Press ESC to close

GEZOND AFVALLEN

Gezond afvallen

strakke buik

Veel mensen hebben tegenwoordig overgewicht en daarom zijn er steeds meer manieren om af te vallen. Snel afvallen is iets wat iedereen graag zou willen, helaas is snel afvallen meestal niet zo’n succes op de lange termijn. Al snel kom je weer tot het oude gewicht als je weer normaal gaat eten. Het is daarom een beter idee om voor een lange termijn oplossing te zoeken. Dit kan door permanente aanpassingen te maken in je huidige eetpatroon.

Een makkelijke tip is om meer groente toe te voegen aan je maaltijden, niet alleen bij het avond eten maar ook bij andere maaltijden. Veel Nederlanders eten namelijk te weinig groenten, hierdoor krijg je je op de lange termijn tekorten en dat is niet goed voor je gezondheid, zeker niet als je wilt afvallen. In dit artikel een aantal tips om het afvallen beter onder de knie te krijgen en voor eens en voor altijd van dat vervelende overgewicht af te komen.

Koolhydraatarm en eiwitrijke voeding

Een van de meest voorkomende en succesvolste diëten van dit moment is het koolhydraatarme dieet. Dit is een dieet waarbij je snelle koolhydraten vermijd zoals witte rijst, pasta, brood, suiker, snoep, koek, frisdrank en junkfood. Daarnaast eet je minder koolhydraten dat je gewend bent omdat we tegenwoordig veel te veel koolhydraten eten. Koolhydraten worden afgebroken in ons lichaam en omgezet tot glucose. Glucose is de brandstof voor ons lijf, maar te veel glucose wordt omgezet naar vet, hierdoor kom je dus aan. Wanneer je kiest voor het koolhydraatarme dieet, gaat je lichaam leren om lichaamsvet in plaats van glucose als brandstof te gebruiken en daardoor val je dus af.

Wanneer je gaat minderen met het eten van koolhydraten, ga je automatisch meer (gezonde) vetten en eiwitten eten. Dit heeft verschillende voordelen. Vetten en eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel, hierdoor zul je minder snel weer trek krijgen en dus minder gaan eten. Toch zijn veel mensen erg bang om vetten te eten, terwijl de vetten helemaal niet de boosdoeners zijn wat betreft aankomen. Je komt aan als je te dag in dag uit te veel calorieën binnenkrijgt dan dat je dagelijks verbrandt. Ook komen mensen aan omdat ze lege voedingsmiddelen eten. Dit betekent dat je een product eet met weinig voedingsstoffen en veel calorieën, hierdoor raakt je lichaam niet verzadigd en blijf je honger gevoelens houden. Kies daarom voor onbewerkte producten en maak zo veel mogelijk zelf. Dan weet je wat er in gaat en zul je minder snel ongezonde troep gaan eten wat je lichaam alleen maar vult en niet voed.

Doe nu de afvallen test om te bepalen welke manier van afvallen het beste bij jou past.

Protislank

buikspieroefeningen

Een goed alternatief is daarom een eiwitrijke shake van Protislank. Dit is een bedrijf die mensen helpt met afvallen en dit zo gemakkelijk mogelijk maakt. Je wilt het liefst ook nog lekker blijven eten, gelukkig gaat afvallen en lekker eten goed samen, je moet alleen ontdekken wat voor jou werkt. De shakes van Protislank zijn erg lekker en de meeste mensen ervaren minder honger gevoelens en kunnen daardoor goed afvallen. Ook heeft Protislank nog vele andere producten waardoor het afvallen gemakkelijker kan gaan. Zoals gezonde eiwitrijke koekjes als tussendoortje, ontbijtjes en veel meer. Lees anders zelf eens de Protislank reviews en lees wat anderen van de producten vinden en wat hun ervaringen zijn met afvallen en de producten.

Afvallen tips

De laatste tips die ik je kan geven zijn om zoveel mogelijk zelf te maken, ook dressings en sauzen, maar je kunt ook kijken voor gezondere kant-en-klare producten. Het belangrijkste is om de ingrediëntelijsten goed te bestuderen. Hiervan leer je erg veel en weet je al snel wat een gezonde keuze is en wat niet. Daarnaast is het verstandig om zoveel mogelijk ongezonde dingen niet in huis te halen. Wanneer je dan trek hebt kom je minder snel in de verleiding om ongezond te gaan snacken. Maak eens een bananenbrood en vries deze in plakjes in, zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis.

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang het 10 stappenplan voor een strake buik:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *