Press ESC to close

MACRONUTRIËNTEN

Wat zijn macronutriënten?

Er zijn verschillende voedingsstoffen die jij nodig hebt om geestelijk en fysiek gezond te zijn én te blijven. De belangrijkste zijn koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en water.

Voor een gezond en fit lichaam is het belangrijk dat we deze voedingscomponenten in de juiste verhoudingen binnen krijgen. We kunnen twee hoofdgroepen onderscheiden: macronutriënten en micronutriënten.

Macronutriënten zijn voedingsstoffen die we het meeste nodig hebben en ons lichaam energie geven. Een nutriënt is een voedingsstof en macro betekent groot, deze voedingsstoffen hebben we dus veel nodig, voor een gezond en fit lichaam. Kort gezegd leveren Koolhydraten het lichaam energie, eiwitten zijn de bouwstoffen van het lichaam, maar kunnen ook omgezet worden in energie als dit nodig is.

Daarnaast zijn er nog de vetten die ons lichaam nodig heeft om normaal te functioneren. Macronutriënten zijn de enige voedingsstoffen die ons energie kunnen geven. Je hebt alle vormen van macronutriënten nodig om je lichaam normaal te kunnen laten functioneren. Toch hebben ze ieder een ander effect op vetverbranding.

Afvallen Wiki – Begrippenlijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *