Press ESC to close

LIGHTPRODUCTEN

Wat is de lever en wat zijn de functies?

Lightproducten zijn producten waar minder suiker of vet in zit dan in het originele product. De term ‘light’ mag worden gebruikt als er minimaal 30% minder energie (Kcal), vetten of suikers in zit dan in het originele product. Ook moet het vermeld worden op de verpakking, wat er dan minder in zit ten opzichte van het originele product.

Toch zijn lightproducten niet altijd betrouwbaar, want staat er 30% minder vet, dan worden er vaak extra koolhydraten aan toegevoegd. Wanneer er staat 30% minder suiker, worden er vaak juist extra vetten aan toegevoegd. Ook de term zonder toegevoegde suikers is vaak misleidend. Koop dus niet zomaar light producten, kijk eerst goed op de ingrediëntenlijst, en kijk welke ingrediënten er echt in zitten en hoeveel.

Niet alleen op de verkoop en marketingspraatjes af gaan die op de verpakking staat. Light wil dus niet altijd zeggen of een product gezonder is. Soms kan een light product een goed alternatief zijn, wanneer er bijvoorbeeld echt minder vet of suiker in zit. Zeker als je wilt afvallen kan het een goed alternatief zijn, maar laat je niet misleiden!

Afvallen Wiki – Begrippenlijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *