Press ESC to close

MALTOSE

Wat is maltose?

Maltose wordt ook wel moutsuiker of moutstroop genoemd en is suiker, het wordt vaak gebruikt als zoetstof voor sommige voedingsmidelen.

Meestal wordt maltose gemaakt van gerst, omdat het de ideale samenstelling voor het mouten heeft. Mouten is het kunstmatig ontkiemen en het opnieuw drogen van granen, een ander voorbeeld hiervan is havermout. Misschien ken je moutstroop ook wel als ingrediënt van bier, dat kan kloppen want mout is namelijk een grondstof van bier, maar ook van andere alcoholische dranken.

Waar wordt maltose van gemaakt?

Maltose wordt gemaakt van graan, dit houdt in dat het zetmeel van graan omgezet wordt in suikers.. Dit is een heel proces wat uiteindelijk een soort stroopachtige substantie oplevert dat maltose heet. Maltose wordt ook vaak gebruikt in sport- en energydrankjes. Dit komt omdat de glycemische index van maltose erg hoog is, dit betekent dat de bloedsuikerspiegel erg snel stijgt als maltose binnenkrijgt. Je krijgt dus direct veel energie (suiker/koolhydraten), daarom wordt het vaak voor sportdrankjes gebruikt.

Afvallen Wiki – Begrippenlijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *