Press ESC to close

AFVALLEN VITAMINEN EN MINERALEN

HOUD JIJ REKENING MET VITAMINEN EN MINERALEN?

Houd jij rekening met vitaminen en mineralen?

bijenpollen

Tegenwoordig richten tal van mensen zich op het verliezen van gewicht. Maar wanneer het aankomt op gezond afvallen, valt er voor velen winst te behalen. Wist je dat te snel afvallen op een ongezonde manier kan resulteren in voedingsstoftekorten? Deze tekorten komen voort uit een gebrek aan essentiële vitaminen en mineralen die je niet in voldoende mate via jouw voeding binnenkrijgt.

Tijd om in dit artikel het belang van gezond afvallen onder de loep te nemen en hoe je dit in jouw leven kunt toepassen.

Gezonde voeding met vitaminen en mineralen tegen voedingsstoftekorten

Extreme diëten om snel af te kunnen vallen, werken in sommige gevallen zeer goed. Dit geldt echter alleen wanneer er puur en alleen gekeken wordt naar de snelheid waarmee je gewicht verliest. Afgezien van dat, kunnen extreme diëten leiden tot voedingsstoftekorten. Denk daarbij aan een tekort aan één of meerdere vitaminen en mineralen.

Er zal dus voor de gulden middenweg gekozen moeten worden. Ofwel, het consumeren van gezonde voeding die enerzijds veel essentiële voedingsstoffen bevat, en anderzijds de beschikking over weinig koolhydraten en calorieën heeft. Op die manier zorg je ervoor dat jouw lichaam genoeg voedingsstoffen tot zich kan nemen en daarnaast voldoende energie uit jouw voeding kan halen dankzij de juiste calorie inname.

Welke gezonde voeding bevat veel vitaminen en mineralen? Wij zetten een aantal vitamine- en mineraalrijke voedingssoorten op een rij. Boerenkool, spinazie, peterselie en sla bevatten veel vitamine B, C en K. Dat is niet het enige, want deze bladgroenten bevatten eveneens veel mineralen zoals magnesium, ijzer, kalium en calcium. Ook wortelen, asperges en champignons zijn zeer rijk aan mineralen en vitaminen.

Het mooie is dat deze gezonde voedingssoorten caloriearm zijn. Met andere woorden, ze zijn erg geschikt om toe te voegen aan jouw dieet als je wilt afvallen. Naast een gezond en gevarieerd dieet, zijn er ook bepaalde supplementen die je kunt gebruiken om tegemoet te komen aan jouw voedingsstofbehoefte. Laten we daar onderstaand eens nader op ingaan.

supplementen

Gezond afvallen dankzij suppletie van mineralen en vitaminen

Het moge duidelijk zijn dat gezond afvallen en voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgen hand in hand gaan. Het beste is dus om voldoende voedingsstoffen uit gezonde voeding te halen. Dit lukt echter lang niet iedereen. In dat geval kun je overwegen om één of meerdere supplementen aan jouw dieet toe te voegen.

Als je gezond wilt afvallen en er verzekerd van wilt zijn dat je genoeg essentiële stoffen tot je kunt nemen, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een goed multivitamine supplement aan jouw voedingspatroon toe te voegen. Dit type supplement bevat doorgaans alle stoffen die jouw lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren – ook tijdens de fase waarin je afvalt.

Afgezien van multivitaminen, bestaan er ook supplementen die zich enkel op één vitamine of mineraal richten. Deze voedingssupplementen zijn ideaal wanneer blijkt dat je een voedingsstoftekort hebt. Je kunt dan gericht het desbetreffende tekort verhelpen middels suppletie.

Houd daarbij rekening dat suppletie van vitaminen en mineralen nooit een gezond en gevarieerd dieet vervangt. Streef er altijd naar om jouw voedingspatroon te voorzien van natuurlijke, biologische producten. Supplementen zouden enkel en alleen als een hulpmiddel gezien moeten worden.

Doe nu de afvallen test om te bepalen welke manier van afvallen het beste bij jou past.

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang het 10 stappenplan voor een strake buik:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *