Press ESC to close

STUIFMEELKORRELS – POLLEN DE NIEUWE SUPERFOOD?

Bent u al bekend met bijenpollen?

bijenpollen

Bijenpollen zijn door de bijen verzamelde stuifmeelkorrels van bloemen en bomen. De stuifmeelkorrels zijn een essentieel voedingsmiddel voor sterke en gezonde bijen. Niet alleen bijen profiteren van de gezonde eigenschappen van stuifmeel. Bijenpollen bevatten namelijk ook zeer nuttige stoffen voor de mens! Bij www.lekkerhoning.nl vindt u Stuifmeelkorrels van uitstekende en duurzame kwaliteit direct van de imker!

Waarom zijn stuifmeelkorrels gezond?

Stuifmeelkorrels is een superfood dat nog niet zo zeer bekend is. Stuifmeelkorrels bevatten veel vitamines, mineralen, aminozuren en enzymen. Het bevat ongeveer 30% aan eiwitten (waarvan 10% als vrije aminozuren) , 30% aan koolhydraten en 20% aan vetten, (waarvan de helft meervoudig onverzadigd). Ook zijn stuifmeelkorrels heel erg rijk aan vitamine B12, wat tegenwoordig een grote tekortkoming is onder de meeste mensen. Stuifmeelkorrels geven energie en zijn ontzettend voedzaam. Pollen remmen ook de eetlust af – wat je goed kan gebruiken als je aan het afvallen bent en wat erg geschikt kan zijn bij een meer gebalanceerd eetpatroon.

Bijenpollen en topsport

De vele cellen en weefsels in de spieren hebben suiker nodig voor energie. Wanneer spieren actief zijn verbruiken ze bijna vier maal zoveel glycogeen dan wanneer ze rusten. Het is een biologisch wetenschappelijke ontdekking dat de voorverteerde suikers in stuifmeel zich in het bloed snel omzetten in glycogeen. Bijna direct na het innemen treedt een snelle, natuurlijke opname van koolhydraten op en wordt er voeding naar de spiercellen en weefsels gezonden. Dat resulteert in een krachtig en energiek gevoel. Sporters krijgen door gebruik van Stuifmeel meer energie en een groter uithoudingsvermogen.

Doe nu de afvallen test om te bepalen welke manier van afvallen het beste bij jou past.

bijenkorf honing

Stuifmeelkorrels en hooikoorts

Heb je hooikoorts? Het klinkt misschien gek, maar bijenpollen helpen om de hooikoorts klachten te verlichten. Stuifmeel heeft een geneeskrachtige werking

Wanneer Stuifmeel tegen hooikoorts gebruikt wordt, dient men het hele jaar door op een reguliere basis kleine portie van stuifmeel / pollen innemen. Het is aan te raden om dagelijks iedere morgen een theelepel van stuifmeelkorrels in te nemen. Hierdoor wordt een weerstand opgebouwd tegen de pollen die door de wind worden verspreid en neemt de ontvankelijkheid voor allergieën af.

Bijenpollen en Darmongemakken?

Stuifmeel verhelpt de hardnekkigste verstoppingen, heeft een genezende werking bij diarree, darmontstekingen en andere onaangename infecties die door een verkeerde ontwikkeling van darmflora of gevaarlijke ziektekiemen in de darmen veroorzaakt worden. Ook speelt Stuifmeel in de darmen, dankzij de natuurlijke antibiotica, de rol van regulator. Het verstoort of onderdrukt de voor de mens schadelijke microben en helpt de goede microben de overhand te krijgen. Door de toediening van pollen kan men greep krijgen op winderigheid, dyspepsie en opgezette buik.

Reiniging, activatie en stimulatie

Stuifmeel bevordert de spijsvertering en verbetert de conditie van de huid, haar en nagels. Een stuifmeelkuur kan tevens preventief werken tegen vele ongemakken. Enige malen per jaar zou men een kuur moeten doen. De beste tijd daarvoor is: in het voorjaar (tegen vermoeidheid) en in het najaar en in de winter (voor o.a. het opbouwen van natuurlijke weerstand).

Stuifmeelkorrels samengevat:

  • Het geeft meer energie
  • Het bevordert een gezonde spijsvertering
  • Het bevordert de conditie van de huid
  • Het bevordert de conditie van het haar
  • Het bevordert de conditie van de nagels
  • Het helpt sportprestaties te verbeteren
  • Het heeft een gunstige invloed op de ademhaling bij hooikoortspatiënten
  • Het helpt bij het afslanken

Bij www.lekkerhoning.nl vindt u Stuifmeelkorrels van uitstekende en duurzame kwaliteit direct van de imker!

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang het 10 stappenplan voor een strake buik:

naam

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *