Press ESC to close

TARWEGRAS

Wat is Tarwegras?

Tarwegras staat al een hele tijd bekend als superfood. Tarwegras is een kleine plant die vrij snel groeit en die zich uiteindelijk ontwikkelt tot de tarwe die we kennen voor het maken van meel. Tarwegras moet volgens deskundigen worden geoogst voor het gewas stengels ontwikkelt, zodat het zijn maximale voedingswaarde heeft.in deze jonge groeifase bestaat het gras uit een unieke samenstelling van vitamines en mineralen dat ons lichaam nodig heeft.

De voordelen van tarwegras

hoe gezond is tarwegras

Tarwegras is vooral bij de rawfood liefhebbers bekend en zij zweren er dan ook bij. Maar inmiddels na een aantal onderzoeken is bekend dat tarwegras qua voedingsstoffen vergelijkbaar is met spinazie maar dan met wat meer vitamine E en meer fosfor, maar aanzienlijk minder vitamine C, kalium calcium en magnesium. Maar tarwegras is zeker geen ongezond product, maar al de bijzondere eigenschappen die mensen er aan toeschrijven, worden door nog geen echte wetenschappelijke studie ondersteunt.

Wanneer heeft het effect?

Als je tarwegras eenmalig gebruikt verwacht dan niet al te veel of beter gezegd niets. De kracht van supplementen zoals tarwegras, is de werking op lange termijn. Wanneer je tarwegras op de lange termijn gebruikt zul je meer de voordelen ervan merken. De versterking van je immuunsysteem, algehele verbetering van je lichaam, een natuurlijke energieboost.

De nadelen van tarwegras

De meeste mensen vinden de smaak van tarwegras vies, het ruikt naar hooi en gras en zo smaakt het ook, niet het meest smaakvolle product dus.

Tarwegras in combinatie met medicijnen

Tarwegras heeft soms invloed op geneesmiddelen, dit komt vooral door het hoge gehalte vitamine K. Vitamine K kan invloed hebben op de bloedstolling, gebruik wordt daarom afgeraden wanneer iemand antistollingsmiddelen of te wel bloedverdunners slikt.

Gebruik van Tarwegras

tarwegras gezond

Tarwegras kun je in verschillende vormen gebruiken, versgeperste sap (dit is af te raden omdat je een dure slowjuicer nodig hebt, een simpele handpers werkt helaas niet), in pil vorm of tarwegras poeder. Dit laatste is het makkelijkste omdat je het makkelijk ergens doorheen kunt doen of nog beter: neem een shotje voor het ontbijt. Omdat de smaak niet erg lekker is, is voor veel mensen een shotje het handigst omdat het zo weg is en je dus niet veel van de smaak proeft.

Wist je dat…

1 normale dosis tarwegras per dag gelijk staat aan ongeveer 800-900 gram groente en fruit?

Smoothie recept met tarwegras

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 750 ML water
  • 1 eetlepel tarwegras poeder

Doe bovenstaande tegelijkertijd in de blender en mix alles door elkaar tot een heerlijke, gezonde smoothie! Niet veel werk en super gezond. Veel drinkplezier!

Ervaringen met tarwegras en afvallen

Jouw ervaring hierbij? Heel graag! Stuur een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *