strijd tegen de overtollige kilo’s? In dit artikel gaan we onderzoeken of fermentatiedrankjes als kombucha er daadwerkelijk voor kunnen zorgen dat de kilo’s eraf vliegen.

Afvallen begint bij een gezonde darmflora

Om de werking van fermentatiedrankjes voor het afvallen te kunnen begrijpen, is het belangrijk om eerst te weten wat er precies voor zorgt dat je afvalt. Je gewicht wordt voor een groot deel bepaald door je spijsvertering. Op het moment dat je spijsvertering goed werkt, dan worden vetten snel afgebroken in plaats van opgeslagen. Het gevolg hiervan is dus dat je minder snel aankomt. Eén van de belangrijkste onderdelen van onze spijsvertering zijn onze darmen.

Onze darmen bestaan uit ontzettend veel verschillende goede en slechte bacteriestammen. Deze goede en slechts bacteriën vormen samen onze darmflora. Op het moment dat onze darmflora uit balans is, dan kan dit als gevolg hebben dat bijvoorbeeld vetten minder goed worden afgebroken. Niet voor niets wordt vaak gezegd dat afvallen begint bij een gezonde darmflora.

Doe nu de afvallen test om te bepalen welke manier van afvallen het beste bij jou past.

fermentatie drankje

Fermentatiedrankjes zorgen voor een gezonde darmflora

Er zijn verschillende manieren op je darmflora op een positieve manier te beïnvloeden. Eén van die manieren is het gebruik van probiotica of probiotische fermentatiedrankjes, zoals kombucha. Een kleine hoeveelheid kombucha per dag is in principe al voldoende om je darmen gezonder te maken.

Helpen fermentatiedrankjes alleen bij het afvallen?

Naast het feit dat je met fermentatiedrankjes hoogstwaarschijnlijk wat overtollige kilo’s kunt kwijtraken, bieden deze drankjes nog tal van andere gezondheidsvoordelen. Laten we kombucha in dit geval als voorbeeld nemen. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat kombucha ontgiftend werkt, de mentale gezondheid verbeterd en daarnaast ook nog eens antibacterieel werkt. Daarom wordt kombucha door huisartsen ook wel eens aangeraden voor het op natuurlijke wijze behandelen van een hardnekkige schimmelinfectie. Laat je natuurlijk altijd adviseren door een huisarts of gefermenteerde drankjes ook jouw kwaaltjes kan oplossen.

Hoe begin ik zelf met het brouwen van gefermenteerde drankjes?

Het is gelukkig heel gemakkelijk om zelf fermentatiedrankjes te brouwen. Of je nu graag kefir of kombucha wilt maken, op Allesvoorkeifir.nl kun je uitgebreide handleidingen vinden waarmee je direct zelf aan de slag kunt. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen dus laat ook zeker weten welke resultaten jij hebt geboekt met gefermenteerde drankjes!

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang het 10 stappenplan voor een strake buik:

naam

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *