Press ESC to close

SUPERFOODS & SUPERFRUITS

In de wereld van afvallen en gezond eten is er nu een nieuwe hype namelijk ‘superfoods’, ook wel powerfood genoemd. Hennepzaad, acaibessen, lijnzaad, goji bessen, chiazaad en cacaopoeder zijn hier enkele voorbeelden van maar er zijn er veel meer. Maar wat is het nou precies en nog belangrijker: wat is de werking van deze superfoods.

Superfoods kenmerken zich door een aantal basis kwaliteiten, met daarnaast een veelvoud van specifieke kwaliteiten die per superfood verschillen. Superfoods hebben veel voordelen voor de gezondheid in de vorm van vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en gezonde vetten.

De basiskwaliteiten zijn onder andere een toename van lichaamsenergie, verbetering van de algehele lichamelijke- en geestelijke gezondheid, het verhogen van de fysieke weerstand en het immuunsysteem, het verbeteren en versnellen van de stofwisseling en het ontgiften van het lichaam. Superfoods vullen onze dagelijkste behoefte aan met grondstoffen die ons lichaam nodig heeft, zoals vitamines, mineralen, proteïnen, enzymen, antioxidanten, gezonde vetten, aminozuren en nog veel meer essentiële basisstoffen. Deze zijn allemaal rijkelijk aanwezig in deze superfoods. Dit in tegenstelling tot veel traditioneel voedsel, wat vaak gevuld is met zinloze hoeveelheden caloriën en E-nummers die amper voedingswaarde bevatten en ons dik en soms zelfs ziek kunnen maken.

Afvallen met Superfoods & Superfruits in het kort:

Gojibessen

Cacaopoeder

Chiazaad

Cherrytomaatjes

Hennepzaad

Kokos(olie)

Lijnzaad

Spinazie

Tarwegras

Zeewier

Spirulina

Blauwe bessen

Broccoli

Asperges

Granaatappel

Kiwi

Avocado

Citroen

Quinoa

Acaibes

Stuifmeelkorrels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *