Press ESC to close

HET CAMBRIDGE DIEET

Stap 1: Wat is het Cambridgedieet?

Het Cambridge dieet is een zeer populaire dieetmethode. Dit komt doordat je snel veel kilo’s kwijt raakt. Het is wel een dieet waarin je zeer weinig calorieën binnenkrijgt. Dit caloriearme dieet is er op gericht dat je lichaam energie niet meer uit alleen maar je voeding gaat halen, maar juist uit je vetreserves gaat halen. Bij het Cambridge dieet hoef je niet zelf je calorieën te tellen. Je gebruikt namelijk een voedingsschema dat bestaat uit shakes, soepen en repen, waarvan je drie porties per dag mag hebben.

Cambridge dieet in het kort:

 •  Het Cambridge dieet kent verschillende fasen.
 •  Per fase mag je een beperkt aantal calorieën binnenkrijgen en dit is per fase verschillend.
 •  Het kan zo zijn dat je de eerste 2 weken maar +/- 500 calorieën mag binnen krijgen per dag.

Stap 2: Hoe werkt het Cambridgedieet?

buikvet verliezen

Als je het Cambridgedieet goed wilt volgen en wil begrijpen, dan is het raadzaam om het boek van Dr. Cambridge te kopen. Hierin staat alles nauwkeurig beschreven en uitgelegd met handige tips. Het Cambridge dieet bestaat uit vier fasen, waarvan fase 1 het strengst is.

Fase 1: Voorbereiding

De eerste stap is het contact opnemen met een consulente bij u in de buurt. De eerste afspraak is vooral een kennismaking, bespreking van je wensen en motivatie en om te kijken of het Cambridge dieet iets voor je is. Zo ja, dan wordt er gekeken welk programma het beste bij je past.

Fase 2: Afslanken

Tijdens fase 2 begin je met de maaltijd vervangers van Cambridge. Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen hieronder lees je daar meer over. Bij alle programma’s moet je minimaal 2,5 liter water per dag drinken (thee en koffie valt hier ook onder). Light frisdranken worden afgeraden omdat het citroenzuur het afvallen kan belemmeren.

Fase 3: Afbouwen en Opbouwen

Deze fase begint als je gaat stoppen met je dieet. Het af- en opbouwprogramma zorgt ervoor dat je het gebruik van de Cambridge producten kunt afbouwen en nieuwe voedingsgewoontes aanleert om je huidige gewicht te behouden. Dit gebeurt samen met je consulent, hij of zij kan je het beste adviseren wat je weer kunt gaan eten en wat juist niet! Ook kan hij of zij je raad geven als je toch weer aankomt.

Fase 4: Gewichtsbeheersing

In deze fase ga je met behulp van het Cambridge 7 stappenplan en het kookboek aan de slag om een nieuwe gezonde manier van leven te vinden met een bewuste en gezonde voeding. Daarnaast zul je misschien ook je levensstijl moeten aanpassen of meer gaan bewegen of sporten. Deze fase richt zich dus vooral op je levensstijl, je voeding en beweging.

Tussenweek

Doordat je zoveel maaltijdvervangers eet, zul je steeds na 3 weken een tussenweek moeten inlassen. Dit moet omdat je lichaam af en toe weer aan normaal voedsel moet wennen. In zo’n tussenweek mag je dan naast de 3 maaltijdvervangers een normale avondmaaltijd eten.

Stap 3: Is het Cambridgedieet makkelijk of moeilijk vol te houden?

Ook voor dit dieet geldt dat wat voor de een makkelijk is om vol te houden, is voor de ander juist moeilijk. We hebben daarom ‘makkelijke’ en ‘moeilijke’ aspecten gecombineerd met de voor- en nadelen van het Cambridgedieet.

Voordelen Cambridgedieet:

 •  Het dieet werkt, je verliest gegarandeerd gewicht.
 •  Gemakkelijk in de zin dat geen calorieën hoeft te tellen.
 •  Het dieet moet onder toezicht gevolgd worden, vanwege de gezondheidsrisico’s, je wordt dus goed in de gaten gehouden tijdens dit dieet.
 •  Mensen die dit dieet hebben geprobeerd rapporteren dat ze minder snel trek kregen in tussendoortjes.
 •  Goed en duidelijk overzicht wat je wel en niet mag eten.

Nadelen Cambridgedieet:

 •  Het dieet is erg duur als je kijkt naar wat je in het totaal kwijt bent (vergeleken met andere diëten en afvalmethodes), 50 euro per week kan een indicatie zijn.
 •  Je krijgt te weinig calorieën binnen per dag, de eerste fase van het Cambridge dieet staat bekend als de honger-modus, daardoor kun je last krijgen van moeheid, misselijkheid, duizeligheid of verstoppingen.
 •  Het is een erg streng dieet zonder variatie, daarom is het moeilijker om het vol te houden.
 •  Er is geen ruimte voor speling, je kan dus niet in het weekend ‘normaal’ eten. Tijdens etentjes e.d. zal je ook maaltijdvervangers moeten eten, wil je het dieet strikt volgen.

Cambridgedieet en het jojo-effect

Het welbekende Jo-jo effect, waarbij je direct weer aankomt nadat je bent afgevallen door een dieet te volgen, is bij het Cambridge dieet niet van toepassing. Dit komt doordat het Cambridge dieet een afbouwplan heeft om te voorkomen dat je alle kilo’s die je bent kwijt geraakt weer aan komt.

Stap 4: Is het Cambridgedieet iets voor mij?

groenten.jpgAls je wilt beginnen met dit dieet is het verstandig om je van te voren te laten checken door een (huis)arts. Het dieet is op Wil je meedoen aan het Cambridge dieet dan moet je je inschrijven bij een Cambridge consulent. Die zorgt er dan voor dat je de maaltijdvervangers kunt krijgen tegen betaling. Het Cambridge dieet is alleen bedoeld om gevolgd te worden onder medisch toezicht van bijvoorbeeld een diëtiste

Het is geschikt voor iedereen die wil afvallen, maar in het bijzonder voor iedereen die snel wil afvallen. Daarnaast is het een goed dieet voor mensen die regelmatig met het jo-jo-effect te maken hebben. Bij het Cambridge dieet zit namelijk een goede afbouw fase waardoor je nauwelijks zal aankomen na het dieet.

Cambridge 500

Het Cambridge 500 is speciaal geschikt voor mensen met ernstig overgewicht. Tijdens dit dieet krijg je maar maximaal 500 calorieën per dag binnen. Al je maaltijden worden vervangen door maaltijdvervangers in de vorm van shakes, repen, soepen of pap en verder mag je niks tussendoor eten of snoepen. De shakes en soepen bevatten ongeveer 150 calorieën en de repen oer portie 230 calorieën. Je mag de maaltijdvervangers wel aanvullen met groentes.

Cambridge 800

Wil je maar een paar kilo kwijt? Dan kun je beter het Cambridge 800 dieet volgen. Dit is ook makkelijker vol te houden omdat je naast de maaltijdvervangers ook een avondmaal mag eten. Tijdens dit dieet krijg je 800 calorieën per dag binnen dit kunnen er soms wat meer zijn door het normale avondmaal.

Ervaringen met het Cambridgedieet en afvallen

Jouw ervaring hierbij? Heel graag! Stuur een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *