Press ESC to close

AFVALSTOFFEN

Wat zijn afvalstoffen?

Jouw lichaam reinigt zichzelf continu, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen of ook maar iets van merkt. Dit reinigingsproces speelt zich continu af, doorlopend worden er giftige stoffen en afvalstoffen overal in het lichaam onschadelijk gemaakt en verwijderd uit het lichaam. Dit proces gaat automatisch en wordt uitgevoerd door verschillende organen en orgaanstelsels.

Het is echter wel belangrijk dat je voldoende water drinkt, een goede vochthuishouding is essentieel voor de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed en gevarieerd eet, zodat je voldoene vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten binnenkrijgt. Wanneer de afvalstoffen niet goed kunnen worden afgevoerd, kunnen er lichamelijke problemen ontstaan.

Als afvalstoffen niet kunnen worden afgevoerd worden ze op plaatsen opgeslagen waar ze in eerste instantie geen schade veroorzaken. Dit gebeurt meestal in bindweefsels en spieren, maar wanneer de ophoping van afvalstoffen te groot worden kunnen er lichamelijk klachten ontstaan. Waardoor er uiteindelijk minder voedingsstoffen kunnen worden opgenomen, cellen minder zuurstof krijgen en krijg je een minder goede doorbloeding op bepaalde plaatsen, hierdoor wordt het probleem alleen maar erger.

Afvallen Wiki – Begrippenlijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *