Press ESC to close

DARMEN

Wat is de functie van je darmen?

Je darmen zijn een erg belangrijk onderdeel van je lichaam. Niet alleen maakt het onderdeel uit van je spijspertering, het speelt ook een hele belangrijke rol bij je immuunsysteem. Wanneer je darmen niet goed werken kun je hier erg veel last van hebben. Een goede darmgezondheid is dus erg belangrijk om je gezond en fit te voelen.

Hoe werken je darmen?

Je darmen bestaan uit de dunne darm, de dikke darm en de endeldarm. Vanuit de maag komt het eerst in de dunne darm terecht, hier vindt het belangrijkste deel van de spijsvertering plaats. Voedsel dat je gegeten hebt wordt hier afgebrokken tot losse voedingsstoffen en deze voedingsstoffen kunnen via de darmwand worden opgenomen.

Voeding die niet kan worden verteerd gaat naar de dikke darm waar het in aanraking komt met darmbacteriën, vervolgens wordt het tijdelijk opgeslagen in de endeldarm. Daarna verlaat het via de anus het lichaam via ontlasting.

Darmen maken continu een afweging of een stof goed of slecht is, wanneer het goed is kan het worden opgenomen via de darmwand en wanneer het slecht is komt je immuunsysteem in actie. Dit wordt de darmflora genoemd, miljarden goede en slechte bacteriën samen zorgen ervoor dat virussen en andere schadelijke stoffen worden tegengehouden en onschadelijk worden gemaakt.

Afvallen Wiki – Begrippenlijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *